Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 5 mei 2004
Calimero presenteert zich eerste keer aan bezoekers Vanaf 6 mei is de grootste olifant van Europa te zien in Safari Beekse Bergen

Calimero, gaat op donderdag 6 mei 2004 om 10.30 uur, voor het eerst naar buiten in Safari Beekse Bergen. De grootste olifant in een Europese dierentuin kwam bijna een week geleden aan bij Safari Beekse Bergen en wil zich nu graag presenteren aan de bezoekers. De eerste dagen van Calimero zijn rustig verlopen en mede doordat de andere olifanten nieuwsgierig zijn naar de nieuweling is besloten Calimero zo snel mogelijk aan de vrouwelijke olifanten voor te stellen. Voorlopig verblijven de olifanten gescheiden van elkaar in de buitenperken, ze kunnen elkaar echter wel zien.

Goed hersteld van de reis

Calimero's eerste dagen in Safari Beekse Bergen zijn goed verlopen. De verdoving, ten behoeve van het transport van Basel naar zijn huidige verblijfplaats, heeft ervoor gezorgd dat hij de eerste dagen nog wat suf was. Inmiddels is de verdoving uitgewerkt en gaat het goed met hem. Een enthousiaste dierenverzorgster Yvonne Vogels: "Hij is erg rustig en we zijn verrast dat Calimero al zo snel wil genieten van het buitenleven en zijn nieuwe vriendinnen wil ontmoeten".

Nieuwsgierige olifanten

De andere olifanten in Safari Beekse Bergen roken Calimero al vrij snel wat hen onrustig stemde. Ze zijn erg nieuwsgierig naar hun nieuwe metgezel. Mede hierdoor is het besluit genomen Calimero zo snel mogelijk naar buiten te laten gaan. Hij gaat morgen naar een groot eigen buitenperk waar hij voor het eerst visueel contact kan hebben met de andere olifantendames in Safari Beekse Bergen. Bovendien kan hij de andere olifanten dan aanraken met zijn slurf. Calimero blijft voorlopig nog wel in zijn eigen perk. Wanneer Calimero precies toegelaten wordt bij de dames is nog niet bekend. Dit is afhankelijk van het verloop van de kennismaking en de cyclus van de dames. Het publiek kan de imposante olifant nu ook voor het eerst bewonderen.

Tot 15.30 uur te bezichtigen

Calimero zal elke ochtend rond 10.30 uur naar buiten worden gelaten door één van zijn verzorgers. Mits het niet onweert of stormt, zal hij tot ongeveer 15.30 uur buiten blijven. Voor bezoekers is een speciaal uitkijkpunt langs de Wandelsafari ontwikkeld. Vanaf dit punt hebben zij een goed uitzicht over het perk van Calimero.

Luxe modderpool

Calimero kan de komende tijd genieten van een modderpool. In zijn grote buitenperk heeft hij een eigen modderpool geheel tot zijn beschikking. Dit is een extra ongekende luxe voor de olifant die hij nooit eerder bezat.

Safari Beekse Bergen bezoeken?

In Safari Beekse Bergen kunt u als bezoeker een reis maken langs diersoorten uit verschillende werelddelen. Men kan 'op safari' met één van de Safaribussen, te voet over de Wandelsafari of met de eigen auto. Kinderen van 3 t/m 11 jaar betalen E13,25 voor een toegangskaartje en volwassenen E14,75. Voor meer actuele informatie kunt u bellen met: 0900-2335732 (0,15 euro p.m.) of kijken op: www.beeksebergen.nl

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht