Politie Gelderland-Zuid

1. Gelderland-Zuid
2. Korpsstaf

Datum  Nijmegen, donderdag 6 mei 2004[pic]donderdag 6 mei 2004       
                                                                     
Van    Myranda Theunissen, GSM-nummer 06.22930991 / afdeling         
      Communicatie                                                   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen


Diefstal auto

Woensdagochtend is vanaf de Nassausingel een grijze Nissan Almera gestolen met kenteken NT-FG-77.


Zakkenrollers aangehouden

De politie heeft woensdagmiddag in de Zwanenveld 90e straat twee vrouwen uit Eindhoven aangehouden in de leeftijd van 21 en 22 jaar die ervan worden verdacht dat ze even daarvoor in een winkel een vrouw van haar portemonnee wilden beroven. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau.


Man aangehouden voor mishandeling

De politie heeft donderdagmorgen op het Joris Ivensplein een 60-jarige man uit Bemmel aangehouden die ervan wordt verdacht op de Houtstraat een 24-jarige vrouw uit Nijmegen te hebben uitgescholden en geslagen te hebben. De man vroeg de vrouw om sigaretten en toen ze zei dat ze niet rookte, werd hij boos en schold haar uit. Daarna sloeg hij haar met vlakke hand in zijn gezicht. De surveillerende politiemensen konden de man op aanwijzing van de vrouw aanhouden.


District Tweestromenland

Wijchen-Drie mannen aangehouden voor mishandeling en belediging
De politie heeft afgelopen dagen drie mannen aangehouden op verdenking van mishandeling en belediging. Vier jongens van 16 en 17 jaar deden op 11 april aangifte van mishandeling, een meisje van belediging. Hiervoor zijn twee 38-jarige mannen uit Wijchen aangehouden en een 15 jarige jongen uit Oss. Zij hebben inmiddels bekentenissen afgelegd.


Rijbewijs ingevorderd

Woensdagavond hebben politiemensen met de videosurveillance-auto een 37-jarige man uit Ewijk aangehouden die omstreeks half 7 met een snelheid van 183 km over de Maas en Waalweg reed. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

District De Waarden


Tiel- politie lost 52 zaken op

Met de aanhouding van een 23-jarige inwoner van Tiel op woensdag 28 april heeft de politie 52 zaken opgelost. De man werd aangehouden voor poging tot doodslag nadat hij in Echteld had getankt zonder te betalen. Bij het wegrijden zou hij zijn ingereden op een medewerkster van het tankstation. Tijdens de verhoren door de politie bekende de 23-jarige bij meerder tankstation te hebben getankt zonder te betalen. Dit deed hij 28 keer. Ook bekende hij diverse keren met geweld mobiele telefoons te hebben gestolen. De man vroeg mensen op straat of hij mocht bellen en vervolgens maakte hij de telefoon afhandig. Daarnaast stal hij goederen uit drie woningen. De 23-jarige is inmiddels in bewaring gesteld.

Verder verklaarde de 23-jarige over een aantal zaken waar drie inwoners van Tiel ( 36, 29 en 24 jaar oud) en een 22-jarige inwoonster van Tiel bij betrokken zijn. Deze vier personen zijn aangehouden en gehoord. De 36-jarige Tielenaar wordt eveneens verdacht van tanken zonder te betalen en het in bezit hebben van drugs. De 29-jarige en de 24-jarige Tielenaar worden verdacht van diefstallen. Onder meer van een bankpas waarna geld werd gepind. De 22-jarige inwoonster van Tiel wordt verdacht van oplichting en diefstal van onder meer een portemonnee.

Al deze incidenten vonden in Tiel of de omgeving van Tiel plaats. Het dossier wordt opgemaakt en aan justitie verzonden.

Voor vragen over bovenstaand bericht kan contact worden opgenomen met Brenda van der Pal. Tel: 06- 53 22 01 57.


Tiel- Aanhoudingen voor vernieling

De politie heeft woensdagavond op de Esdoornstraat twee mannen aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit van een woning in die straat. Het gaat om een
27-jarige Tielenaar en een 19-jarige Tielenaar. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau.


Culemborg-diefstal auto

Woensdagmiddag is vanaf de Industrieweg een grijze BMW gestolen met kenteken
XX-DB-09.


Tiel-diefstal auto

Woensdag is vanaf het Taluud een rode Volkswagen Golf gestolen met kenteken KH-07-LJ


Blik op veilig

Snelheidscontrole op

Woensdag 5 mei
Plaats    Straat       Tijd        MaximumVoertAantaHoogst
                                          uigenl    gemete
                                   snelhei     bekeun     
                                   d           rd   snelhe
                                                    id    
Nijmegen  Groesbeeksewe15.25-17.55 50     1574 27   75    
          g            uur                                
Malden    Rijksweg     19.00-22.00 50     1869 174  76    
                       uur                                


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --