2e persbericht van donderdag 6 mei 2004

Eindhoven 06-05-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhoudingen voor handel in verdovende middelen

Na een vermoeden van handel in verdovende middelen heeft de Unit Veelvoorkomende Criminaliteit (UVC) zondagavond een onderzoek ingesteld in een woning aan de Koning Markweg. In het pand werden een paar ons heroïne en cocaïne aangetroffen. In de woning werd een 24-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. Op de 1e Lieven de Keylaan werd rond 19.30 uur de 26-jarige vriend van de vrouw, een Utrechter, aangehouden. Afgelopen dinsdagavond werd in Utrecht een derde verdachte, de 25-jarige broer van de 26-jarige verdachte, aangehouden. Het drietal wordt verdacht van handel in verdovende middelen. De 26-jarige man en de 24-jarige vrouw zijn dinsdag voorgeleid aan de Rechter Commissaris. De 26-jarige verdachte is in bewaring gesteld en de 24-jarige vrouw is onder voorwaarden geschorst. De 25-jarige verdachte wordt vrijdag voorgeleid voor de Rechter Commissaris.

Maarheeze: Identiteit verkeersslachtoffers bekend

De identiteit van de inzittende die gisteren bij een eenzijdig ongeval op de Kleine Bruggen om het leven is gekomen is bekend. Het betreft hier de 42-jarige Yvan de Neve uit Knokke (B). De bestuurder die bij deze aanrijding zwaar gewond werd is een 62-jarige inwoner van Antwerpen (B).

Veldhoven: Snelheidscontrole

Donderdagmorgen tussen 09.29 uur en 11.20 uur is er op de Dorpstraat een snelheidscontrole gehouden. 34 bestuurders kregen een proces-verbaal omdat zij harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/u.

Asten: Parkeerschijf controle

Donderdag is er in de gemeente Asten gecontroleerd op het juiste gebruik van parkeerschijven in de parkeerschijfzone. In het totaal zijn 11 processen verbaal uitgeschreven.

Eindhoven: Verkeerscontrole

Vandaag zijn bij een verkeerscontrole op de Noord Brabantlaan 23 bestuurders bekeurd voor:

* 11 x door rood licht rijden

* 2 x overschrijden van de maximum snelheid
* 2 x voor het niet dragen van de helm

Helmond: Hennepkwekerij gevonden

In een woning aan de Betuwehof is donderdagochtend een hennepkwekerij gevonden. Op de zolder stonden ruim 200 planten en de nodige kweekapparatuur. Alles is in beslag genomen en vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. De 21-jarige bewoonster is rond 9.30 uur aangehouden en na verhoor op het bureau met een proces-verbaal heengezonden.

Veldhoven: Geld weg bij inbraak

Bij een bedrijf aan de Kromstraat is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Er is een onbekend geldbedrag buitgemaakt. De achterdeur van het pand is opengebroken.

Lieshout: Woninginbraak

Donderdag tussen middernacht en 9.30 uur is ingebroken in een woning aan De Gaffel. Er werden een dvd-speler en een schoudertas met daarin onder meer identiteitsbewijzen weggehaald. Een toegangsdeur aan de voorkant van het huis is opengebroken.