TRIPLE P NV

Triple P rapporteert cijfers eerste kwartaal 2004

PERSBERICHT


- Zwakke markt en herstructurering leiden tot achterblijvende omzet en
een klein verlies

- Versterking commerciële organisatie doorgevoerd

Vianen, 6 mei 2004 - Het in Nederland gevestigde en aan de Amerikaanse beurs genoteerde Triple P N.V. (NASDAQ SCM: TPPP) maakt bekend dat het eerste kwartaal van 2004 is afgesloten met een omzet van Euro 17,3 miljoen en een netto verlies van Euro 262.000.

Na de saneringen in het laatste halfjaar van 2003 stond het eerste kwartaal van 2004 in het teken van de aanpassing en versterking van de commerciële organisatie. In dit kader is Willem Jan Scholten benoemd als commercieel directeur en zijn diverse personele wisselingen doorgevoerd.

'Hoewel het proces van versterking van de commerciële organisatie net is begonnen, zijn de resultaten nu al zichtbaar', aldus de recent aangetrokken commercieel directeur Willem Jan Scholten. 'In de maanden maart en april is de orderintake ten opzichte van de eerste maanden van het jaar sterk gestegen. Dit duidt erop dat Triple P naast de genomen maatregelen de juiste strategische keuzes heeft gemaakt. Het zal echter nog enige maanden duren voordat de volledige effecten in de cijfers tot uitdrukking komen'.

De gekozen strategie behelst een focus op activiteiten met een hogere toegevoegde waarde. De onderneming zal zich meer gaan richten op beheerdiensten en de verbetering van de kritische ICT-processen van haar klanten met als doel het verlagen van de totale ICT-kosten ('Total Cost of Ownership').

Door het hierboven genoemde veranderingsproces, alsmede de aanhoudend zwakke markt, is de opgaande lijn van de omzet in het eerste kwartaal ten opzichte van de voorgaande kwartalen vooralsnog onderbroken. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2003 is de omzet in dezelfde periode van 2004 met 17% gedaald.

De marges op de verkopen van systemen zijn redelijk stabiel, echter door de lagere omzet is onderbezetting in de operationele afdelingen ontstaan. Hierdoor daalde de bruto marge licht van 17,2% in het eerste kwartaal van 2003 naar 16,7% in dezelfde periode van 2004.

Kerncijfers eerste kwartaal 1e kwartaal 1e kwartaal Verschil
(bedragen in miljoenen euro's
tenzij anders
aangegeven) 2003 2004 32 EUR EUR

%
Omzet 20,8 17,3 - 17%
Bruto
marge 17,2% 16,7% -3,4% Operationele kosten
x 3,3 3,1 -6,9% Netto winst/verlies

0,2 -0,3 nvt
x) inclusief reorganisatielasten van Euro 157.000 voor 2003 en Euro 364.000 voor 2004

'Nu het proces van de herstructurering grotendeels achter de rug is, is de tijd aangebroken om ons te concentreren op de toekomst van Triple P', aldus CEO, de heer H. Crijns. 'De komende tijd zal gericht worden geïnvesteerd in kennis en kunde om de gekozen strategie uit te voeren. Tezamen met de meer gerichte benadering van de markt moeten de verkopen en derhalve de bezettingsgraad worden verhoogd', zo formuleert de heer Crijns de doelstellingen voor de komende maanden.

Over Triple P

Triple P (Nasdaq SCM: TPPP) ontwerpt, bouwt, levert en beheert ICT-oplossingen die op een efficiënte manier bijdragen aan het resultaat van uw organisatie. De drie p's - people, performance en partnership - vormen de basis voor langdurige, succesvolle relaties met onze klanten.
Deze publicatie bevat een aantal gegevens die betrekking hebben op de toekomst. Deze zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen. De daadwerkelijke resultaten kunnen hiervan afwijken als gevolg van een aantal factoren waaronder, maar niet beperkt tot, de ontwikkeling van de totale ICT-uitgaven en vraag naar ICT-diensten in Nederland; het moment waarop belangrijke orders worden geplaatst; het vermogen gekwalificeerd personeel in te huren, op te leiden en te behouden en hevige concurrentie. Zie voor een nadere toelichting op deze risico's en onzekerheden de documenten die Triple P heeft gedeponeerd bij de Securities and Exchange Commission, met name het meest recente jaarverslag op formulier 20-F.

Contact

Triple P NV
Postbus 245
4130 EE Vianen
Nederland

Tel: + 31 347 353650
Fax: + 31 347 353666

e-Mail: info@triple-p.nl
www.triple-p.nl


06 mei 04 16:49