KNMVDIERGENEESKUNDE

Huisdier Erbij?!

Niet zonder de juiste voorlichting vooraf

Veel mensen overwegen een 'Huisdier Erbij', zeker in het voorjaar. Een 'Huisdier Erbij' ìs leuk, maar het is ontzettend belangrijk dat men zich vooraf goed laat voorlichten. In de Tweede Kamer is in februari jl., gediscussieerd over het welzijn van dieren. Een onderwerp dat een belangrijk onderdeel is van het beleid dat door het ministerie van LNV wordt ontwikkeld. De Kamer was van mening dat de verantwoordelijkheid voor het welzijn van huisdieren bij de eigenaar of houder van het dier ligt. Daarbij is voorlichting door personen met de daartoe benodigde kennis over het verantwoord houden van deze dieren essentieel. Vertegenwoordigers uit de gehele dierenbranche slaan de handen dan ook ineen en organiseren van zaterdag 8 mei tot en met zaterdag 15 mei 2004, voor het derde jaar de Week van het Huisdier.

De Week van het Huisdier heeft als doel om verantwoord huisdierenbezit te promoten. Jaarlijks staat een ander thema centraal. Dit jaar is dat de voorlichting met betrekking tot de aanschaf en het verantwoord houden van huisdieren wat heeft geresulteerd in het thema: Huisdier Erbij?! Oftewel informatie inwinnen vóórdat men een huisdier aanschaft!

De (aankomende) huisdiereigenaar kan voor meer informatie terecht bij alle dierenartspraktijken in Nederland, dierenspeciaalzaken en tuincentra met een dierenafdeling die bij Dibevo zijn aangesloten en asielen. Er ligt een gratis voorlichtingskrant klaar. Hierin staan aandachtspunten met betrekking tot leefomstandigheden, juiste verzorging en benodigdheden, maar bijvoorbeeld ook over het karakter van de nieuwe aanwinst. Op de website www.weekvanhethuisdier.nl staat belangrijke informatie.

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie, een interview of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Veterinair Organisatiebureau Animaux, Gijsbrecht van Amstelstraat 404, 1216 CC Hilversum. Tel. 035-6239479, 06-50526716, 06-53556387 of animaux@planet.nl.

De Week van het Huisdier is een ideëel initiatief om verantwoord huisdierenbezit te promoten, de initiatiefnemers zijn: Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren en Groep Geneeskunde van het Paard, Vereniging Landelijke Organisatie Dibevo, Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren, Nederlandse Databank Gezelschapsdieren, Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland, Bond tot Bescherming van Honden en het Platform Verantwoord Huisdierenbezit.


06 mei 04 16:10