Ingezonden persbericht


Hogere betrouwbaarheid, verbeterde integratie-opties en gerichte support bieden ideale oplossing voor opslag van bedrijfsgegevens

Maxtor's nieuwste generatie opslagoplossingen voor veeleisende bedrijfsomgevingen, de Maxtor® Atlas® 10K V en de Atlas 15K II Ultra320 SCSI, worden momenteel getest door de grootste PC producenten ter wereld. Als eerste 3,5-inch harddisk met een MTTF (gemiddelde storingsvrije bedrijfstijd) van 1,4 miljoen uur, bieden deze drives een unieke combinatie van betrouwbaarheid, integratiegemak en intelligentie. De Atlas 10K V disk beschikt over een opslagdichtheid van 73,5GB per platter en de Atlas 15K II ondersteunt 36,7GB per platter. Beide drives zijn voorzien van nieuwe MaxAdapt® integratievoorzieningen en zijn leverbaar in verschillende capaciteitsuitvoeringen.
De Maxtor Atlas drives zijn de enige enterprise harddisks op de markt met intelligente MaxAdapt-technologie. Met MaxAdapt zijn de Atlas 10K V en Atlas 15K II soepel te integreren in vrijwel alle systeemontwerpen en zijn aan te passen aan een breed scala bedrijfscondities. MaxAdapt bevat onder meer Maxtor's derde-generatie Adaptive Active Filtering met drie nieuwe voorzieningen: Adaptive Bias Estimation, Rotational Vibration Compensation en Virtual Cache Lines. Deze unieke voorzieningen zorgen voor automatische bewaking van, en aanpassing aan sterk uiteenlopende systeemcondities, zoals temperatuur, werkbelasting, rotatietrillingen en elektrische ruis om sequentiële en random performance van het systeem te optimaliseren. Mike Wingert, Executive Vice President en General Manager van Maxtor's Server Products Group: "We zetten onze expertise en ervaring in opslagsystemen voor bedrijfsomgevingen in om onze klanten bij te staan bij systeemontwerp en compatibiliteitstesten, zodat ze hun producten sneller op de markt kunnen brengen."
De Atlas 10K V levert capaciteitsniveaus van 73GB, 147GB en 300GB, bij een rotatiesnelheid van 10.000 RPM. De drive is goed voor een continue overdrachtsnelheid van 89MB/sec en biedt gemiddelde zoektijden tot 4,0ms; dat vertaalt zich ineen 24-procents verbetering van de sequentiële performance en 7 procent snellere zoektijden ten opzichte van de vorige generatie Atlas 10K drives.
De Atlas 15K II drive is er in capaciteitsuitvoeringen van 36GB, 73GB en 147GB, bij 15.000 omwentelingen per minuut. De drive biedt een continue overdracht van 98MB/sec en gemiddelde zoektijden van maar liefst 3,0ms; de sequentiële performance is met 31 procent verbeterd en de zoektijden zijn 7 procent sneller dan bij de vorige generatie Atlas 15K drives. De Atlas 10K V als de Atlas 15K II zijn beide uitgerust met een 8MB cachebuffer. Met zijn MaxLabs? services biedt Maxtor gespecialiseerde test- en integratieservices om afnemers verregaande ondersteuning te bieden bij het ontwerpen en ontwikkelen van opslagoplossingen voor enterprise-omgevingen. De dienstverlening van MaxLabs omvat ook uitgebreide compatibiliteitstests van Atlas-drives met een breed scala systemen, controllers, besturingsplatforms, BIOS-varianten en drivers.
Maxtor Atlas 10K V en Atlas 15K II worden geproduceerd in Maxtor's fabriek te Singapore.

Beschikbaarheid

De Maxtor Atlas 10K V en Atlas 15K II komen nog voor de zomer in evaluatieversies beschikbaar; volume-uitlevering start in het derde kwartaal van 2004.

Over Maxtor

Maxtor Corporation (www.maxtor.com) is een van 's werelds meest vooraanstaande leveranciers van oplossingen voor informatieopslag. Het bedrijf voert een breed spectrum opslagproducten voor PC's, servers met Intel-processoren en consumentenelektronica producten. Maxtor heeft een degelijke reputatie als marktleider opgebouwd door haar afnemers sinds jaar en dag hoogwaardige producten en ondersteuning te bieden. Kijk voor meer informatie over Maxtor en haar producten op www.maxtor.com. Maxtor is genoteerd aan de effectenbeurs van New York.

Noot aan de redactie,