United Services Group

Resultaten eerste kwartaal 2004 United Services Group N.V.

Kernpunten eerste kwartaal 2004:
. Bedrijfsresultaat voor amortisatie: 1,2 miljoen euro . Omzet: 291,8 miljoen euro
. Brutomarge staat onder druk en is uitgekomen op: 28,2% . Maand maart aanzienlijk beter dan matige maanden januari en februari . Sterke groei op vroegcyclische Belgische markt
. Nettoresultaat 3,2 miljoen euro negatief
. Prognose heel 2004: bedrijfsresultaat voor amortisatie van ten minste 3930 miljoen euro (inclusief 14 miljoen euro winst op de verkoop van Fa-med) .......?

Almere, 6 mei 2004. United Services Group N.V. heeft in het eerste kwartaal van 2004 een operationeel resultaat (bedrijfsresultaat voor amortisatie) behaald van 1,2 miljoen euro (2003: 11,1 miljoen euro).

De omzet in de eerste drie maanden is uitgekomen op 291,8 miljoen euro (2003: 319,7 miljoen euro), hetgeen een daling betekende van 8,7%. De daling van de omzet en het bedrijfsresultaat zijn nagenoeg geheel toe te schrijven aan Nederland. De brutowinst is uitgekomen op 82,3 miljoen euro (2003: 97,0 miljoen euro) en is in relatieve zin gedaald met 2,1 procentpunten ten opzichte van het eerste kwartaal 2003. De daling van de indirecte kosten van 88,388,3 miljoen euro naar 83,783,7 miljoen euro was onvoldoende om de daling van het resultaat door de lagere omzet en margehet lagere bedrijfsresultaat op te vangen. En hoewel tekenen van herstel zich aandienen, zal het kostenniveau in Nederland in belangrijke mate verder worden teruggebracht. De in maart 2004 aangekondigde keuze voor één automatiseringsysteem voor de Nederlandse uitzend- en detacheringdochters biedt daartoe ruime mogelijkheden. Dit zal vanaf 2005 naar verwachting een kostenvoordeel opleveren van vele miljoenen euro's in vergelijking tot het huidige kostenniveau. Daarnaast wordt binnen werkmaatschappijen voortdurend gestuurd op gewenste kosten baten verhouding. Door de strakke cashflow-beheersing is het negatieve saldo van de rentebaten en de rentelasten verder verminderd naar minus 2,2 miljoen euro. Het nettoresultaat bedroeg min minus -3,2 miljoen euro (2003: plus 3,1 miljoen euro).

Ontwikkelingen per vestigingsland in hoofdlijnen

Nederland

De Nederlandse uitzendsector kende in het eerste kwartaal van 2004 een daling van 9% ten opzichte van 2003, wederom een daling. Cumulatief bedroeg deze 9% over het eerste kwartaal van 2004, waarbij opvalt dat de omzettrend in maart beduidend positiever was dan de slechtematige maanden januari en februari. Per sector zijn de verschillen in omzetontwikkeling ten opzichte van hetzelfde kwartaal van 2003 groot; de industriële sector daalde nog 5%, terwijl de kleinere technische sector een lichte stijging kende in het eerste kwartaal van 3%. De verwachting is dat deze twee vroegcyclische sectoren zich in de loop van 2004 verder zullen herstellen. De twee laatcyclische sectoren administratief (-12%) en de relatief kleine medische sector (-34%) hebben het stadium van herstel thans nog niet bereikt.

United Office Services (o.a. Unique en Secretary Plus), voornamelijk actief in het administratieve segment, kende een omzetdaling van 18%, terwijl de marktdaling in dit segment 12% bedroeg. De oorzaak van de daling boven de markt, ligt in hoofdzaak bij het omzetverlies van het in december 2003 in Unique geïntegreerde Short Track. De verwachting is echter wel dat deze nieuwe combinatie per saldo over 2004 een aan 2003 gelijkelijk bedrijfsresultaat zal kunnen realiseren. De margedruk bij Unique was ongeveer gelijk aan het groepsgemiddelde. Secretary Plus heeft als een van de weinige ondernemingen binnen de groep haar marge weten te verbeteren.

United Temping Services (Start Uitzendbureau, Medi Interim en United Restart) maakten in het eerste kwartaal van 2004 een operationeel verlies van 6,04,1.. miljoen euro. De omzet daalde met ruim 17% van 141,4 miljoen euro naar 116,5 miljoen euro en de marge daalde met 3,4 procentpunten. Opmerkelijk is de marktontwikkeling in de medische sector. Deze sector kende in het eerste kwartaal van 2004 een daling van 34% ten opzichte van het jaar daarvoor. Deze teruggang moet voornamelijk toegeschreven worden aan de personeelsstops, zowel voor intern als extern personeel, die veel zorginstellingen hebben afgekondigd. Deze krachtige daling heeft zich bij Medi Interim versterkt voorgedaan. United Restart, specialist in reïntegratie en outplacement, kende eveneens een sterke daling van de omzet in vergelijking tot vorig jaar. Inmiddels heeft de order instroom zich sterk hersteld. Bij beide ondernemingen zijn maatregelen getroffen om het kostenniveau te verlagen en dede productiviteit op korte termijn te verbeteren. Start Uitzendbureau heeft in het eerste kwartaal 2004 bijna marktconform geopereerd en heeft in de maand maart zelfs aanzienlijk beter gepresteerd dan de markt. Verheugend is tevens dat Start in de concurrentiestrijd rond grote accounts beduidend sterker is geworden en onlangs een aantal belangrijke tenders succesvol heeft weten af te sluiten. Dit heeft echter wel consequenties voor de brutomarge.

United Technical Services kende weliswaar nog een omzetdaling doch zowel de brutomarge als het operationele resultaatbedrijfsresultaat verbeterden sterk. Het bedrijfsresultaat over het eerste kwartaal van 2004 bedraagt 0,6 miljoen euro en is daarmee ruim 0,9 miljoen euro beter dan het jaar daarvoor. De verwachting is dat het resultaat zich in de loop van dit jaar geleidelijk verder zal verbeteren.

Overige activiteiten

De niet aan de uitzendmarkt gerelateerde activiteiten Luzac College, United Communications en Fa-med presteerden goed. Ook het vorig jaar nog verliesgevende Call-IT draagt inmiddels positief bij aan het operationele bedrijfsresultaat.

België

De als vroegcyclisch beschouwde Belgische uitzendmarkt kende in het eerste kwartaal van 2004 ten opzichte van 2003 een stijging groei in beide segmenten, industrieel en administratief, van ongeveer 8%.

United Office Services (o.a. Unique en Secretary Plus), voor een belangrijk deel actief in het administratieve segment, leverde met een omzetgroei van 30% ten opzichte van vorig jaar een meer dan uitstekende prestatie. De omzet nam toe van 30,7 miljoen euro naar 40 miljoen euro. Voor een deel was de omzetstijging toe te schrijven aan een omvangrijk project bij een nieuwe industriële klant. Zonder deze klant steeg de omzet van Unique Interim ruim 13%, hetgeen nog altijd ver boven het marktgemiddelde is. Door de licht veranderde omzetmix is de brutomarge enigszins gedaald, maar nam het operationele resultaatbedrijfsresultaat toe met 2917,5%. Door de verdergaande differentiatie in het dienstenaanbod bij met name Unique Interim is de verwachting dat de brutomarge op termijn weer licht zal stijgen.

United Technical Services kende een lichte verbetering van het operationelebedrijfs resultaat over het eerste kwartaal van 2004. Met een omzetstijgingdaling van 5% presteerde deze technische detacheerderochter aanmerkelijk beter dan de detacheringsmarkt in België, die een daling kende van 9%.

Spanje en Portugal

United Office Services (Unique en SYS) kende een groei van 10% in omzet, waarbij de groei van Unique uitkwam op 8%. De brutomarge van Unique is sterker verbeterd dan verwacht. De specialisaties Unique Call team en Unique Finance zijn recent gestart, doch nu reeds succesvol. De integratie van Start Consultores binnen SYS, beide in outsourcing gespecialiseerde ondernemingen, is succesvol verlopen, hetgeen het rendement in vergelijking met vorig jaar positief beïnvloed heeft.

United Temping Services (Start) kende een moeizaame beginstart in januari en februari, gevolgd door een sterk herstel in de maand maart 2004. De omzet kwam met 31,28 miljoen euro bijna 98% lager uit ten opzichte van het eerste kwartaal van 2003. Margeverhogende acties, zoals onder meer een gedifferentieerd prijsbeleid, beginnen vruchten af te werpen. De verwachting is dan ook dat zowel omzet als resultaat zich in de komende maanden sterk zullen verbeterenherstellen.

Italië

United Temping Start (Start) ontwikkelt zich volgens plan. De omzet groeide met 33% van 5,5 miljoen euro naar 7,3 miljoen euro. Dienovereenkomstig verbeterde het bedrijfsresultaat in vergelijking met 2003 sterk. Het verlies nam verder af van 1,4 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2003 tot 0,8 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2004.

Duitsland
United Office Services (Unique en Secretary Plus) werd in het eerste kwartaal van 2004 geconfronteerd met negatieve effecten ten gevolge van de invoering van de nieuwe CAO voor uitzendkrachten. De beloning van uitzendkrachten is per 1 januari 2004 aanzienlijk verhoogd, waardoor de tarieven navenant zijn gestegen. Deze kostenstijging heeft veel opdrachtgeversinleners, in met name het industriële segment, doen besluiten om het inlenen van uitzendkrachten zoveel mogelijk te beperken. De omzetdaling bedroeg dientengevolge 17% ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar en h. Het operationele bedrijfsresultaat verslechterde als gevolg van deze ontwikkeling. De reeds ingezette strategie van Unique Personal om meer klanten te verwerven in het minder prijsgevoelige kantoorsegment wordt thans in verhevigde mate voortgezet. Op termijn worden niettemin overigens positieve effecten van de nieuwe CAO verwacht, omdat de sociale acceptatie van uitzendarbeid sterk zal toenemen nu de beloning van uitzendkrachten wordt opgetrokken naar het niveau van vast personeel die hetzelfde werk doen. .

Italië
United Temping ServicesStart (Start) ontwikkelt zich volgens plan. De omzet van deze nog jonge uitzendorganisatie (opgestart in 2000) met 35 vestigingen groeide met 33% van 5,5 miljoen euro naar 7,3 miljoen euro. Dienovereenkomstig verbeterde het bedrijfsresultaat in vergelijking met 2003 sterk. Het operationele verlies nam verder af van 1,4 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2003 tot 0,8 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2004. Met de huidige infrastructuur kan een omzet worden gerealiseerd van ruim 50 miljoen euro op jaarbasis. Het break even- niveau, dat wordt bereikt bij een omzet van circa 40 miljoen euro, zal naar verwachting in 2005 worden gerealiseerd.

Innovatie

In de afgelopen jaren heeft USG in samenwerking met één van haar grotere klanten, Siemens Nederland N.V., een software- instrument ontwikkeld, die het met name grotere ondernemingen mogelijk maakt om het werken met flexibele arbeidskrachten aanzienlijk efficiënter te doen verlopen. Dit web- enabled instrument 'United Market Place' is in de afgelopen periode bij diverse grote ondernemingen geïntroduceerd. en D de eerste reacties en resultaten zijn zeer bemoedigend te noemen. De eerste implementaties van 'United Market Place' vinden in de komende maanden reeds plaats bij zowel een grote overheidsinstelling als bij een aantal particuliere ondernemingen (www.unitedmarketplace.nl). Aan de kant van de inlenende bedrijven zal, na een periode van gewenning, de vraag naar flexibel inzetbaar personeel naar verwachting zeker toenemen.

Vooruitzichten

De onzekerheid over de ontwikkeling van de Nederlandse economie blijft ook de onzekerheid over de inschatting van de resultaten van USG overheersen, immers 70% van de omzet van de groep wordt in Nederland gerealiseerd. Niettemin zien wij duidelijke lichtpunten en wel om de volgende redenen. Naar verwachting zullen de vroegcyclische sectoren 'industrie' en 'technisch' in de tweede helft van 2004 verder herstellen. Voor de later-cyclische sector 'administratief' wordt herstel verwacht ivanaf de eerste helft n de loop van 2005. Over geheel 2004 zal de Nederlandse uitzendmarkt naar verwachting weliswaar een verdere daling laten zien, zij het met een afvlakkende tendens. Bij voortzetting van voornoemde tendensen zal de Nederlandse uitzendmarktmarkt in 2005 waarschijnlijk een lichte groei vertonen. Over het geheel genomen waren de resultaten in de maanden januari en februari matig tot slecht en vertoonde de maand maart duidelijke tekenen van herstel. Per saldo leidde dit echter nog wel tot een mager bedrijfsresultaat vóór amortisatie in het eerste kwartaal van 2004. Onze verwachting is dat het operationele resultaat in de komende kwartalen sterk zal verbeteren door de hiervoor beschreven ontwikkelingen en getroffen maatregelen. Op basis van de huidige inzichten verwachten wij voor geheel 2004 een operationeelbedrijfs resultaat voor amortisatie van ten minste 390 miljoen euro (inclusief 14 miljoen euro winst op de verkoop van Fa-med). .:
resultaatverbetering bij United Office Services in Nederland, Spanje en België in het bijzonder;
- resultaatverbetering bij United Temping Services (Start) in Nederland, Spanje en Italië;
- voortzetting van de betere gang van zaken bij United Technical Services in Nederland en België en stabiele bijdrage aan het groepsresultaat door United Communications en United College. Voorts zal aan de nettowinst over 2004 ruim worden bijgedragen door de boekwinst op de verkoop van Fa-med van ruim 14 miljoen euro.
. Samenvattend verwachten wij op basis van de huidige inzichten voor het gehele jaar 2004 .....?

Profiel United Services Group
United Services Group is als Europese dienstverlener actief in Nederland, België, Duitsland, Italië, Spanje en Portugal op het gebied van flexibele arbeid, opleidingen en customer care-services. De aandelen United Services Group staan genoteerd aan de Effectenbeurs Euronext Amsterdam en zijn opgenomen in het marktsegment NextPrime. Vanuit een aantal zelfstandige werkmaatschappijen, waaronder Unique, Start, Secretary Plus en Technicum (uitzending & detachering), United Capacity, United Technical Solutions en United ICT Solutions (werving & selectie, detachering en projectmatige activiteiten voor vakspecialisten), United Independent Solutions (dienstverlening aan zelfstandigen zonder personeel), Luzac College en InterCollege (opleidingen) en Telecom Direct en Call-IT (customer contact-centers), worden de diverse dienstverleningsvormen aangeboden.

De Executive Board
United Services Group N.V.

Voor nadere informatie:
De heer Ron. Icke RA Telefoon: +31 (0)36 529 95 05 De heer Leo. W. Houwen Telefoon: +31 (0)36 529 95 07

Zoeksymbolen USG
Reuters UINT.AS
Bloomberg UNINA

Zie ook onze website: www.unitedservicesgroup.nl

Belangrijke data
notering ex dividend 10 mei 2004
betaalbaarstelling dividend 24 mei 2004
publicatie halfjaarcijfers 3 september 2004
publicatie cijfers derde kwartaal 18 november 2004 publicatie jaarcijfers 2004 17 maart 2005
jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders 12 mei 2005

Tevens vermelden wij dat wij op 7 mei 2004 om 10.00 uur een teleconference organiseren.

Bijlagen:
. Geconsolideerde balans
. Geconsolideerde winst-en-verliesrekening
. Geconsolideerd kasstroomoverzicht
. Segmentatie-overzicht
. Kerncijfers

|GECONSOLIDEERDE BALANS |      |      |      | |        | |Bijlage |
|PER 31 MAART 2004      |      |      |      | |        | |1       |
|Bedragen in duizenden  |      |      |      | |        | |        |
|euro's                 |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |31-03-04| |31-12-03|
|Vaste activa           |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Immateriële vaste      |      |      |      | |183.248 | |185.194 |
|activa                 |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Materiële vaste activa |      |      |      | |54.790  | |57.821  |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Financiële vaste activa|      |      |      | |68.259  | |68.316  |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |306.297 | |311.331 |
|Vlottende activa       |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Vorderingen            |      |      |      | |        | |        |
|Handelsdebiteuren      |      |      |      | |243.093 | |256.247 |
|Overige vorderingen    |      |      |      | |20.237  | |20.729  |
|Overlopende activa     |      |      |      | |37.678  | |31.304  |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |301.008 | |308.280 |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Liquide middelen       |      |      |      | |25.264  | |19.038  |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |632.569 | |638.649 |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Eigen vermogen         |      |      |      | |191.275 | |194.468 |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Aandeel derden         |      |      |      | |        | |178     |
|                       |      |      |      | |189     | |        |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Voorzieningen          |      |      |      | |14.909  | |16.989  |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Langlopende schulden   |      |      |      | |169.141 | |175.862 |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Kortlopende schulden   |      |      |      | |        | |        |
|Kortlopend deel van de |      |      |      | |26.380  | |26.572  |
|langlopende schulden   |      |      |      | |        | |        |
|Bankkrediet            |      |      |      | |21.234  | |8.385   |
|Handelscrediteuren     |      |      |      | |46.629  | |48.753  |
|Belastingen en premies |      |      |      | |49.232  | |55.115  |
|sociale verzekeringen  |      |      |      | |        | |        |
|Schuld inzake          |      |      |      | |715     | |1.118   |
|acquisities            |      |      |      | |        | |        |
|Vooruitontvangen       |      |      |      | |6.137   | |7.008   |
|bedragen               |      |      |      | |        | |        |
|Pensioenen             |      |      |      | |7.871   | |15.683  |
|Overige schulden       |      |      |      | |73.513  | |68.773  |
|Overlopende passiva    |      |      |      | |25.344  | |19.745  |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |257.055 | |251.152 |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |632.569 | |638.649 |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Specificatie eigen     |      |      |      | |        | |        |
|vermogen               |      |      |      | |        | |        |
|Vermogen per 31        |      |      |      | |194.468 | |        |
|december 2003          |      |      |      | |        | |        |
|Resultaat 1e kwartaal  |      |      |      | |-3.201  | |        |
|2004                   |      |      |      | |        | |        |
|Uitoefening opties     |      |      |      | |8       | |        |
|Vermogen per 31 maart  |      |      |      | |191.275 | |        |
|2004                   |      |      |      | |        | |        |
|GECONSOLIDEERDE        |      |      |      | |        | |        |
|WINST-EN-VERLIESREKENIN|      |      |      | |        | |        |
|G OVER HET 1E KWARTAAL |      |      |      | |        | |        |
|2004                   |      |      |      | |        | |        |
|Bijlage 2              |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Bedragen in duizenden  |      |      |      | |        | |        |
|euro's                 |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |1e kw.  | |1e kw.  |
|                       |      |      |      | |2004    | |2003    |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Netto-omzet            |      |      |      | |291.769 | |319.690 |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Personeelskosten       |      |      |      | |263.923 | |279.375 |
|Afschrijvingen         |      |      |      | |4.8837.4| |5.2037.5|
|                       |      |      |      | |42      | |76      |
|Overige kosten         |      |      |      | |21.789  | |24.051  |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Bedrijfslasten         |      |      |      | |2903.595| |308.6293|
|                       |      |      |      | |154     | |11.002  |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Operationeel           |      |      |      | |        | |8.68811.|
|resultaatBedrijfsresult|      |      |      | |1.174-1.| |061     |
|aat                    |      |      |      | |385     | |        |
|Amortisatie goodwill   |      |      |      | |2.559   | |2.373   |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Bedrijfsresultaat      |      |      |      | |-1.385  | |8.688   |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Financiële baten en    |      |      |      | |        | |        |
|lasten                 |      |      |      | |        | |        |
|Resultaat verkoop      |      |      |      | |        | |        |
|deelneming             |      |      |      | |        | |        |
|Rentebaten             |      |      |      | |275     | |260     |
|Rentelasten            |      |      |      | |2.494   | |2.771   |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Uitkomst van de        |      |      |      | |-2.219  | |-2.511  |
|financiële baten en    |      |      |      | |        | |        |
|lasten                 |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Resultaat uit gewone   |      |      |      | |-3.604  | |6.177   |
|bedrijfsuitoefening    |      |      |      | |        | |        |
|voor belastingen       |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Belastingen resultaat  |      |      |      | |388     | |-3.065  |
|uit gewone             |      |      |      | |        | |        |
|bedrijfsuitoefening    |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Resultaat uit gewone   |      |      |      | |-3.216  | |3.112   |
|bedrijfsuitoefening na |      |      |      | |        | |        |
|belastingen            |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Aandeel derden en      |      |      |      | |15      | |        |
|resultaat deelnemingen |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Nettoresultaat         |      |      |      | |-3.201  | |3.112   |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|WPA                    |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |-0,14   | |0,14    |
|KASSTROOM UIT          |      |      |      | |        | |Bijlage |
|OPERATIONALE           |      |      |      | |        | |3       |
|ACTIVITEITEN           |      |      |      | |        | |        |
|Bedragen in duizenden  |      |      |      | |        | |        |
|euro's                 |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |1e kw.  | |1e kw.  |
|                       |      |      |      | |2004    | |2003    |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Bedrijfsresultaat      |      |      |      | |-1.385  | |8.688   |
|Afschrijvingen         |      |      |      | |4.883   | |5.203   |
|materiële vaste activa |      |      |      | |        | |        |
|Afschrijvingen goodwill|      |      |      | |2.559   | |2.373   |
|Veranderingen in       |      |      |      | |168     | |-1.227  |
|voorzieningen          |      |      |      | |        | |        |
|Veranderingen in       |      |      |      | |769     | |19.809  |
|werkkapitaal           |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |6.994   | |34.846  |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Kasstroom uit          |      |      |      | |        | |        |
|bedrijfsoperaties      |      |      |      | |        | |        |
|Ontvangen interest     |      |      |      | |275     | |260     |
|Betaalde interest      |      |      |      | |-2.494  | |-2.771  |
|Betaalde winstbelasting|      |      |      | |205     | |-3.065  |
|Betaald ten laste van  |      |      |      | |-2.248  | |        |
|voorziening            |      |      |      | |        | |        |
|Aandeel derden in      |      |      |      | |15      | |        |
|resultaat              |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |-4.247  | |-5.576  |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Kasstroom uit          |      |      |      | |2.747   | |29.270  |
|operationele           |      |      |      | |        | |        |
|activiteiten           |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Kasstroom uit          |      |      |      | |        | |        |
|investeringsactiviteite|      |      |      | |        | |        |
|n                      |      |      |      | |        | |        |
|Investeringen in       |      |      |      | |-1.905  | |-2.683  |
|materiële vaste activa |      |      |      | |        | |        |
|Desinvesteringen in    |      |      |      | |53      | |379     |
|materiële vaste activa |      |      |      | |        | |        |
|Acquisitie van         |      |      |      | |-613    | |-101.102|
|groepsmaatschappijen   |      |      |      | |        | |        |
|Investeringen in       |      |      |      | |        | |511     |
|overige financiële     |      |      |      | |        | |        |
|vaste activa           |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |-2.465  | |-102.895|
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Kasstroom uit          |      |      |      | |        | |        |
|financieringsactiviteit|      |      |      | |        | |        |
|en                     |      |      |      | |        | |        |
|Opname/aflossing       |      |      |      | |12.849  | |-27.991 |
|bankkrediet            |      |      |      | |        | |        |
|Ontvangst uit          |      |      |      | |        | |100.000 |
|langlopende schulden   |      |      |      | |        | |        |
|Aflossing langlopende  |      |      |      | |-6.913  | |-7.133  |
|schulden               |      |      |      | |        | |        |
|Emissie van aandelen   |      |      |      | |8       | |        |
|                       |      |      |      | |5.944   | |64.876  |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Toename/afname         |      |      |      | |6.226   | |-8.749  |
|geldmiddelen           |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Mutatie geldmiddelen   |      |      |      | |        | |        |
|Geldmiddelen per 1     |      |      |      | |19.038  | |17.613  |
|januari                |      |      |      | |        | |        |
|Toename/afname         |      |      |      | |6.226   | |-8.749  |
|geldmiddelen           |      |      |      | |        | |        |
|Geldmiddelen per 31    |      |      |      | |25.264  | |8.864   |
|maart                  |      |      |      | |        | |        |
|SEGMENTATIE-OVERZICHT  |      |      |      | |        | |Bijlage |
|                       |      |      |      | |        | |4       |
|Bedragen in duizenden  |      |      |      | |        | |        |
|euro's                 |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |1e kw.  | |1e kw.  |
|                       |      |      |      | |2004    | |2003    |
|Resultaten United      |      |      |      | |        | |        |
|Office Services        |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Netto-omzet            |      |      |      | |        | |        |
|Nederland              |      |      |      | |44.750  | |54.813  |
|België                 |      |      |      | |39.953  | |30.740  |
|Spanje                 |      |      |      | |11.806  | |10.728  |
|Duitsland              |      |      |      | |4.391   | |5.310   |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |100.900 | |101.591 |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Operationeel resultaat |      |      |      | |        | |        |
|Nederland              |      |      |      | |2.967   | |6.642   |
|België                 |      |      |      | |1.922   | |1.490   |
|Spanje                 |      |      |      | |389     | |-57     |
|Duitsland              |      |      |      | |-482    | |-252    |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |4.796   | |7.823   |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Resultaten United      |      |      |      | |        | |        |
|Temping Services       |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Netto-omzet            |      |      |      | |        | |        |
|Nederland              |      |      |      | |116.486 | |141.432 |
|Spanje                 |      |      |      | |31.237  | |34.252  |
|Italië                 |      |      |      | |7.272   | |5.459   |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |154.995 | |181.143 |
|Operationeel resultaat |      |      |      | |        | |        |
|Nederland              |      |      |      | |-6.036  | |2.558   |
|Spanje                 |      |      |      | |-208    | |273     |
|Italië                 |      |      |      | |-801    | |-1.385  |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |-7.045  | |1.446   |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Resultaten United      |      |      |      | |        | |        |
|Technical Services     |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Netto-omzet            |      |      |      | |        | |        |
|Nederland              |      |      |      | |20.191  | |22.988  |
|België                 |      |      |      | |2.765   | |2.636   |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |22.956  | |25.624  |
|Operationeel resultaat |      |      |      | |        | |        |
|Nederland              |      |      |      | |594     | |-327    |
|België                 |      |      |      | |100     | |63      |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |694     | |-264    |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Resultaten United      |      |      |      | |        | |        |
|Communications         |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Netto-omzet            |      |      |      | |        | |        |
|Nederland              |      |      |      | |2.819   | |3.712   |
|België                 |      |      |      | |2.072   | |792     |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |4.891   | |4.504   |
|Operationeel resultaat |      |      |      | |        | |        |
|Nederland              |      |      |      | |313     | |407     |
|België                 |      |      |      | |220     | |-153    |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |533     | |254     |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Resultaten overige     |      |      |      | |        | |        |
|activiteiten           |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Netto-omzet            |      |      |      | |        | |        |
|Nederland              |      |      |      | |8.027   | |6.828   |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Operationeel resultaat |      |      |      | |        | |        |
|Nederland              |      |      |      | |2.196   | |1.802   |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Totaal resultaten      |      |      |      | |        | |        |
|United Services Group  |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Netto-omzet            |      |      |      | |        | |        |
|Nederland              |      |      |      | |192.273 | |229.773 |
|België                 |      |      |      | |44.790  | |34.168  |
|Duitsland              |      |      |      | |4.391   | |5.310   |
|Spanje                 |      |      |      | |43.043  | |44.980  |
|Italië                 |      |      |      | |7.272   | |5.459   |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |291.769 | |319.690 |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|Operationeel resultaat |      |      |      | |        | |        |
|Nederland              |      |      |      | |34      | |11.082  |
|België                 |      |      |      | |2.242   | |1.400   |
|Duitsland              |      |      |      | |-482    | |-252    |
|Spanje                 |      |      |      | |181     | |216     |
|Italië                 |      |      |      | |-801    | |-1.385  |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |1.174   | |11.061  |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|* De resultaten van    |      |      |      | |        | |        |
|SESA Start Consultoreus|      |      |      | |        | |        |
|SA zijn weergegeven in |      |      |      | |        | |        |
|United Office Services.|      |      |      | |        | |        |
| KERNCIJFERS           |      |      |      | |        | |Bijlage |
|                       |      |      |      | |        | |5       |
|                       |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |1e kw.  | |1e kw.  |
|                       |      |      |      | |2004    | |2003    |
|                       |      |      |      | |        | |        |
| Mutatie in procenten  |      |      |      | |        | |        |
|t.o.v. 1e kwartaal 2003|      |      |      | |        | |        |
| Netto-omzet           |      |      |      | |-8,7%   | |        |
| Bedrijfsresultaat     |      |      |      | |-115,9% | |        |
| Netto resultaatwinst  |      |      |      | |-203,3% | |        |
|                       |      |      |      | |        | |        |
| Verhoudingsgetallen   |      |      |      | |        | |        |
| Bedrijfresultaat/omzet|      |      |      | |-0,5%   | |2,7%    |
| Netto resultaatwinst  |      |      |      | |-1,1%   | |1,0%    |
|/omzet                 |      |      |      | |        | |        |
| Interest Coverage     |      |      |      | |-1      | |3       |
|Ratio                  |      |      |      | |        | |        |
| Eigen vermogen/totaal |      |      |      | |30,2%   | |30,0%   |
|vermogen               |      |      |      | |        | |        |
| Vlottende             |      |      |      | |        | |        |
|activa/vlottende       |      |      |      | |1,27    | |1,39    |
|passiva                |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |        | |        |
| Informatie aandelen   |      |      |      | |        | |        |
| Aantal uitstaande     |      |      |      | |        | |        |
|aandelen (x 1.000)     |      |      |      | |22.686  | |22.684  |
|                       |      |      |      | |        | |        |
| Per aandeel op basis  |      |      |      | |        | |        |
|van het aantal         |      |      |      | |        | |        |
|uitstaande aandelen    |      |      |      | |        | |        |
| Nettoresultaat voor   |      |      |      | |??????-0| |        |
|amortisatie goodwill   |      |      |      | |,03     | |0,24    |
| Nettoresultaat        |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |-0,14   | |0,14    |
| Eigen vermogen        |      |      |      | |        | |        |
|                       |      |      |      | |8,43    | |8,58    |
|                       |      |      |      | |        | |        |

-----------------------
persbericht


---- --