Gemeente Woerden

Bouwen in Kamerik ruimte voor ideeën!

De gemeente geeft eind mei 19 bouwkavels uit in Kamerik noordoost. De kavels bieden ruimte voor twee-onder-een-kap woningen en enkele vrijstaande woningen. Ruimte voor woonideeën!

Zelfbouw in Kamerik noordoost
Van de 19 kavels zijn er 16 geschikt voor de bouw van twee-onder-een kap woningen. Het samen met de buren optrekken biedt mogelijkheden voor bijzondere woningconcepten. Er is vaak meer variatie mogelijk dan wordt toegepast. Bij de loting hebben mensen die zich gezamenlijk inschrijven voorrang op mensen die zich individueel inschrijven. Men gaat ervan uit dat deze mensen makkelijker tot overeenstemming komen binnen het ontwerpproces. De 3 overige kavels zijn bedoeld voor een vrijstaande woning.

De rol van de gemeente
Door kavels voor zelfbouw uit te geven stimuleert de gemeente consumentgericht bouwen. Welke woning voldoet immers meer aan uw wensen dan de woning die u zelf bouwt? Daarnaast stelt de gemeente randvoorwaarden. Deze garanderen dat er duurzaam en kwalitatief gebouwd wordt en dat het straatbeeld dadelijk niet gedomineerd wordt door geparkeerde autos. Tot slot begeleidt een stedenbouwkundige van de gemeente het ontwerpproces zodanig, dat er een goede afstemming tussen de verschillende plannen ontstaat.

Gevarieerde woningbouwontwikkeling
Naast de uitgifte van bouwkavels aan particulieren wordt er ook grond uitgegeven ten behoeve van sociale woningbouw. Woningbouwvereniging Kamerik ontwikkelt op deze locatie 10 woningen. Ook wordt er in opdracht van ZUWE (Zorggroep Utrecht West) een woonzorgcomplex gerealiseerd.

Informatie en inschrijving
Op dinsdagavond 18 mei is er een informatieavond in de Schulenburch in Kamerik. De avond is bedoeld voor belangstellenden voor een bouwkavel. Informatie over de andere woningen en het woonzorgcomplex zal te zijner tijd door de woningbouwvereniging Kamerik en Zorggroep Utrecht West verzorgd worden. De inschrijving voor de kavels loopt van 24 mei tot 21 juni. Een loting, die door de notaris verricht wordt, bepaalt wie welke kavel toegewezen krijgt. De volgorde van inschrijving is niet van invloed op de loting. Vanaf 21 mei kunnen belangstellenden bij Gevaert Makelaars de uitgebreide kopersinformatie opvragen. Ook voor alle andere vragen rond dit project kunt u hier terecht.

Gevaert Makelaars, telefoon: 0348 - 417200

Informatieavond bouwkavels Kamerik noordoost
Dinsdagavond 18 mei, aanvang 19.30 uur
Schulenburch, Overstek 2, Kamerik
In Kamerik is het rustig en landelijk leven De nieuwbouwlocatie