Gemeente Den Helder

06-05-2004 Afvalcontainers in Nieuw Den Helder ondergronds

Het zijn geen plaatjes, de bovengrondse afvalcontainers. De gemeenteraad heeft dan ook enige tijd geleden besloten alle bovengrondse containers te vervangen door ondergrondse. Dat zal een hele verbetering zijn van het straatbeeld. Op enkele plaatsen staan al ondergrondse containers, bijvoorbeeld in de binnenstad en in (een gedeelte van) de IJsselmeerstraat. Voor Nieuw Den Helder gaat nu de grote vervangingsoperatie beginnen.
Maandag 17 mei start het bedrijf G.P Groot met graafwerkzaamheden voor het plaatsen van de afvalbakken. Ze komen op, of in de directe omgeving van de plaats van oude afvalcontainers. Op elke locatie komen twee ondergrondse containers: een voor groente-, fruit- en tuinafval (met een capaciteit van 3000 liter) en een voor restvuil (5000 liter). In de nieuwe containers kunt u meer afval kwijt dan in de oude. De gemeente heeft berekend dat de capaciteit ruim voldoende is. U hoeft uw vuilniszakken dus niet mee naast de container te plaatsen.

Locaties
Tussen 17 mei en 28 mei zijn de volgende locaties aan de beurt (in volgorde van de werkzaamheden): Het Koggeschip (bij nr. 44), Het Koggeschip (bij nr. 109), Galjoenstraat (bij nr. 53), Hulkstraat (bij nr. 59), Vlierstraat (bij nr. 6), Hortensiastraat (bij nr. 13), Vechtstraat (bij nr. 51), Vechtstraat (bij nr. 88), Vechtstraat (bij nr. 24), Rijnstraat (bij nr. 33), Rijnstraat (bij nr. 205), Waddenzeestraat (bij nr. 42), Waddenzeestraat (bij nr. 66), Amerstraat (bij nr. 2), Waddenzeestraat (bij nr. 120), Waddenzeestraat (bij nr. 166), Waddenzeestraat (bij nr. 212), Flevostraat (bij nr. 36), Flevostraat (bij nr. 122), Nierstraat (bij nr. 28), Swalmstraat (bij nr. 28), Geleenstraat (bij nr. 28), Eijserhof (bij nr. 18), Slingerbeekstraat (bij nr. 36).
De overige containers worden in de twee daarop volgende weken geplaatst. Het vervangen van de containers aan de Jan Verfailleweg en een gedeelte van de Marsdiepstraat gebeurt later. Het probleem hier is het vinden van goede locaties voor de ondergrondse containers. De gemeente bekijkt de mogelijke oplossingen.