Brussels Airlines


5/05/2004 > SN Brussels Airlines geeft Manneken Pis vleugels

SN Brussels Airlines, de Belgische luchtvaartmaatschappij die Brussel verbindt met Europa, Afrika en de Verenigde Staten, nam zopas een nieuwe werknemer in dienst, die een wereldwijd bekend symbool is van Brussel: Manneken Pis.

Manneken Pis, één van de beroemdste Belgische symbolen, werd gisteren getooid in het officiële uniform van een SN Brussels Airlines piloot. Het beeldje krijgt ook een das van een SN steward om de hals. Miss België, Ellen Petri en de bekende Brusselse zanger Johan Verminnen woonden de plechtigheid bij.

Etienne De Nil, Vice President Commercial Benelux van SN Brussels Airlines verklaarde: "SN Brussels Airlines, de Belgische én Brusselse vaandeldrager in het buitenland, verwelkomt in haar team de jongste en 's werelds meest bekende ambassadeur van België. Bovendien hebben SN en Manneken Pis een ding gemeen : ze lokken elk jaar miljoenen bezoekers naar Brussel en België."

Hij voegde eraan toe : "Wij hebben ervoor gekozen om SN Brussels Airlines symbolisch te associëren met Manneken Pis. We doen dat uitgerekend in de week dat de Europese Unie uitbreidt om zo het belang te benadrukken van de 10 nieuwe lidstaten voor onze maatschappij. SN is nu eenmaal de Belgische full service airline die gebaseerd is in de hoofdstad van Europa en de grootste keuze biedt aan frequenties en bestemmingen, en de beste service en de beste
prijs-kwaliteitverhouding levert tussen Brussel, Europa en Afrika."

Manneken Pis viert dit evenement en de uitbreiding van de Europese Unie "op zijn Belgisch" en bood gisteren niet minder dan 60 liter Kriek aan. Elk jaar opnieuw zal het beeldje de kleuren van de Belgische luchtvaartmaatschappij dragen.

Over SN Brussels Airlines :

SN Brussels Airlines is de Belgische full-service luchtvaartmaatschappij die gebaseerd is in Brussel en een netwerk van Europese, Afrikaanse en Amerikaanse vluchten aanbiedt. De maatschappij, die meer dan 2.000 mensen tewerkstelt, garandeert meer dan 285 stipte vluchten naar 53 Europese en 15 Afrikaanse steden. Er worden in partnership met American Airlines rechtstreekse vluchten naar Chicago en New York (vanaf 16 mei) aangeboden en mits een overstap ook naar een hele reeks andere Amerikaanse steden. SN Brussels Airlines heeft partnerships met luchtvaartmaatschappijen van wereldklasse. SN biedt ook een dagelijkse hogesnelheidstrein `Thalys' service aan tussen Brussel / Zaventem luchthaven en het Paris Nord treinstation.