De Unie


Uitvaartverzorging - Overleg CAO stukgelopen

6 mei 2004 - Geen machtspolitieke spelletjes met werkgevers in de uitvaart is het argument dat de woordvoerder van de werkgevers in de uitvaartverzorging gebruikte om niet in te gaan op het verzoek van de vakorganisaties het CAO-overleg te schorsen tot de maand september van dit jaar.

De werkgeversorganisaties binnen de Uitvaartverzorging willen niet verder praten over wijzigingen in de CAO voor de Uitvaartverzorging met een nieuwe looptijd vanaf 1 juli 2004 tot 1 juli 2005. De Unie had het verzoek gedaan pas in september verder te vergaderen omdat de situatie betreffende het najaarsakkoord op dit moment nog volstrekt onduidelijk is. Uw bestuurder acht het onverstandig zich nu bij CAO vast te leggen op afspraken die mogelijk in een volstrekt ander daglicht komen te staan als de onderhandelingen tussen regering en sociale partners in Den Haag mislukken. Ook u zult de media hebben gevolgd en geconstateerd hebben dat de afspraken die zijn vastgelegd in het najaarsakkoord op dit moment op losse schroeven staan. Uitstel tot september zou naar verwachting- voldoende ruimte hebben geboden om duidelijkheid te krijgen in alles wat uw belang is op het gebied van arbeid, inkomen, pensioen en rechtszekerheid. Helaas hadden de werkgevers hieraan geen boodschap. Ook afsluiting van een nieuwe CAO waaraan een voorbehoud op actuele onderwerpen werd gekoppeld, is van de hand gewezen. Men wilde nu tot afspraken komen of anders helemaal niet. Voor dat laatste hebben wij gekozen, in uw belang!

Hoe nu verder?
De huidige CAO loopt dus met een jaar ongewijzigd door en verbeteringsvoorstellen gaan een jaar in de koelkast. De Unie blijft bereid om tot een nieuwe CAO te komen, maar dan niet tegen iedere prijs. Daarnaast gaat De Unie actief pleiten voor CAOs op bedrijfsniveau. Wij zijn namelijk van mening dat de grote Uitvaartondernemingen hun leidende rol in de branche ook op het gebied van de arbeidsvoorwaarden op moeten pakken en zich niet meer moeten laten leiden door de kleine en middelgrote werkgevers. Deze laatste categorie werkgevers is voornamelijk georganiseerd binnen de NUVU en deze organisatie heeft eerder dit jaar ook de harmonisatie met de CAO Crematoria al tegengehouden. Het is van groot belang dat de grote bedrijven in de branche nu actief worden om de arbeidsvoorwaarden van de medewerkers binnen de Uitvaartverzorging naar een beter niveau te tillen.

Haagse bluf!
Wanneer u meer wilt weten over de ontwikkelingen rond het najaarsakkoord en het standpunt dat uw vakbond hierin inneemt, kunt u kijken op Haagse bluf, nuchter bekeken!.

Maak uw collegas lid!
Zoals altijd roep ik u op om uw collegas lid te maken van De Unie. Het is van groot belang dat alle medewerkers binnen de uitvaartverzorging zich organiseren, zodat De Unie nog beter voor uw belangen kan opkomen. Maak daarom gebruik van het aanmeldingsformulier en maak uw collegas lid!

Jos van Drogen


donderdag, 6 mei 2004