Politie Zuid-Holland-Zuid

06/05 Ablasserwaard en Vijfheerenlanden

06-05-2004 - Persberichten district II

GETUIGEN GEZOCHT VAN MISHANDELING AGENT
GORINCHEM De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling van een 24-jarige agent op zondagmorgen 2 mei omstreeks 0.55 uur aan de Kanselpoortweg/Nieuwe Wolpherensedijk in Gorinchem. De agent stond daar het verkeer te regelen omdat er in de binnenstad van Gorinchem een brand uitgebroken was, toen hij belaagd werd door een 39-jarige man uit Almkerk. De man was boos omdat hij niet naar tevredenheid geholpen was op het politiebureau en koelde zijn woede op de 24-jarige agent. Hierbij liep de agent een gebruiken duim op. Inmiddels is de verdachte aangehouden en met een dagvaarding heengezonden. De politie is op zoek naar getuigen van dit incident. Heeft u iets gezien of heeft u meer informatie? Belt u dan met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

QUADS GESTOLEN
NIEUWLAND In de nacht van 4 op 5 mei zijn bij een bedrijf aan de Geer vier quads gestolen. De schuur waarin de quads stonden, werd opengebroken en via het weiland zijn de dieven er met de vierwielige motorvoertuigen vandoor gegaan. De Technische Recherche doet sporenonderzoek.

MAN AANGEHOUDEN
GORINCHEM Een 28-jarige man uit Gorinchem is op 5 mei aangehouden. Hij reed in een auto op de Kasteleinstraat met een ongeldig rijbewijs. Agenten zagen de man met een passagier rijden en wilde hem aanspreken, waarop de verdachte over het voetpad en de groenvoorziening ervandoor reed. Na een korte achtervolging kon hij op de Pijpmakersstraat worden aangehouden. Zijn passagier en hij zelf waren van plaats verwisseld. De man is is na verhoor in vrijheid gesteld, voorzien van een proces-verbaal en twee bekeuringen.

BRUTALE DIEFSTAL
GIESSENBURG Een 87-jarige vrouw uit Giessenburg is op 4 mei slachtoffer geworden van een brutale diefstal. De vrouw opende haar deur voor een onbekende man die stroopwafels te koop aanbood. Nadat hij vijf euro aannam, is de man zelf het huis uitgegaan waarbij hij waarschijnlijk de voordeur opzettelijk niet goed afsloot. Daarna is de man teruggekeerd om in een onbewaakt ogenblik de portemonnee van het slachtoffer leeg te halen. De buit bedraagt iets meer dan 100 euro.

De Politie Zuid-Holland-Zuid waarschuwt inwoners de grootste voorzichtigheid in acht te nemen bij het binnenlaten van onbekenden. Het advies is om onbekenden niet binnen te laten en wanneer iets uit de woning gehaald moet worden, de (voor)deur in de tussentijd te sluiten.