Politie Gelderland-Midden

Wageningen - 29 aanhoudingen rondom bevrijdingsfeesten
Publicatiedatum: 06-05-2004

De politie heeft woensdag rondom de bevrijdingsfeesten in Wageningen in totaal 29 personen aangehouden. In de vroege middaguren hield de politie zeven personen aan wegens onder meer venten zonder vergunning, openbare dronkenschap, belediging, het niet voldoen aan een door de politie gegeven bevel en het verstoren van de openbare orde. Het merendeel is na verhoor met een boete heengezonden. In de avond en nachtelijke uren hield de politie in totaal 22 verdachten aan. Rond kwart over dreigde er op de Nude een vechtpartij die door de politie in de kiem kon worden gesmoord. Daarbij werden wel vijf verdachten aangehouden, een persoon raakte gewond. Omstreeks tien uur werden op de Burgtstraat twee verdachten aangehouden die verdacht werden van het bekladden van een bord. Korte tijd later brak er op de Herenstraat een vechtpartij uit, waarbij drie verdachten werden aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Kort voor middernacht hield de politie op het 5-Mei plein een man aan die weigerde te vertrekken nadat hem dit door een agent was gesommeerd. De man maakte deel uit van een groep die toegang tot een horecagelegenheid versperde. Omstreeks middernacht hield de politie op de Stadsbrink een 20-jarige automobilist uit Rhenen aan nadat die met hoge snelheid tussen de bushaltes door aan het crossen zou zijn geweest. De man bleek onder invloed van alcohol (ruim tweeënhalf maal het wettelijke maximum) en bleek bovendien niet in het bezit van een rijbewijs. Even na middernacht werd eveneens op de Stadsbrink een 17-jarige Edenaar aangehouden op verdenking van bedreiging. De jongen zou in het Bowlespark een 14-jarige plaatsgenoot met een mes hebben bedreigd. Agenten wisten kort na het voorval de 17-jarige verdachte aan te houden. Bij hem werd ook een mes aangetroffen. Rond twee uur 's nachts hield de politie op het Spijk drie verdachten aan wegens baldadigheid. De agenten betrapten het drietal op heterdaad toen ze een winkelwagentje in het water duwden. Rond half drie 's nachts werden twee verdachten aangehouden op de Hoogstraat. Een van hen wegens belediging van een agent, de ander, een 18-jarige Wageninger, bemoeide zich met dat voorval en weigerde op het bevel van agenten te vertrekken. De Wageninger raakte daarbij licht gewond toen hij door een politiehond werd gebeten. Rond drie uur 's nachts werden na een vechtpartij op de Stadsbrink vier verdachten aangehouden wegens openlijke geweldpleging. Een van de verdachten, een 17-jarige Edenaar, raakte daarbij licht gewond nadat hij door een politie hond was gebeten. Op het moment dat de politie hem wilde aanhouden rende hij weg. Na enkele vergeefse verzoeken te blijven staan werd een politiehond gesteld die de Edenaar tot staan wist te brengen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - vrouw (21) mishandeld: getuigen gezocht

Publicatiedatum: 06-05-2004

De politie onderzoekt de mishandeling van een 21-jarige vrouw uit Ede, die woensdagavond op de Laan der Verenigde Naties in haar woonplaats zou hebben plaatsgevonden. De Edese liep daarbij verwondingen op in het gezicht en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Volgens de verklaring van het slachtoffer zou zij rond kwart over negen op de fiets van Wageningen richting Ede zijn gereden. Onderweg kwamen zij een drietal jongeren op de fiets tegen die weigerden aan de kant te gaan. Daarbij ontstond er een woordenwisseling tussen het slachtoffer en een van de jongeren uit de groep, die vervolgens de vrouw in het gezicht sloeg. Na het voorval gingen de jongens er vandoor. Volgens het slachtoffer zou haar belager een ongeveer 16-jarige jongen zijn met een Noordafrikaans uiterlijk, gekleed in een grijs vest en een spijkerbroek. De politie roept eventuele getuigen op te reageren via 0900-8844, maar men kan ook terecht in het politiebureau aan de Breelaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - Rotterdammers aangehouden na diefstalpoging
Publicatiedatum: 06-05-2004

Twee Rotterdammers van 19 en 21 jaar zijn woensdagochtend vroeg op de Costerweg in Wageningen door de politie aangehouden op verdenking van poging tot diefstal. Het verdachte duo werd omstreeks drie uur in de ochtend op heterdaad betrapt door beveiligingsmedewerkers. Beide Rotterdammers zouden geprobeerd hebben de wielen van een geparkeerd staan de auto te stelen. Beide verdachten bekenden de diefstalpoging later tegenover de politie en zijn na verhoor weer op vrije voeten gesteld. In overleg met justitie werd aan hen een boete opgelegd van 185 euro.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - botsing op N224: Edenaar licht gewond

Publicatiedatum: 06-05-2004

Bij een verkeersongeval op de Rijksweg N224 in Ede is woensdagmiddag een 44-jarige man uit die plaats licht gewond geraakt. Het slachtoffer werd omstreeks half drie bij de verkeerslichten tussen de aansluiting met de A-30 en Laarwoud aangereden door een 34-jarige automobilist uit Almere. Volgens de politie zou de Almeerdenaar de voor hem afremmende Edese automobilist te laat hebben opgemerkt, waardoor hij niet tijdig meer kon stoppen. Als gevolg van de aanrijding raakte de Edenaar en werd naar het Gelderse Vallei-ziekenhuis gebracht. Daar bleken de verwondingen mee te vallen, de man kon na behandeling weer naar huis. Beide auto's liepen schade op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---