Ingezonden persbericht


Travel Active roept gezinnen op eigen cultuur aan buitenlanders te laten zien

Venray, 06 mei 2004 - Travel Active, Nederlands grootste uitwisselingsorganisatie, roept gezinnen in de gehele Randstad op om hun eigen cultuur te tonen aan buitenlandse studenten. De Randstad is een zeer waardevolle regio in Nederland met veel bezienswaardigheden. Uitwisselingsorganisatie Travel Active krijgt dan ook elk jaar veel verzoeken van studenten uit de gehele wereld, die graag in deze regio naar school gaan en de Nederlandse taal en cultuur willen leren kennen. Helaas voor hen is het aantal gastgezinnen in de Randstad dat een buitenlandse student in huis wil nemen zeer beperkt, terwijl het zowel voor de student als het gastgezin een onvergetelijke ervaring is.

Travel Active tast in het duister waarom het aantal gastgezinnen juist in de Randstad achterblijft bij de rest van Nederland. Mark Maasdam, Managing Director van Travel Active: "In veel steden in deze regio is de onderlinge gastvrijheid erg groot. Veel buurten hebben het karakter van kleine dorpen binnen een stad en er heerst een grote samenhang. Vreemd genoeg blijkt dit niet uit het aantal gastgezinnen. Dat is namelijk in de Randstad kleiner dan in de rest van Nederland. Jammer, want er is een brede interesse in het buitenland voor een verblijf in de Randstad. Deze regio heeft behalve veel scholen ook een uitgebreid aanbod van culturele activiteiten en buitenschoolse ontspanningsmogelijkheden."

Jongeren tussen 15 en 18 jaar uit onder andere Australië, België, Brazilië, Ecuador, Japan en de Verenigde Staten komen als uitwisselingsstudent via het High School Holland-programma van Travel Active naar Nederland. De uitwisselingsstudenten gaan voor een periode van vijf of tien maanden in Nederland naar de middelbare school. De uitwisselingsstudenten wonen in die periode bij een Nederlands gastgezin, waar ze functioneren als lid van het gezin en kennismaken met de Nederlandse en lokale taal, gebruiken en cultuur. De uitwisselingsstudenten laten de gastgezinnen op hun beurt kennismaken met de taal en cultuur van hun geboorteland.

Travel Active selecteert de gastgezinnen en uitwisselingsstudenten voor het High School Holland-programma zorgvuldig. De gastgezinnen zijn erg divers en vormen een afspiegeling van de Nederlandse samenleving. Ook tijdens het verblijf in Nederland blijven de studenten onder begeleiding van Travel Active. De gastgezinnen kunnen altijd de hulp inroepen van een persoonlijke, professionele begeleider bij hen in de buurt.

Travel Active is voortdurend op zoek naar nieuwe gastgezinnen in de Randstad. Meer informatie over het High School Holland-programma en het gastgezinschap voor een buitenlandse student is te verkrijgen bij Travel Active, telefoonnummer: 0478 - 551 900 of per e-mail via highschoolholland@travelactive.nl

# # #

Noot voor de redactie,