Gemeente Den Helder

06-05-2004 Is uw straat dit jaar aan de beurt? Groot onderhoud in 2004

Ieder jaar verricht de gemeente het zogenaamde groot onderhoud. Hiermee bedoelen we onder meer het vervangen of renoveren van het riool, het opnieuw asfalteren van straten en het snoeien van heesters in openbaar groen. Maar ook het straatmeubilair, de verlichting en de inrichting van speellocaties worden meegenomen in het groot onderhoud. Soms wordt een straat meteen heringericht als 30 kilometergebied. De planning van al deze werkzaamheden is opgenomen in het plan Onderhoud Openbare Ruimte 2004 (infrastructurele werken). In dit artikel leest u meer over de planning voor Julianadorp.

Julianadorp
In 2004 vindt groot onderhoud plaats aan de verharding in Kruiszwin 21, Kruiszwin 23 en de voetpaden langs Kruiszwin 10-20. Daarnaast worden de tegels van het fietspad achter Vogelzand (langs waterkant Ooghduyne) vervangen door asfalt. Verder staat groot onderhoud aan het Breewijd gepland. Het gaat hier om plaatselijke reparaties van de fundering en het vervangen van de bovenste twee asfaltlagen. Net als op de Kanaalweg krijgt het Breewijd een deklaag van geluidsreducerend asfalt. Ook worden hier de lantaarnpalen vervangen. Voordat het toeristenseizoen begint krijgen ook de parkeerterreinen rondom winkelcentrum Drooghe Bol een opknapbeurt. Daar worden de verharding van het parkeerterrein en het straatmeubilair aangepakt.

Groen
Groot onderhoud van het openbaar groen vindt dit jaar plaats in Zwanenbalg, Boterzwin, Malzwin en Doorzwin. Gezien de jonge leeftijd van de eerste drie wijken komt het accent vooral te liggen in de wijk Doorzwin.

Overzicht
In het overzicht staat welke delen van de straten worden aangepakt, wat er precies gaat gebeuren en of er iets aan de openbare verlichting wordt gedaan. Het is mogelijk dat in het overzicht straten zijn vermeld, waar op dit moment gewerkt wordt of waar de werkzaamheden inmiddels zijn afgerond.