Persberichten Regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 06-05-2004 - .

AUTO-INBREKERS OP HETERDAAD BETRAPT

s-Hertogenbosch- Woensdagmiddag kreeg de politie de melding dat er door drie personen werd ingebroken in een auto aan de Larenweg. De drie jongens sloegen de ruit van een geparkeerd staande auto in en namen een laptop uit de auto mee. Zij gingen er op een scooter vandoor. Tijdens hun vlucht moesten zij een zojuist passerende auto ontwijken en kwamen daardoor ten val. De daders zijn vervolgens weggerend. Enkele getuigen hebben de verdachten achtervolgd. De inmiddels gewaarschuwde politie kon op de Guldengaarde een 19-jarige man aanhouden en op de Platinalaan werd, verstopt in de struiken, een 13-jarige verdachte aangehouden. Beiden zijn afkomstig uit s-Hertogenbosch. Een derde verdachte wist te ontkomen.

MISHANDELING

s-Hertogenbosch- Woensdagavond is op het Stationsplein een 30-jarige Bosschenaar aangehouden voor mishandeling van een 33-jarige man uit Waalwijk. De politie kreeg de melding dat er gevochten werd op het Stationsplein. Ter plaatse zagen de agenten dat de Bosschenaar de 33-jarige man op zijn gezicht sloeg. Hierop is de Bosschenaar aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het slachtoffer liep als gevolg van de mishandeling letsel op aan zijn gezicht. De aanleiding van de vechtpartij is onbekend.

RUIT VERNIELD

Rosmalen- In de nacht van woensdag op donderdag is op de Berlicumseweg in Rosmalen een 26-jarige Bosschenaar aangehouden. De man had zojuist een ruit van een pand vernield en daarbij een 26-jarige plaatsgenote bedreigd. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

HUISELIJK GEWELD

s-Hertogenbosch- Woensdagmiddag is op het politiebureau in s-Hertogenbosch een 61-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld. De man zat al vast voor stalking en eenvoudige mishandeling van zijn ex-vrouw. Laatstgenoemde deed woensdagmorgen aangifte van huiselijk geweld door haar ex-man. Hij wordt verdacht zijn vrouw gedurende meerdere jaren te hebben mishandeld. De verdachte is voor deze feiten formeel opnieuw aangehouden en inverzekering gesteld.

VERKEERSCONTROLE

Heusden Politieteam Heusden heeft binnen haar teamgebied o.a. gecontroleerd op opgevoerde bromfietsen, snelheidsovertredingen en het dragen van de gordel. In het totaal zijn 67 mensen bekeurd. De overtredingen bestonden uit het rijden op opgevoerde bromfietsen, rijden zonder rijbewijs, rijden op een onverzekerde bromfiets, overtredingen van de maximum snelheid (Op de Polderweg in Heusden reed een man 49 km/h te hard) en het niet dragen van de gordel.

HENNEPKWEKERIJ OPGEROLD

Berlicum- Woensdagavond heeft de politie in een pand aan de Braakven een in werking zijnde hennepkwekerij opgerold. De politie trof bijna 1500 planten aan. Alle apparatuur en hennepplanten zijn inbeslaggenomen en vernietigd. De 56-jarige huurder van het pand, afkomstig uit s-Hertogenbosch, is aangehouden.

AUTOMOBILIST ONDER INVLOED BELANDT BOVENOP ROTONDE

Boxtel
- In de nacht van woensdag op donderdag is een 20-jarige dronken automobilist uit Boxtel op de Bosscheweg in zijn woonplaats na een klapband op het verhoogde gedeelte van een rotonde terecht gekomen. De man bleek ongeveer ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

STEEKPARTIJ

Veghel-
Woensdagochtend is in zijn woning in Veghel een 19-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 18-jarige plaatsgenoot zaterdag jl. aan de De Ruyterstraat in Veghel. De 19-jarige man en een andere jongen waren aan het vechten toen de 18-jarige man tussenbeide kwam. De 19-jarige man ging weg om vervolgens even later terug te komen met een mes. Het 18-jarige slachtoffer werd met het mes in zijn arm geraakt. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau waar hij inverzekering is gesteld.

MAN GESLAGEN MET HENGEL

Uden

- Woensdagmiddag is een 46-jarige inwoner uit Uden mishandeld op de Morkolf in zijn woonplaats. De man zag bij thuiskomst dat een groepje, bestaande uit twee jongens en een meisje, de fiets van zijn vrouw wegnam. Hij probeerde dat te voorkomen en kreeg daarop klappen met een hengel, die één van de jongens bij zich had. Het slachtoffer liep daarbij verwondingen op aan zijn hand. Het drietal wist er met de fiets vandoor te gaan. De politie stelt een onderzoek in.

DRONKEN MAN RIJDT DOOR ROOD

Uden

- In de nacht van woensdag op donderdag zagen surveillerende agenten dat en 35-jarige automobilist uit Uden op de Mellesingel in zijn woonplaats door rood licht reed. Bij controle bleek hij behoorlijk onder invloed van alcohol te verkeren. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

JONGEN GEWOND NA VAL

Oss
Donderdagmiddag is een jongentje, leeftijd onbekend, tijdens een hardloopwedstrijdje met een vriendje op de Raadhuislaan in Oss tegen een fiets gevallen. Hij liep daarbij een behoorlijke hoofdwond op. Hij kreeg van hulpverlenende agenten als troost een Good Bear en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

SNELHEIDSCONTROLE

Lithoijen
Donderdagmorgen zijn bij een snelheidscontrole op de Lithoijensedijk in Lithoijen twaalf snelheidsovertredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 119 km/h waar 80 km/h is toegestaan. In alle gevallen is proces-verbaal opgemaakt.

SNELHEIDSCONTROLE

Maren Kessel
Donderdagmorgen waren op de Provincialeweg N625 in Maren Kessel dertien automobilisten in overtreding wegens te snel rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/h waar 50 km/h was toegestaan. Proces-verbaal is opgemaakt.

JONGEN MELDT ZICH NA VERDUISTERING

Grave
Woensdagmiddag heeft een 14-jarige jongen uit Grave zich bij de politie gemeld nadat hij op de Mgr. Borretweg in Grave een gevonden portefeuille met 200,= van een 42-jarige plaatsgenote had meegenomen. De vrouw was kort daarvoor haar portefeuille verloren en sprak daarop een groepje jongeren aan die zich nogal vreemd gedroegen. Zij had het sterke vermoeden dat één van de jongeren haar portefeuille had. Toen de vrouw aangifte deed meldde de jeugdige verdachte zich op advies van zijn vader telefonisch bij de politie. Hij is daarop aangehouden. Hij betuigde zijn spijt en gaf de portefeuille persoonlijk aan de aangeefster terug. De jongen wordt voorgedragen voor bestraffing via Buro Halt.