Gemeente Den Helder

06-05-2004
Openbare kennisgevingen week 19

Ingediende bouwaanvragen
Burgemeester en wethouders hebben aanvragen om een bouwvergunning ontvangen voor:

-Ambachtsweg 6, voor het verbouwen en herindelen van het bedrijfspand (ontvangen 23 april 2004);

-Zanddijk 11E, nr. 35, voor het plaatsen van een tuinhuisje bij de recreatiewoning (ontvangen 26 april 2004).
Het gaat hier om een bekendmaking als bedoeld in artikel 41 van de Woningwet. De bouwplannen zijn in behandeling en liggen mogelijk om advies bij verschillende afdelingen. Ze liggen dus niet ter inzage. Wenst u informatie over een van deze bouwplannen, maak dan eerst telefonisch een afspraak met het team Vergunningen van de afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving, telefoon (0223) 678623.

Verleende bouwvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben een bouwvergunning verleend voor:
-Westoever, voor het bouwen van een vlettenhelling (verzenddatum 26 april 2004);

-Sperwerstraat 13, voor het bouwen van een berging achter de woning (verzenddatum 26 april 2004).
Bent u door het verlenen van de bouwvergunningen rechtstreeks in uw belangen getroffen, dan kunt u binnen zes weken na de dag waarop de beslissing is toegezonden aan de aanvrager bezwaar indienen bij Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. Doet u dit tijdig dan kunt u bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Alkmaar (Postbus 251, 1800 BG) schorsing van dit besluit aanvragen.

Agenda welstandscommissie
Op donderdag 19 mei 2004 beoordeelt de commissie de volgende bouwplannen:

-Loodsgracht 27, voor het uitbreiden van de woning;
-Koekoekstraat 14, voor het uitbreiden van de woning;
-Rijksweg 29, voor het verbouwen en uitbreiden van de woning;
-Ooievaarstraat 27, voor het verbouwen en uitbreiden van de woning;
-Kruiszwin 3919, voor het bouwen van een berging bij de woning;
-Kruiszwin 3918, voor het bouwen van een berging bij de woning;
-Sperwerstraat 13, voor het uitbreiden van de woning;
-Nachtegaalstraat 9, voor het wijzigen van de zolderverdieping op de woning;

-Nachtegaalstraat 11, voor het wijzigen van de zolderverdieping op de woning;

-Jan in t Veltstraat 62, voor het verbouwen en uitbreiden van de woning;

-Nieuwstraat 66, voor het plaatsen van een kap op de woning;
-Brouwerstraat 62, voor het plaatsen van een kap op de woning;
-Waterkeringsweg 20, voor het plaatsen van een dakkapel in het achtergeveldakvlak van de woning;

-Pastoor Koopmanweg 7, voor het plaatsen van een stikstofsilo bij het bedrijfspand;

-Janzenstraat 24, voor het maken van een kap op de woning;
-Janzenstraat 26, voor het maken van en kap op de woning. N.B.: de welstandstoets is een van de facetten van de bouwplanbeoordeling. Behandeling van een bouwplan door de welstandscommissie houdt niet in dat het plan aan de overige toetsingscriteria heeft voldaan. Aan de behandeling in de vergadering van de welstandscommissie kunt u dan ook geen rechten ontlenen.

Bouwplannen/Vrijstellingen
Burgemeester en wethouders hebben aanvragen om een bouwvergunning ontvangen voor:

1. Borneolaan 19, voor het vergroten van de keuken en realisatie van een bijkeuken
aan de woning;

2. Tillenhof 10, voor de realisatie van een garage/berging op het achtererf/zijgevel;

3. Middelzand 2925, voor het ombouwen van een garage naar een keuken;
4. Wierbalg 1112, voor de uitbreiding van een woning op de eerste verdieping door
het doortrekken van de achtergevel;

5. J.T. Kampstraat 8, voor de uitbreiding van de woning op het achtererf;

6. Vogelzand 2634, voor de uitbouw van de woning op het achtererf/zijerf;

7. Mariëndal (ten oosten van de parkeerplaats), voor het bouwen van een uitkijktoren.
Burgemeester en wethouders kunnen hieraan alleen meewerken door het verlenen van vrijstelling:

- voor de bouwplannen 1 t/m 6 op grond van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening;

- voor het bouwplan 7 op grond van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
Burgemeester en wethouders zijn van plan deze vrijstellingen te verlenen. De bouwplannen liggen vanaf 7 mei 2004 gedurende vier weken ter inzage bij de afdeling Ruimte, Wonen en Ondernemen, Drs. F. Bijlweg 1. Gedurende deze termijn kunt u uw schriftelijke zienswijze indienen bij Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder.

Verkeerzaken
Gehandicaptenparkeerplaatsen
Burgemeester en wethouders hebben besloten dat een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats wordt aangelegd op het wegdek van:
- de Landbouwstraat, op de derde parkeerplaats aan de westzijde van de rijbaan van de Landbouwstraat gezien vanaf de ingang van >residence Buitenveld'. De plaats ligt naast de twee aanwezige algemene gehandicaptenparkeerplaatsen;

- de Duinroosstraat, voor nummer 7.
De gehandicaptenparkeerplaatsen worden aangegeven met borden E6 van Bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, met onderbord waarop het kenteken van een motorvoertuig staat. Bezwaren tegen deze besluiten kunt u tot 17 juni 2004 indienen. Het bezwaarschrift stuurt u naar Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder.
De stukken liggen tot 10 juni 2004 ter inzage bij de afdeling Stadsbeheer, Drs. F. Bijlweg 1.

Bestemmingsplannen Visbuurt en Molenrak
De ontwerp-bestemmingsplannen 'Vogelbuurt' en Molenrak liggen vanaf 7 mei 2004 gedurende vier weken ter inzage en wel op werkdagen tussen
8.00 en 14.00 uur bij de afdeling Ruimte, Wonen en Ondernemen aan de Drs. F. Bijlweg 1 en bij het Service en Informatiepunt in de hal van het stadhuis op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur. Gedurende genoemde termijn kunt u uw schriftelijke zienswijze sturen naar de gemeenteraad van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder.
Het ontwerp-bestemmingsplan Vogelbuurt voorziet in een bestemmingsregeling voor de bestaande woonwijk Vogelbuurt in Den Helder. De hoofdfunctie van deze bestaande wijk is wonen, het bestemmingsplan is daarom voornamelijk conserverend van aard. Tegen het treinspoor aan is de zogenaamde 'autoboulevard' opgenomen als te ontwikkelen gebied.
Het plan Molenrak voorziet in een bestemmingsregeling voor de voornamelijk agrarische gronden ten noorden van de Van Foreestweg en ten westen van de Langevliet in Den Helder. Binnen het plangebied zijn ook woonbebouwing, centrumdoeleinden en enkele bedrijven aanwezig.

Wet Milieubeheer
Burgemeester en wethouders hebben (onder het stellen van 54 voorschriften ter bescherming van het milieu) een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning volgens art. 8.1 van de Wet milieubeheer, verleend aan:

- v.o.f. Las en Constructiebedrijf Kiljan, voor het oprichten en inwerking hebben van een las en constructiebedrijf aan de Schrijnwerkersweg t.o. nr. 4 (kadastraal bekend gemeente Den Helder, sectie C, nummer 2274 (Ged.) ).
Alle stukken liggen ter inzage vanaf 6 mei 2004 tot 19 juni 2004 op werkdagen van 8.00 tot 14.00 uur bij de Klantenservice van de gemeente (stadhuis, Drs. F. Bijlweg 20, Den Helder) en bij de Openbare Bibliotheek, Bernhardplein 76, Den Helder.
Volgens artikel 20.1, juncto art. 20.6 van de Wet milieubeheer kunt u tot 19 juni 2004 beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State als u:
a. bedenkingen heeft ingebracht tegen het ontwerp van het besluit; b. als adviseur gebruik heeft gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit;
c. bedenkingen heeft tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht; d. redelijkerwijs niet kan worden verweten dat u geen bedenkingen heeft ingebracht tegen het ontwerp van het besluit. De beschikking wordt na afloop van bovenvermelde termijn van kracht, tenzij:
a. het oprichten of veranderen van de inrichting ook kan worden gezien als bouwen in de zin van de Woningwet; de vergunning wordt dan pas van kracht nadat de betrokken bouwvergunning is verleend; b. van tevoren beroep is ingesteld en een schriftelijk verzoek is gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Het beroepschrift kunt u in tweevoud zenden aan de Raad van State, afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het verzoek tot een voorlopige voorziening moet u richten aan de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
De beschikking wordt niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist.

DEN HELDER, 6 mei 2004.
drs. J.M. Staatsen, burgemeester.
A.J. van den Berg, loco secretaris.