Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Utrecht, 6 mei 2004

Uitbreiding Raad van Bestuur AM bekrachtigd tijdens AVA

De voorgenomen uitbreiding van de Raad van Bestuur van AM NV (voorheen Amstelland MDC) is tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 6 mei bekrachtigd.

Peter Noordanus, sinds januari 2004 interim-bestuursvoorzitter, is met onmiddellijke ingang benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur. Peter Ruigrok en Jaap Gillis vervullen per heden de functie van lid van de Raad van Bestuur. Per 1 juli a.s. zal tevens Coen van Oostrom worden benoemd tot lid van dit bestuur.

Deze benoemingen geven uitvoering aan het beleid om de Raad van Bestuur te verjongen en te verbreden, zoals de Raad van Commissarissen in december 2003 heeft aangekondigd. Het bestuur van AM zal in haar nieuwe samenstelling bestaan uit de heren Noordanus, voorzitter, Hans van Veggel, vice-voorzitter en de leden Gillis, Van Oostrom en Ruigrok.

Remuneratie
De nieuwe leden en de voorzitter zullen het volgende vaste jaarsalaris inclusief vakantiegeld ontvangen:

· De heer Noordanus als voorzitter van de Raad van Bestuur: 373.000
· De heer Ruigrok als lid van de Raad van Bestuur en eerstverantwoordelijke voor de groepen AM Wonen en AM Grondbedrijf: 250.000

· De heer Van Oostrom als lid van de Raad van Bestuur en toekomstig eerstverantwoordelijke voor de groep AM Development: 250.000

· De heer Gillis als lid van de Raad van Bestuur en vice-voorzitter van de groep AM Development: 215.000.
De variabele beloning en een eventuele vergoeding bij beëindiging zijn volledig in lijn met de `best practice' bepalingen van de Nederlandse Corporate Governance Code. Dit betekent onder meer dat de jaarlijkse bonus maximaal het vaste jaarsalaris zal bedragen.

Profiel AM
AM NV (voorheen Amstelland MDC) is op Europese schaal actief in de gebiedsgerichte ontwikkeling van stedelijke centra, winkelcentra, woonwijken en kantoren(parken). De beursgenoteerde onderneming, met een omzet van 1,1 miljard en een nettoresultaat van 75 miljoen in 2003, heeft een vooraanstaande positie in vastgoedontwikkeling in Europa. AM heeft projecten in uitvoering in

Nederland, Frankrijk, België, Duitsland, Spanje, Portugal, Tsjechië en Groot-Brittannië. Deze zijn toegesneden op de leefstijlen van de consument en respecteren en versterken de lokale cultuur.

Noot voor de redactie,