Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe breidt Certified Expert programma uit

Nieuwe kwalificatieniveaus, examenleveranciers en software cursustitels versterken het OEAdobe Certified¹ programma en geven creatieve professionals een belangrijk concurrentievoordeel

Amsterdam, 6 mei 2004< Adobe Systems Incorporate (Nasdaq: ADBE) heeft nieuwe kwalificatieniveaus, examens en examencentra toegevoegd aan het Adobe Certified Expert (ACE) programma. Deze moeten zorgen voor een begrijpelijker en flexibeler kwalificatieprogramma voor grafische kunstenaars en creatieve professionals.

Een Adobe Certified Expert is iemand die aantoonbare ervaring heeft met één of meer Adobe software producten. Door de nieuwe kwalificatieniveaus die het Adobe Certified Expert programma biedt, inclusief ACE Creative Suite Master en ACE web-, print- of videospecialist, kunnen grafische kunstenaars en creatieve professionals gemakkelijk hun ervaring met de Adobe producten laten zien.

"Zelfs in de huidige banenmarkt hebben werkgevers nog altijd moeite met het koppelen van hun vereisten aan de juiste reeks bekwaamheden", zei Bill McCulloch, training and certification programs manager bij Adobe. "Het Adobe Certified programma helpt creatieve professionals en adviseurs zichzelf te onderscheiden door hun specifieke bekwaamheden en grondige productkennis te benoemen aan de hand van helder afgebakende kwalificatieniveaus."

Om de nieuwe kwalificatieniveaus te ondersteunen en om grafische kunstenaars en creatieve professionals te garanderen dat ze op de hoogte zijn van Adobe¹s aangeboden software producten, zijn de nieuwe examens beschikbaar voor alle belangrijke Adobe upgrades. Deze zijn verkrijgbaar in het Engels, Frans, Duits en Japans in meer dan 5000 Thomson Prometric en Pearson VUE testcentra wereldwijd. Nu de ACE examens ook beschikbaar zijn bij Pearson VUE, kunnen klanten zich op nog meer manieren kwalificeren.

"Als wij onze zakelijke klanten voorzien van ACE-gekwalificeerde ontwerpprofessionals dan zijn deze bedrijven er nog meer van verzekerd dat zij werken met uiterst bekwame Adobe experts, die op een efficiënte manier zelfs de meest uitdagende projecten kunnen volbrengen", zei Tracey Turner, executive director of the Creative Group, een personeelsdienst voor creatieve professionals die beschikbaar is via Robert Half International.Inc.

Nieuwe mogelijkheden voor trainers
Behalve uitgebreide kwalificatieniveaus en softwaretitels, omvat het Adobe Certified programma nieuwe mogelijkheden voor trainers. Het Adobe Certified Instructor (ACI) programma legt de nadruk op trainers en opleiders en zorgt ervoor dat ze snel en op een professionele manier kunnen samenwerken met opleidingsinstituten en potentiële studenten. Om zich te kwalificeren voor het Adobe Certified Instructor programma, moet iemand het ACE-diploma hebben en het vermogen om instructies of training te geven aan anderen over het gebruik van Adobe producten. Adobe¹s gekwalificeerde instructeurs zijn potentiële kandidaten om aan de slag te gaan in één van de ruim 500 Officiële Adobe Training Centra in de wereld.

Prijzen en beschikbaarheid
Om een Adobe Certified Expert te worden of om het Training Provider programma te volgen rekent Adobe geen kosten. De examens worden afgenomen door Pearson VUE (www.vue.com) en Thomson Prometric (www.prometric.com). De kosten hiervoor zijn per examen ongeveer 135 Euro in Europa. Voor meer informatie over actuele prijzen, het Adobe Certified Expert programma of om te registreren voor een examen zie www.adobe.com/certified.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Een PDF van het persbericht vindt u hier:

http://www.adobe.nl/aboutadobe/pressroom/pr/may2004/CertifiedExpert.pdf

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe helpt mensen en bedrijven beter te communiceren door middel van zijn wereldwijd toonaangevende platforms op het gebied van digital imaging, ontwerp- en documenttechnologie voor consumenten, creatieve professionals en bedrijven. De inkomsten van Adobe bedroegen in het afgelopen fiscale jaar meer dan $ 1.2 miljard. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.com.

###
© 2004 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe en het Adobe logo zijn ofwel geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Fax: +31 (0) 40 235 46 01
E-mail: lilianv@lewispr.com
www.lewispr.com


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---