Met een gestolen fiets gekiekt

Amersfoort 06-05-2004 - Op woensdagmiddag werd een man aangehouden nadat hij een fiets had gestolen. Door een foto in een krant werd deze verdachte bekend.

Omstreeks 14.00 uur parkeerde een vrouw haar fiets op de Hellestraat in Amersfoort. Toen ze na enige tijd terugkwam zag zij dat haar fiets weg was. De vrouw deed aangifte bij de politie.

Op woensdag 5 mei verscheen in de Amersfoortse Courant een grote foto van een stadsbeeld in Amersfoort. Een visser werd hier gekiekt in het Soesterkwartier. Terwijl deze foto werd gemaakt reed een man op een snorfiets voorbij met een.fiets op zijn nek. De eigenaresse van de fiets zag de foto ook in de krant staan en herkende direct de fiets als zijnde haar fiets. Met dit verhaal ging ze naar de politie toe. De krant ging door heel het bureau en agenten keken of ze de man herkende. Een van de agenten herkende de man en ging naar zijn woning.

Bij het zien van de foto in de krant bekende de man de fiets te hebben gestolen. Hij werd aangehouden en verhoord. De man gaf aan de fiets weer te hebben doorverkocht maar wilde niet zeggen aan wie. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.