Heuvelrug, 11.45 uur

Utrecht 06-05-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Onder invloed

ACHTERBERG In de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 mei werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 01.00 uur controleerden politiemensen op de Veenweg een 36-jarige automobilist uit Veenendaal. Hij had hoogst waasrchijnlijk teveel gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 450 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Op het politiebureau bleek dat de automobilist nog een boete van 620,- of een vervangende hechtenis van 18 dagen had openstaan. Daarop werd hij na heenzending voor het rijden onder invloed van alcohol direct weer aangehouden. Omdat de man de boete niet kon betalen, is hij ingesloten.

Man rijdt over fiets

VEENENDAAL Op woensdag 5 mei reed een automobilist over een fiets. De fietser wilde geen aangifte te doen.

Rond 20.00 uur zag een politieman in zijn vrije tijd dat een auto met hoge snelheid over de Adriaen van Ostadelaan reed en de Rembrandtlaan in ging. De auto reed een groenstrook op en reed kennelijk opzettelijk enkele malen voor en achteruit over een fiets heen. Toen de fiets onder de auto vast bleef zitten, stapte de bestuurder uit en trok de fietser onder de auto vandaan, gooide hem weg en reed met zijn auto weg. De politieman zag kort daarna dat de verdachte zijn auto op de Adriaen van Ostadelaan had geparkeerd. Vervolgens zag hij dat de bestuurder naar de auto toeliep en dat een andere man achter hem aan liep. De bestuurder stapte in, waarna er een worsteling tussen beide mannen ontstond. Beiden stapten uit de auto en liepen elk een andere kant op.

Door onderzoek wisten politiemensen de identiteit van de verdachte vast te stellen. Zij zagen de verdachte, een 21-jarige man uit Veenendaal, op de Bartholomeus van de Helststraat lopen en hij werd aangehouden. Hij is in het politiebureau ingesloten.

De auto van de verdachte werd op de Adriaen van Ostadelaan in beslag genomen. Daar was een zus van de verdachte het kennelijk niet mee eens. Zij beledigde de politiemensen en werd aangehouden. Daarbij verzette zij zich. Tegen de vrouw, 24 jaar oud en afkomstig uit Veenendaal, is proces-verbaal opgemaakt.

De 21-jarige verdachte is verhoord, maar wenste niets over het overrijden van de fietst te verklaren. Uit onderzoek bleek dat een 15-jarige jongen uit Veenendaal de eigenaar van de overreden fiets was. Hij wilde echter geen aangifte doen en zou de schade zelf regelen. Wat de aanleiding voor het overrijden van de fiets was, is nog niet duidelijk. De man waarmee de verdachte in de auto worstelde, was vermoedelijk een familielid van hem die wilde voorkomen dat hij weg zou rijden.

Getuige herkent inbrekers

VEENENDAAL Op woensdag 5 mei herkende een getuige twee inbrekers van een inbraak van vrijdag 30 april.

Rond 17.15 uur zag een getuige twee mannen op het Schrijverspark lopen. Hij herkende hen als de verdachten die op vrijdagavond 30 april een inbraak hadden gepleegd in een woning aan de Valleistraat. Daarbij waren onder andere foto- en audioapparatuur, verscheidene bankpasjes en geld weggenomen. De getuige gaf het signalement door aan de politie.

Twee politiemensen van het biketeam zagen de twee verdachten op het Schrijverspark lopen en hielden, de verdachten, jongemannen van beiden 18 jaar oud en afkomstig uit Veenendaal, aan. Zij zijn in het politiebureau ingesloten.

Gordelcontrole

RHENEN De politie heeft op woensdag 5 mei van 11.30 uur tot 13.00 uur een gordelcontrole gehouden op De Stikke Hucht. Achttien bestuurders kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel en één voor het niet handenvrij bellen.