Politie Zaanstreek-waterland


17:17 05-MEI-04
LOC: PURMEREND, WESTERWEG

Man aangehouden voor lokaalvredebreuk en belediging

Een 36-jarige Amsterdammer werd door de politie aangehouden wegens lokaalvredebreuk en belediging. De hond van de man was tijdens zijn afwezigheid van een aantal maanden in een dierenopvang verzorgd. Toen hij zijn hond kwam halen moest hij eerst voor de verzorging betalen. Dat wilde de man niet en hij wilde ook niet weggaan zonder zijn hond. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig, beledigde de agenten, spuugde naar hen en bedreigde hen met de dood. De man werd ingesloten en in verzekering gesteld.

23:52 05-MEI-04
LOC: ZAANDAM, PERZIKKRUIDWEG

Jongens op heterdaad aangehouden bij schoolinbraak

Bij een schoolinbraak heeft de politie vier jongens in de leeftijd tussen 14 en 19 jaar aangehouden. De jongens komen uit Zaandam en Amsterdam. De politie kreeg een inbraakmelding en was zeer snel ter plaatse. De jongens werden daarna in een opslagruimte in de school aangetroffen. Zij waren de school binnengekomen door een ruit met een steen te vernielen en het raam open te maken. Zij hadden nog geen kans gezien iets weg te nemen. Zij werden ingesloten en later in verzekering gesteld.

00:56 06-MEI-04
LOC: PURMEREND, LAMASTRAAT

Jeugdige fietsendieven aangehouden

De politie heeft een 16, 17 en een 18-jarige jongens aangehouden op verdenking van fietsdiefstal. De jongens komen allen uit Purmerend. De politie kreeg een melding dat er een fiets werd gestolen uit een fietsenstalling van een stichting. Een getuige kon duidelijke signalementen geven, waarna de drie jongens in de omgeving werden aangetroffen. Zij waren in bezit van een uit de stalling gestolen fiets. Nabij de stalling werd nog een andere gestolen fiets teruggevonden. De knapen werden ingesloten en later in verzekering gesteld. De politie vermoedt, dat de verdachten nog meer fietsdiefstallen op hun geweten hebben. Ook worden meer arrestaties niet uitgesloten.

01:02 06-MEI-04
LOC: WESTZAAN, KANAALDIJK

Brand op boot in aanbouw

Op een boot in aanbouw ontstond afgelopen nacht brand. Op dat moment verbleef een 18-jarige man uit Westzaan op de boot, samen met vijf honden en een konijn. De Westzaner had wat kaarsen aangestoken en was in slaap gevallen. Vermoedelijk is door één van de kaarsen het matras van de man in brand gevlogen. Het lukte hem niet de brand te blussen, waarna hij hulp van de brandweer inriep. Die had het vuur snel onder controle. Zowel de man als de dieren bleven ongedeerd. Omtrent de schade aan de boot is nog niets bekend.

09:09 06-MEI-04
LOC: EDAM, EGBERT SNIJDERPLEIN

Inbraak in bedrijfsbus

In de afgelopen nacht werd ingebroken in een bedrijfsbus. Met een vermoedelijk meegebracht stuk ijzer sloeg men de achteruit van de bus in. Men nam daaruit twee glaszuigers, vijf boormachines en een decoupeerzaag weg. Het stuk ijzer liet men in de laadruimte van de auto achter.

09:59 06-MEI-04
LOC: PURMEREND, WETERINGSTRAAT

Fietser gewond na aanrijding

Een 77-jarige man uit Purmerend werd met onbekend hoofdletsel naar het AMC in Amsterdam gebracht na een aanrijding met een vrachtauto. Het slachtoffer reed op zijn fiets met hulpmotor over de Weteringstraat, toen hij door nog onbekende oorzaak tegen de linkerzijde van een hem tegemoet komende vrachtwagen aanreed. Hij kwam daardoor ten val. Personeel van de traumaheli heeft ter plaatse hulp verleend.

10:45 06-MEI-04
LOC: ZAANDAM, ALBERT HEIJNWEG

Auto rijdt tegen lantaarnpaal

Door nog onbekende oorzaak een 74-jarige automobilist uit Zaandam tegen een lantaarnpaal. Daarbij werd ook de auto van een 42-jarige automobilist uit Tiel geraakt. De Zaandammer werd met onbekend letsel naar ziekenhuis De Heel gebracht. Naar de oorzaak van het ongeluk wordt een onderzoek ingesteld.

11:02 06-MEI-04
LOC: ZAANDAM, SLUISPOLDERWEG

Man licht gewond door accuzuur

Een 46-jarige man uit Marken raakte licht gewond door opspattend accuzuur. De man haalt onder andere oude accu's op bij schepen. Vanochtend werd er een accu en oude schildersemmers en kwasten ingeleverd. Bij het deponeren in een afvalton spatte het zuur op en kreeg de man dit in zijn nek. De plek werd onmiddellijk met veel water afgespoeld, waardoor het letsel gelukkig meeviel. Het slachtoffer is nog wel voor controle naar ziekenhuis De Heel gebracht. Ook de brandweer en de Havendienst kwamen ter plaatse.

11:21 06-MEI-04
LOC: ZAANDIJK, GUISWEG

Auto in brand gestoken

Vermoedelijk door een brandbare vloeistof rond een autoband in de brand te steken, heeft men gisterenavond geprobeerd brand te stichten aan een auto. Een passerende taxichauffeur zag het vuur en meldde dit bij een vlakbij gelegen café. Vandaar uit werd het vuur met emmers water snel geblust. De eigenaar van de auto woonde even verderop en werd gewaarschuwd. De auto werd nauwelijks beschadigd. De politie heeft een onderzoek naar de brandstichting gestart.


---- --