Numico NV

Logo Numico
ENGELS | CONTACT | DISCLAIMER | HOME

Persberichten- --- Persbericht 13/01/04

Voorstel tot wijziging in de Raad van Commissarissen van Numico De Raad van Commissarissen van Koninklijke Numico N.V. zal aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, te houden op 6 mei 2004, voorstellen de heer Barrie M. Spelling te benoemen tot lid van de Raad van Commissarissen.
De heer Joost Ruitenberg heeft besloten om na een periode van 8 jaar aan het einde van zijn benoemingsperiode in mei 2004 af te treden als lid van de Raad van Commissarissen.

Barrie M. Spelling (59), met Britse/Amerikaanse nationaliteit, was tot eind 2002 President en Corporate Officer Global Oral Care van Colgate-Palmolive Company, New York. Colgate-Palmolive is een wereldwijd opererende onderneming in consumentenproducten met marktleiderschap in persoonlijke verzorgingsmiddelen, huishoudelijke producten en huisdierenvoeding met een omzet van circa USD 9 miljard in 2002. Barrie Spelling was - na diverse internationale managementposities bekleed te hebben in Europa en de Verenigde Staten
- verantwoordelijk voor de divisie mondverzorgingsproducten, de belangrijkste sector van Colgate-Palmolive, met een omzet van USD 3,7 miljard.

Rob Zwartendijk, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Numico: Wij zijn zeer verheugd dat Barrie Spelling zich bereid heeft getoond, toe te treden tot de Raad van Commissarissen. Zijn kennis en wereldwijde ervaring op het gebied van consumentenproducten en met name mondverzorging, zal met name onze divisie Babyvoeding kunnen ondersteunen op het gebied van fast moving consumenten- en medische producten. Deze benoeming is tevens een belangrijke volgende stap in de internationalisering van de Raad van Commissarissen. Ook willen wij graag Joost Ruitenberg bedanken voor zijn toewijding en waardevolle ondersteuning gedurende de laatste acht jaar.

Koninklijke Numico N.V. is een bedrijf gericht op gespecialiseerde voedingen met leidende posities in de markten van Babyvoeding en Klinische Voeding. Numico is actief in meer dan 100 landen en heeft circa 11.000 medewerkers in dienst (www.numico.com).

o Download het volledige persbericht

Zoetermeer, 13 January 2004

Contact opnemen?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Corporate Communications:

Michiel Quarles van Ufford
Director Corporate Communications
Tel: + 31 (0) 79 3539931
Fax: + 31 (0) 79 3539057
E-mail:press@numico.com

© Koninklijke Numico NV
Baby Food Clinical Nutrition Research & development