1e persbericht van donderdag 6 mei 2004

Eindhoven 06-05-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte aangehouden na inbraak in auto

In een parkeergarage aan het Eindje is woensdag rond 22.15 uur een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Een 35-jarige automobilist uit Geldrop hield de man aan nadat hij zag dat was ingebroken in zijn auto. Hij zag de verdachte op de grond zitten met diverse spullen die uit zijn auto afkomstig waren. Bij de verdachte werden een autoradio, enkele cds, schoenen, een helm en een headset voor een mobiele telefoon aangetroffen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Bekeuringen bij roodlichtcontrole

Bij een verkeerscontrole op de kruising Hurksestraat/Noord Brabantlaan zijn woensdagmiddag tussen 17.00 en 18.00 uur 15 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden door rood.

Eindhoven: Verdachten aangehouden na vechtpartij

Op het Stationsplein zijn woensdagavond rond 22.45 uur twee Eindhovenaren van 21 en 35 jaar aangehouden. De politie trof de twee verdachten vechtend aan. De 21-jarige man had een alarmpistool bij zich en de 35-jarige een beitel. Beiden zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten auto-inbraak aangehouden

Een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 24-jarige man uit Sevenum zijn woensdagavond rond 22.45 uur aangehouden in een woning in Eindhoven-Strijp. Ze worden ervan verdacht dat ze rond 21.30 uur op de Sint Trudostraat hebben ingebroken in een bestelauto. Darna gingen ze er in een personenauto vandoor. Getuigen hadden dat gezien, het kenteken genoteerd en de politie gewaarschuwd. Agenten zagen de personenauto even later geparkeerd staan op de Boekstraat. Onderzoek leidde de agenten naar de woning waar de twee mannen verbleven. Ze zijn aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Inbraak in winkel

In een winkel aan de Plaetse is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. De dader heeft een raam van een toegangsdeur vernield om binnen te komen. Uit de winkel werden sigaretten weggenomen.

Helmond: Rijbewijs van snelheidsduivels ingenomen

Op de Kasteel Traverse heeft de politie donderdagochtend rond 00.40 uur een 23-jarige automobilist uit Eindhoven en een 28-jarige automobilist uit Helmond betrapt terwijl ze veel te hard reden. De 23-jarige Eindhovenaar reed maar liefst 105 km/u. De 28-jarige automobilist deed hier nog een schepje boven op. Hij reed met een snelheid van 116 km/u over de Kasteel Traverse. Van beide mannen werd het rijbewijs ingevorderd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.