HOGESCHOOL INHOLLAND


6 mei 2004

Hodes begonnen als lector Leisure Management

AMSTERDAM/DIEMEN Stephen Hodes is benoemd tot lector Leisure Management bij Hogeschool INHOLLAND. Hoofddoelstelling is het onderwijs en de praktijk op het gebied van leisure dichter bij elkaar te brengen. Hodes combineert zijn leerstoel met zijn werkzaamheden bij LAgroup Leisure & Arts Consulting in Amsterdam.

Kenniskring Leisure Management belangrijk voor praktijk en hoger onderwijs
Hodes wil met zijn kenniskring de praktische kennis en de praktijkgerichtheid op het gebied van Leisure naar een hoger plan tillen. De theoretische kennis van de praktijk en de praktijkgerichtheid van het onderwijs moeten dichter bij elkaar worden gebracht. De kenniskring moet een brug vormen tussen deze twee werelden, aldus Stephen Hodes. De kenniskring gaat zich in eerste instantie richten op de relatie tussen citymarketing, ruimtelijke ordening en leisure in de Randstad. De definitieve onderzoeksprojecten worden besloten in overleg met de nog aan te stellen leden van de kenniskring. Hodes werkt als lector vanuit INHOLLAND Diemen, waar hij nauw zal samenwerken met de opleidingen Vrijetijdsmanagement (Leisure Management) en Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs. De kenniskring zal ook samenwerken met de overige INHOLLAND scholen in Nederland.
De kenniskring zal voor de ene helft bestaan uit docenten van Hogeschool INHOLLAND en voor de andere helft uit mensen uit de praktijk. Daarnaast zullen studenten op projectbasis deelnemen aan de kenniskring. De werving voor fellows is reeds begonnen. De belangstelling daarvoor is groot. Hodes is van plan de eerste leden in mei te benoemen.

Achtergrond Hodes
Het verzoek om lector Leisure Management te worden had niet op een beter tijdstip kunnen komen. Ik ben de afgelopen zeven jaar directeur van LAgroup geweest en het is nu tijd om mijn opgedane ervaring over te dragen, zegt Stephen Hodes. Om de brugfunctie tussen praktijk en onderwijs te kunnen vervullen, combineert Hodes zijn werkzaamheden bij LAgroup en INHOLLAND. De functie van directeur heeft hij echter overgedragen aan Rob van Steen van LAgroup. In het verleden heeft Hodes diverse functies vervuld in de leisure sector, waaronder directeur van KPMG Management Consulting (adviespraktijk toerisme, horeca en cultuur), directeur Noord-Amerika voor het Nederlands Bureau voor Toerisme (NBT), met als standplaats New York. Ook was hij manager van het NBT in Den Haag. Daarnaast heeft Hodes zitting in diverse besturen en raden van advies op het gebied van cultuur, marketing en management training. Stephen Hodes heeft enkele belangrijke onderzoeken met betrekking tot toerisme en vrijetijd op zijn naam staan.

//// Einde Persbericht ////

Noot voor de pers:
Voor meer informatie of een interview met Stephen Hodes kunt u bellen met: Corien Bolwijn, persvoorlichter Hogeschool INHOLLAND Diemen. Tel.
020 495 1006 / 06 519 23 213 of E-mail:
Corien.Bolwijn@INHOLLAND.nl.
Kijk ook op www.INHOLLAND.nl voor meer informatie over deze en andere kenniskringen/lectoraten.


06 mei 04 11:22