Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder & omgeving, donderdag 6 mei 2004.

Den Helder 06-05-2004 - 16.45 uur

Milieuactieweek

Den Helder, donderdag 6 mei 2004.

Politiemensen gaan volgende week, samen met medewerkers van de gemeente Den Helder, bedrijvenloodsen controleren. Van maandag 10 tot en met vrijdag 14 mei zullen diverse complexen in de gemeente Den Helder door controleurs worden bezocht. Bij de controles wordt gelet op ondermeer de vergunningen van het bedrijf en of men volgens de wet omspringt met afval. Daarbij gaat het vaak om economische delicten. De acties worden gehouden op initiatief van de milieucoördinator van de politie.

Aanhouding tasjesrovers

Schagen, donderdag 6 mei 2004.

Naar nu bekend is geworden zijn er door de politie van Zaanstreek-Waterland eerder deze week drie jongens van 18, 15 en 13 jaar oud aangehouden wegens diverse tasjesroven. De jongens, afkomstig uit Zaandam, hebben bekend dat ze op 18 en 21 april ook in Schagen hun slag hebben geslagen. Op 18 april werd een 28-jarige vrouw uit Schagen op de Menisweg, bij het fietstunneltje, beroofd van haar tas. Ze werd daarbij bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Op 21 april was een Amerikaanse toerist het slachtoffer op de Gedempte Gracht. Zij werd van achter belaagd en haar tas werd uit haar handen getrokken. De jongens hebben eerder verbleven in Schagen en waren daar om oude vrienden op te zoeken. Ze zijn ingesloten.

Jongen gewond na ongeval met tractor

Warmenhuizen, woensdag 5 mei 2004.

Omstreeks 15.00 uur vond er een bedrijfsongeval plaats aan de Dergmeerweg. Een 9-jarige jongen was met zijn vader mee met de tractor. Zijn vader reed op een gegeven moment achteruit op het moment dat de jongen achter de tractor liep. Hij werd geraakt door het achterwiel waardoor hij flinke verwondingen aan zijn gezicht opliep. De jongen is met spoed vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar en daar opgenomen. De ambulance werd begeleid door twee politiemotoren.

Motorrijder onderuit

t Zand, woensdag 5 mei 2004.

Omstreeks 16.45 uur vond er een eenzijdig ongeval plaats op de Groteweg, gelegen tussen de Nollenweg en de Noordschinkeldijk. Een 18-jarige motorrijder uit Den Helderreed over de Groteweg, komende uit de richting van de Nollenweg. Hij haalde een andere motorrijder, nota bene zijn vader, in. Hierbij heeft hij vermoedelijk de afstand tot een bocht naar rechts verkeerd ingeschat. Hij reed de berm in aan de linkerzijde van de bocht. Hierdoor verloor hij de macht over het stuur en kwam ten val, zonder iets anders te raken. Zijn rechterbeen raakte zwaar gekneusd en hij werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis waar hij werd opgenomen.

Vrouw slaat man ziekenhuis in

Wieringerwaard, woensdag 5 mei 2004.

Omstreeks 17.00 uur kreeg de politie een melding vanuit een woning in Wieringerwaard dat er zojuist een ruzie had plaatsgevonden. Toen agenten ter plaatse kwamen bleek de 66-jarige bewoner door zijn 59-jarige vrouw op zijn hoofd te zijn geslagen met een koperen siervoorwerp. Hierdoor bloedde het hoofd van de man hevig. Hij moest per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd en is daar ter observatie opgenomen. De man en de vrouw hebben vaak ruzie en zijn gescheiden maar wonen nog wel bij elkaar. De vrouw verklaarde te hebben geslagen omdat zij kort daarvoor bij haar keel zou zijn gegrepen. De vrouw is aangehouden en ingesloten. Zij zal worden geleid voor de officier van justitie in Alkmaar.

Vechtpartij in kiem gesmoord

Den Helder, donderdag 6 mei 2004.

Omstreeks 00.05 uur hielden surveillerende agenten op de Koningstraat twee mannen aan die met elkaar aan het vechten waren. Het ging om een 25-jarige man uit Den Helder en een 19-jarige man uit Beilen. Beide mannen moesten mee naar het bureau en kregen daar een bon wegens het verstoren van de openbare orde.

Afvalbakken in de brand

Schagen, donderdag 6 mei 2004.

Omstreeks 01.00 uur zijn er op de Sperwerhof één en de Mezenhof twee afvalbakken in de brand gestoken. Het ging om rolemmers. In twee gevallen liep de schutting, waar de kliko tegenaan geplaatst was, brandschade op. In het andere geval (Mezenhof) ontstond schade aan de voorgevel en het kozijn van een woning. De brandweer heeft de brandjes geblust.

Drankrijder

Nieuwe Niedorp, donderdag 6 mei 2004.

Omstreeks 02.00 uur zagen agenten dat een 18-jarige bromfietsbestuurder uit Schagen slingerend reed over de Trambaan. Bij controle bleek dat hij flink teveel alcohol had gedronken. De jongeman blies aan het bureau 800 ug/l (tot 220 toegestaan) en krijgt een proces-verbaal.