Gemeente Assen



Assen gaat strijd aan met fietsendieven

Bijna iedereen heeft 't wel eens aan den lijve ondervonden: diefstal van zijn of haar fiets. In Assen komt het de laatste jaren steeds vaker voor. En omdat het een verschijnsel is dat - nog afgezien van de omvangrijke (financiële) schade- veel ergernis oproept wordt er actie ondernomen. Politie en gemeente hebben een pakket aan maatregelen in voorbereiding. Bij de strijd tegen de rijwieldieven zullen ook organisaties als NS en Fietsersbond worden betrokken.

Om de fietsendieven in de wielen te rijden wordt op allerlei fronten actie ondernomen. Om te beginnen zal de Fietsersbond in de maand mei een campagne houden onder het motto 'Offensief: houd de fiets!' De bond vraagt medewerking van de burgers van Assen aan een enquête die een inventarisatie moet opleveren met betrekking tot aandachtspunten.

Op wisselende locaties en tijden zullen vrijwilligers zich met hun vragenlijsten tot het publiek wenden. De formulieren zijn daarnaast verkrijgbaar in het stadhuis, op de diverse politiebureau's en bij rijwielhandelaren in Assen. Ook is de enquête te vinden op www.assen.nl

De Fietsersbond zal de resultaten verwerken en te zijner tijd aan de gemeente presenteren.

Onder andere op basis van de resultaten van de enquête zal een voor Assen op maat gemaakte aanpak komen. Te denken valt onder meer aan een voorlichtingscampagne om het publiek te voorzien van tips om diefstal van de fiets te voorkomen en informatie over de gang van zaken met betrekking tot het doen van aangifte. Verder zal het toezicht worden uitgebreid en de infrastructuur worden verbeterd. Burgers van Assen krijgen een belangrijke stem bij de keuzes die uit het pakket van maatregelen moeten worden gemaakt.

Tips over goede fietssloten en andere manieren om diefstal van de fiets te voorkomen zijn te vinden op de website van de Fietsersbond: www.fietsersbond.nl/fietsdiefstalcampagne