Gemeente Oosterhout

Sport- en Spelbus in Oosterhout tot en met 2007

Het college van burgemeester & wethouders heeft in haar collegevergadering ingestemd met de uitvoering van het project Sport- en Spelbus. Voor dit project stelt de gemeente Oosterhout tot en met het jaar 2007 structureel 21.000 euro beschikbaar. Deze uitgaven zijn reeds opgenomen in het beschikbare budget Breedtesport.

In de missie ten aanzien van sport van de gemeente Oosterhout ligt besloten dat het accent ligt op het welzijnsaspect van sport en daarmee op de Breedtesport. Inmiddels is een belangrijke impuls gegeven aan het breedtesportbeleid in de gemeente Oosterhout. Met deze aanvraag Breedtesportimpuls heeft de gemeente zich verplicht om in de periode van 2002 tot 2007 uitvoering te geven aan diverse projecten. Het project Sport en Spelbus is er daar een van.

Pilot-project

In maart 2003 is de start gemaakt met de Sport- en Spelbus in de vorm van een pilot-project. Naar aanleiding van de goede resultaten en het intensieve gebruik van de Sport- en Spelbus tijdens het pilot-project is besloten opdracht te verstrekken voor de jaren 2004 tot en met 2007.

Inhoud

In grote lijnen houdt het project Sport- en Spelbus het volgende in; het aanbieden van informatie over sport en bewegen in het algemeen, informatie geven over sportprojecten in Oosterhout, informatie verstrekken over sportverenigingen in Oosterhout en informatie geven over particuliere sportvoorzieningen in Oosterhout. Maar ook het aanbieden van sportmaterialen en als laatste het aanbieden van vier sport-clinics op verschillende locaties in Oosterhout zijn er onderdeel van.

Doel

De activiteiten op het gebied van Sport- en Spel zijn gericht op jongeren tussen de 12 en 21 jaar en worden georganiseerd met de volgende doelen voor ogen; Het bevorderen van sportdeelname onder jongeren middels een laagdrempelige voorziening, het bevorderen van tolerantie en fair play binnen en buiten de sport, stimuleren van doorstroming naar reguliere sportverenigingen, aandacht voor veiligheid en gezondheid, jongeren elkaar laten ontmoeten in de buurt en laatste het bevorderen van maatschappelijke participatie door open te staan vóór en samen te spelen mét iedereen.

Locaties

De uitvoering van de Sport- en Spelbus zal plaatsvinden op de volgende locaties in de gemeente Oosterhout; Edisonlaan te Oosterhout, Generaal Maczecstraat te Dorst, Paolo Freireschool te Strijen, Hameldonk te Dommelbergen en in de wijk Slotjes. Over locatie Hoek De Kreek te Vrachelen en de Vondellaan worden, vanwege teruglopende belangstelling, nog nadere afspraken gemaakt.

Samenwerking

De gemeente Oosterhout werkt in dit project samen met de GGD, Sportraad Oosterhout, Sportservicepunt in Oprichting, Sportverenigingen en bonden en met het bedrijfsleven. 27/5/2004