CARDINAL CAPITAL PARTNERS



Cardinal Capital Partners sluit pan-Scandinavische sale-leasebacktransactie van 1 miljard dollar af

DALLAS, Texas, May 6/PRNewswire/ -- Cardinal Capital Partners, Inc., een Amerikaans beleggingsbedrijf in
onroerend goed, sloot kort geleden de overname met een portfolio in onroerend goed van een multinational af, gewaardeerd op ongeveer 1 miljard dollar. De portfolio bestaat uit 13 eigendommen in de centrale zakendistricten van Stockholm, Oslo en Helsinki, hoofdsteden van respectievelijk Noorwegen, Zweden en Finland en beslaat 192.000 vierkante meter aan voornamelijk kantoren en detailhandel.

De overname werd geconstrueerd als een huur-na-verkooptransactie (sale-leaseback) met Nordea, een internationaal financiële dienstverlener. Als voorwaarde van de transactie werden de eigendommen onder langlopende leasecontracten aangeschaft. 'Hoewel grote sale-leaseback portfoliotransacties relatief gebruikelijk zijn in de VS, is deze transactie een van de eerste die buiten de VS tot stand werd gebracht,' aldus Gil Besing, medeoprichter van Cardinal Captital Partners. 'Deze baanbrekende transactie is wat betreft de omvang, complexiteit en innovatie een nieuwe mijlpaal voor de industrie en voor ons bedrijf in het bijzonder.'

'Gezien vanuit het bedrijf biedt deze transactie voor Nordea de gelegenheid zich beter te concentreren op z'n sterke kanten en kernactiviteiten, ondanks de dramatische vermindering in uitstraling op het gebied van onroerend goed,' zegt Lars G. Nordstrom, president en uitvoerend directeur van de Nordea-groep, 'en vanuit een financieel standpunt is het terugkerende financiële effect van deze deïnvestering in onroerend goed alleen maar positief. De kapitaalefficiëntie en het creëren van waarde voor onze aandeelhouders zullen daarbij toenemen.'

Cardinal Capital Partners is een van de grootste sale-leaseback investeerders in Amerika en Europa. Cardinal Capital Partners heeft voor meer dan 5 miljard dollar aan onroerend goed van bedrijven aangekocht, waaronder meer dan 500 soorten eigendommen, die aan publieke en private bedrijven zijn geleasd. Sinds de oprichting in 1988 heeft Cardinal Capital Partners in de sector sale-leaseback de reputatie van een uitstekend bedrijf verdiend.

Nordea is een internationale financiële dienstverlener met een omzet van 314 miljard dollar en filialen in 21 landen. Nordea heeft een kredietbeoordeling van A+ door S&P en Aa3 door Moody's. Nordea heeft drie hoofdactiviteiten: Financiering van detailhandel, financiering van bedrijven en instituten en investeringsmanagement en levensverzekeringen. Nordea is de leidende financiële dienstverlener in Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden met bijna 11 miljoen klanten, dat is meer dan 40% van de bevolking in de genoemde landen, en 1.240 bankfilialen.

Website: http://www.cardinalcapital.com

Source: Cardinal Capital Partners, Inc.

Contact: M. Scott Kipp van Cardinal Capital Partners, Inc.,
+1-214-696-3600, of skipp@cardinalcapital.com


06 mei 04 15:12