Stad Utrecht, 11.15 uur

Utrecht 06-05-2004 - Nieuwsberichten district Stad Utrecht

Onder invloed

UTRECHT In de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 04.40 uur heeft de politie een 36-jarige man uit Utrecht aangehouden. De agenten zagen de automobilist rijden op de Marnixlaan en reed van links naar rechts zonder richting aan te geven. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 655 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur werd de man naar huis gestuurd.

Verkeersongeval fietser met automobilist
UTRECHT - In de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 00.25 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een 25-jarige automobilist uit Rotterdam en een 33-jarige fietser uit Utrecht.

De Utrechter fietste op de fietsstrook komende uit de richting van de Wittevrouwenbrug en gaande in de richting van de Voorstraat. Ter hoogte van de hoek van de Wittevrouwenstraat reed de fietser tegen de achterzijde van de auto van de Rotterdammer. De automobilist moest namelijk remmen vanwege de verkeersdrukte. De politie heeft de fietser laten blazen en daaruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 725 ug/l uit. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van acht uur.

Tasjesroof

UTRECHT Op woensdagmiddag omstreeks 13.00 uur heeft er een tasjesroof plaatsgevonden. Een 16-jarig meisje uit Utrecht liep op het Stationsplein, toen haar handtas van haar schouder werd getrokken. De verdachte ging er vandoor richting Hoog Catharijne.

De verdachte heeft een getinte huidsleur, is tussen de 15 en 20 jaar oud, heeft een tenger postuur en is 1.60 meter lang. Hij droeg een zwart trainingspak en witte sportschoenen en hij had een blauw/wit gestreept petje. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Utrecht via 0900-8844 (lokaal tarief).

Diefstal uit woning

UTRECHT Op woensdagmiddag omstreeks 15.15 uur heeft er een inbraak plaatsgevonden in een woning op het Ridderplantsoen.

Op het moment dat de 29-jarige bewoner uit Utrecht thuis kwam, zag hij een man zijn portiek uitlopen. Ook zijn buurman had iemand de woning uit zien komen en gaf het signalement aan de politie. Nadat de politie nog een melding van een tweede inbraak op de Ruijgenhoeklaan had genoteerd, kwamen ze op de Detmoldstraat de man tegen op zijn fiets, die voldeed aan het signalement. De man is aangehouden en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Beroving

UTRECHT - Op woensdagmiddag omstreeks 16.00 uur heeft een tasjesroof plaatsgevonden bij een 84-jarige vrouw uit Utrecht. De vrouw liep over de Livingstonelaan. Tussen de Afrikalaan en de Bartomoleo Diazstraat kwam een jongen haar tegemoet en pakte haar handtas.

Het gaat om een blanke jongen van ongeveer 15 a 16 jaar oud. Hij is
1.75 meter lang, heeft kort blond haar en een normaal postuur. De jongen droeg een donkere broek en een witte blouse cq T-shirt met korte mouwen. Het is mogelijk dat er bij deze jongen nog twee andere jongens hoorden. Dit waren twee blanke jongens van ongeveer 10 jaar die op afstand van de genoemde jongen hadden gelopen.

Heeft u meer informatie over deze laffe roof, neemt u dan contact op met politie Utrecht via 0900-8844 (lokaal tarief).

Fouilleringsactie

UTRECHT- Op dinsdag 4 mei werd er in de wijk Lombok een preventieve actie gehouden op de Kanaalstraat. In totaal werden 24 personen gefouilleerd. Daarbij werden 9 messen in beslaggenomen. Een man werd aangehouden omdat hij 4 messen in zijn bezit had. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man met bolletjes

UTRECHT- Op dinsdagmiddag werd een man aangehouden nadat hij een hoeveelheid bolletjes had ingeslikt.

Omstreeks 13.40 uur kreeg de politie de melding dat een 21-jarige man uit Den Bosch zich agressief gedroeg in een huisartsenpraktijk aan de Croeselaan. De man vertelde aan agenten dat hij bolletjes had geslikt en dat hij het gevoel had dat er mogelijk een aan het lekken was. De ambulance werd direct gewaarschuwd en hij werd vervoerd naar het ziekenhuis. Aan een verpleegkundige had de man aangegeven dat hij afgelopen zaterdag de bolletjes had ingeslikt en dat deze er maar niet uit wilden. Omdat de kans bestond voor vergiftiging, vanwege een lekkend bolletje, werd de man geopereerd en toen kwamen 36 bolletjes (750 gr) tevoorschijn. De man zal nadat hij is ontslagen uit het ziekenhuis worden verhoord. Tegen hem zal dan proces-verbaal worden opgemaakt.

Na achtervolging aangehouden

UTRECHT- Op dinsdagmiddag werd een man aangehouden na een korte achtervolging. Omstreeks 12.15 uur zagen agenten een 18-jarige automobilist uit Utrecht rijden over de Laan van Chartroise. De agenten gaven de man een stopteken, maar deze negeerde hij. Hij reed met hoge snelheid weg. De achtervolging werd ingezet en ging met aanzienlijke snelheid over de Framboosstraat, Aardbeistraat, Ondiep, en de Morelstraat. Op Morelstraat stapte de man uit de rijdende auto. De auto reed vervolgens door en kwam tot stilstand tegen geparkeerde autos. Hij kon na een korte achtervolging te voet worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor. De man bleek niet in het bezig te zijn van een rijbewijs.

Verkeerscontrole met aanhoudingen

MAARSSEN / UTRECHT / HOUTEN - Dinsdag 4 mei hield de politie van 10.00 tot 17.00 uur een scootercontrole op de Dr. Plesmanlaan (Maarssen), Utrechtseweg (Utrecht) en De Slinger (Houten) . In totaal werden 47 scooters naar de controleplaats gebracht en 40 bekeuringen uitgeschreven (o.a. voor teveel vermogen, niet tonen certificaat, geen helm, gladde banden). Ook controleerde de politie de inzittenden van 180 auto's. Het bleek dat 25 personen geen autogordel droegen.

Op het Rond in Houten bleek een 32-jarige man uit Houten rond te rijden met een gestolen aanhanger. Hij is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Op de Oude Wulfsweg werd een 28-jarige scooterbestuurder uit Nieuwegein gecontroleerd. Het bleek dat hij nog diverse boetes had openstaan en dat hij nog 101 dagen hechtenis tegoed had. De man is ingesloten.

Deze controle werd uitgevoerd door medewerkers van het Bureau Verkeer Onder Controle en het regionale Scooterteam van de Politie Regio Utrecht, in het kader van de landelijke campagne "Helm op! Daar kun je mee thuis komen".