Politie Amsterdam-Amstelland

Drie gewonden bij aanrijding
6-5-2004. Woensdagavond rond halfnegen raakten drie mensen gewond bij een eenzijdige aanrijding op de Rembrandtweg in Amstelveen. De auto waarin zij zaten reed tegen een lichtmast, waardoor deze afbrak. De brandweer moest de slachtoffers uit de auto te bevrijden. De bestuurder, een 52-jarige Amstelvener en de 50-jarige passagier en zijn dochter van 13, beiden uit Lelystad, werden naar het ziekenhuis overgebracht.
Gewapende overval op supermarkt
6-5-2004. Donderdagochtend rond zeven uur vond een gewapende overval plaats op een supermarkt aan de Wingerdweg. Zes personeelsleden werden door drie gemaskerde overvallers met een vuurwapen bedreigd. Nadat de supermarktmedewerkers waren vastgebonden gingen de rovers er met een onbekend geldbedrag vandoor.
Hennepkwekerij ontmanteld

6-5-2004. Woensdagavond werd rond acht uur in een woning aan de Jisperveldstraat een hennepkwekerij aangetroffen. De plantage is ontmanteld en apparatuur en planten zijn in beslag genomen. Er werden zeven verdachten (tussen de 20 en 40 jaar) gearresteerd, die overigens net de planten aan het toppen waren. Er was reeds ruim dertig kilo klaar voor de verkoop. Onderzoek van het NUON wees uit dat er illegaal stroom werd afgetapt.

---
Man gearresteerd na zinloos geweld
6-5-2004. In de nacht van woensdag op donderdag hield de politie een 38-jarige man aan op verdenking van zware mishandeling. Hij zou zonder aanleiding twee mannen hebben mishandeld.
De agressieve en blijkbaar beschonken verdachte benaderde de twee slachtoffers na een buurtfeest. Hij sloeg om zich heen en raakte daarbij de mannen. Toen zij zich probeerden te verdedigen trok de dader ineens een mes en probeerde te steken. Dit mislukte. De aangevallen mannen renden vervolgens weg en alarmeerden de politie.