Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


6 mei 2004


Ermelo - jongens aangehouden na lopen over auto's.


Kreeg de politie rond 23.10 uur een melding dat op de Heuvel twee knapen over auto's hadden gelopen. De politie had een goed signalement van één van hen en stelde een onderzoek in. Kort nadien werden in een tuin vijf knapen aangetroffen en één van hen (15) voldeed aan de opgegeven beschrijving. In eerste instantie draaide hij er nog omheen, maar later bekende hij toch zijn daad. Een 14-jarige plaatsgenoot zou ook hebben meegedaan.
Beiden worden aangemeld voor het preventieproject LINK waar een passende maatregel zal worden getroffen. De eigenaren van de auto's worden benaderd in verband met de mogelijke schade en de ouders van de vijf worden in kennis gesteld.


Elburg - sara zorgt voor verwarring


Kreeg de politie rond 02.15 uur meerdere meldingen dat de enkele mensen zich vreemd gedroegen bij een auto aan de Zuiderzeestraatweg Oost. Surveillerende agenten waren ook net op de auto gestuit en wilden deze controleren. Hen werd direct dringend verzocht om de lampen uit te doen en gelukkig was de uitleg die daarna kwam voor de agenten acceptabel om het gezelschap niet in te rekenen. Men was bezig om een Sara bij een woning te plaatsen omdat de bewoonster vandaag 50 wordt. Om niet op te vallen had men voor dit zeer late tijdstip gekozen !


Putten- vernieling jonge aanplant


Jongeren hebben gisterenavond rond 21.15 uur in de kruidentuin aan de Brinkstraat een pas ingeplant boompje omgezaagd. De jongelui, waarvan een meisje en zwarte en een jongen een rode jas droeg, waren weggefietst richting de Koesteeg. De politie stelt een onderzoek in en indien met iets weet wat kan bijdragen aan de oplossing van deze zinloze vernieling wordt u verzocht de politie te bellen 0900 - 8844


Putten - tuinbank waait van balkon


Dat een tuinbank in de tuin thuis hoort en niet op het balkon is een gedachte die je kunt krijgen bij het volgende incident. Kennelijk door een windvlaag tuimelde de tuinbank met zonnescherm gisterenmiddag van een balkon aan de Bakkerstraat. Het kwam op een auto terecht en deze liep behoorlijke schade op. De eigenaar van de tuinbank was niet thuis maar zal door de benadeelde worden benaderd.


Nunspeet - schade aan oudste boom van Nunspeet


Kreeg de politie gisterenavond rond 2.105 uur een melding, dat de oudste boom in die gemeente aan het Johan Frisoplein vernield zou worden. Bleek dat tijdens het voetballen een bal in de boom was gekomen. Een 15-jarige jongen was er in geklommen en hierbij was een stuk tak afgebroken. Hiermee trachtte hij de bal uit de boom te gooien. De jongen op z'n gedrag èn de oudheid van de boom gewezen en de gemeente wordt vandaag geïnformeerd om de mogelijke schade te bekijken.


Harderwijk- knaapje ontdekt de wereld


Kwam een surveillerende agent gisterenavond rond 20.00 uur op de Drielandendreef en klein jongetje op een fietsje tegen. Het kind reed richting de Rietmeen en zou onder de A 28 door moeten. De agent vertrouwde het niet temeer omdat er niemand in de buurt was. Het knaapje was kennelijk de wereld aan het ontdekken en wist gelukkig waar hij woonde. Toen de agent hem thuis bracht kwam net de vader aanfietsen die op zoek was naar zijn zoontje. Vader toch maar even op de risico's gewezen.


Emst- bermbrand


Waarschijnlijk en weggegooide peuk heeft gisterenavond rond 18.50 uur aan de Hanendorperweg voor en bermbrandje gezorgd. Een 47-jarige vrouw die het vuur ontdekte trachtte het te blussen, maar de brandweer moest er aan te pas komen om het bluswerk af te ronde. Het brandje trok veel bekijks van passerende toeristen.


Putten - diefstal fietsen bij inbraak


Onbekenden hebben in de nacht van 4 op 5 mei ingebroken in een schuur van bewoners van de Brinkstraat. Zij vernielden het slot van de schuurdeur die zich aan de kant van het Langkamperpad bevindt en gingen er met 3 niet afgesloten fietsen vandoor. Het gaat om 2 herenfietsen en 1 damesfiets.


Harderwijk - diefstal compressor


In de nacht van 4 op 5 mei hebben dieven een compressor/aggregaat gestolen vanaf en afgesloten terrein aan de Verkeersweg. En bedrijf is hier bezig met sloopwerkzaamheden en het apparaat stond tussen de rupsbanden van een kraan. De machinist had de giek over de compressor laten zakken, maar de dieven hebben de toegangsdeur van de kraan geforceerd en konden daarna de motor starten en de giek in beweging brengen. Het gaat om een gele compressor.


Nunspeet - meisje betrapt bij winkeldiefstal


Een 16-jarig meisje werd gisterenmiddag omstreeks 16.00 uur betrapt in een winkel aan de Dorpsstraat toen zij een trainingspak wilde stelen. Ze werd door het personeel aangehouden en aan de politie overgedragen. Zij wordt voorgedragen voor het preventieproject LINK waar een passende maatregel zal worden getroffen.


Einde berichten


Nadere informatie:

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --