Ingezonden persbericht


Persbericht

Mobeon en Fujitsu Siemens Computers bieden samen IP-voicemailoplossing aan

~ 'IP Messaging Manager' helpt telecomoperatoren om kosten te reduceren en additionele diensten te bieden ~

6 mei 2004 ­ Mobeon AB, een toonaangevende aanbieder van mobiele platforms voor voicemailboxes en mobiele e-mail, gaat samenwerken met Fujitsu Siemens Computers bij het aanbieden van carriergrade, op IP gebaseerde voicemail voor telecomoperatoren en dienstenaanbieders.

De twee bedrijven gaan gezamenlijk een zeer flexibele, op maat te maken oplossing op de markt zetten. Deze oplossing is een combinatie van Mobeon's voicemailapplicatie en Fujitsu Siemens Computers' op Solaris/ SPARC gebaseerde PRIMEPOWER-servers en high availability middleware (de PRIMECLUSTER-productserie en Resilient Telco Platform4, ofwel RTP4, Continuous Services).

De zeer schaalbare en betrouwbare oplossing biedt operatoren een voordelig messagingsysteem. Hierdoor krijgen operatoren de ruimte om nieuwe, winstgevende oplossingen te introduceren die aansluiten bij hun doelstellingen.

De vooraf geïntegreerde 'IP Messaging Manager' biedt operatoren extreme flexibiliteit met krachtige, op maat gemaakte tools die op vele verschillende manieren inzetbaar zijn. Doordat de oplossing voortdurend wordt geoptimaliseerd kunnen Mobeon en Fujitsu Siemens Computers maximale flexibiliteit, carrierclass betrouwbaarheid, een uitgebreid dienstenaanbod en een toonaangevend lage prijs-per-mailbox leveren. Door de stabiele systeemintegratie en het gebruik van standaard netwerkprotocollen, kunnen de oplossingen worden geïmplementeerd in vele verschillende configuraties, zonder dat de betrouwbaarheid en beschikbaarheid wordt aangetast.

Fujitsu Siemens Computers' ervaring met bedrijfskritieke IT-omgevingen, garandeert de beste IT-infrastructuur voor Mobeon's IP Message Manager en zorgt ervoor dat de prestatie, beschikbaarheid, veiligheid en beheersbaarheid kunnen worden geoptimaliseerd.

De twee bedrijven zullen niet alleen samen verkoopactiviteiten ontwikkelen, maar ook investeren in de gezamenlijke ontwikkeling van gecombineerde oplossingen en de verkoop hiervan aan klanten in de telecomindustrie.

"IP Message Manager creëert een platform waarmee klanten altijd en overal toegang kunnen krijgen tot opgeslagen voice-, e-mail-, fax- en videoberichten, en in de toekomst ook tot plaatjes en multimediacontent," zei Bernd Kosch, vice-president alliances and partnerships bij Fujitsu Siemens Computers. "Deze samenwerking met Mobeon biedt operatoren de mogelijkheid om klanten van legacysystemen over te zetten naar een unified platform dat klaar is voor de toekomst, en zo meer winst te behalen per klant."

De average revenue per user loopt bij traditionele systemen snel terug. Bovendien zijn deze systemen moeilijk te onderhouden. IP-gebaseerde oplossingen maken van voicemail weer een winstgevende dienst," zei Huw Hampson-Jones, executive vice-president of sales bij Mobeon. "Door gebruik te maken van Fujitsu's PRIMEPOWER en RTP4-platformen, kunnen operatoren nu standaardiseren op technologie in een zeer schaalbare omgeving met een beschikbaarheid van bijna 100 procent, en tegelijkertijd voicemail- en enhanced messagingsystemen voor een breder publiek beschikbaar maken."

(417 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Fujitsu Siemens Computers
Fujitsu Siemens Computers is een toonaangevende Europese IT-aanbieder, met een strategische focus op vernieuwende Mobility en Business Critical Computingproducten, -diensten en -oplossingen. Het zeer uitgebreide portfolio omvat alles van handhelds tot desktop- en enterprise class IT-infrastructuuroplossingen. Fujitsu Siemens Computers heeft een sterke aanwezigheid in alle belangrijke markten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Het bedrijf maakt optimaal gebruik van de sterke kanten, de innovatie en wereldwijde dekking van haar aandeelhouders, Fujitsu Limited en Siemens AG, om in te kunnen spelen op de wensen van haar klanten: grote ondernemingen, het MKB en particulieren.

Meer informatie over Fujitsu Siemens Computers is te vinden op de website: www.fujitsu-siemens.com.

Over Mobeon
Mobeon AB is een toonaangevend aanbieder van private labelled telecom messaging software. Mobeon werd in 2001 opgericht door Brainheart Capital en heeft momenteel 101 mensen in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in Stockholm. Mobeon heeft op succesvolle wijze één van de meest toonaangevende mobiele PIM-platformen op de markt gezet. Dit platform biedt werknemers draadloze toegang tot de mailservers van hun bedrijf via een gewone mobiele telefoon.

Mobeon kocht in april 2003 het wereldwijd succesvolle messaging-over-IP platform van Ericsson. Daarmee werd Ericsson voor 40 procent eigenaar van Mobeon. Mobeon is nu de belangrijkste leverancier van Internet Protocol messaging-oplossingen in de voicemailmarkt. In deze markt wordt jaarlijks ongeveer 1,2 miljard dollar omgezet.

Meer informatie over Mobeon, kunt u vinden op de website: www.mobeon.com

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Viviane Brokerhof van LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: vivianeb@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---