Politie Friesland

Politieberichten 5/5 (13.00 uur) t/m 6/5 (07.00 uur)

Fryslân 06-05-2004 - Voor nadere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur terecht bij bureau Communicatie. Telefoonnumeer 0900 8844

Loenga: diefstal rubberboot
In de nacht van dinsdag op woensdag is een rubberboot weggenomen. De boot lag op de steiger bij een woning aan de Oerdyk. Merk: Zodiac met een witte harde bodem. Aangifte werd gedaan door een 48-jarige inwoner van Loenga.

Drachten: diefstal personenauto
In de nacht van dinsdag op woensdag is vanaf een parkeerterrein aan de Butenwacht een personenauto weggenomen. Merk: Opel Kadett hatchbac, kleur grijs en voorzien van het kenteken ZF-66-TP. Aangifte werd gedaan door een 49-jarige inwoner van Drachten.

Sneek: snelheidscontrole
Woensdag tussen 07.00 uur en 15.00 uur werd op verschillende plaatsen zowel binnen als buiten de bebouwde kom met de laser op snelheid gecontroleerd. Op de A7 werden drie bekeuringen uitgeschreven voor snelheid. Hoogste was 156 km per uur, terwijl 120 km per is toegestaan.

Sneek: gordelcontrole
Woensdag tussen 10.00 uur en 11.00 uur werd op de Molenkrite een gordelcontrole gehouden. Twee bestuurders hiervoor bekeurd.

Leeuwarden: rijden onder invloed en niet in het bezit rijbewijs Woensdag omstreeks 17.55 uur werd op de Noorderweg een 47-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 660 ug/l, goed voor een rijverbod van 7 uur. Tevens bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Drachten: winkeldief aangehouden
Woensdag omstreeks 17.55 uur werd in een schoenenzaak aan de Noorderbuurt en 26-jarige inwoner van Leiden aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had een paar schoenen weggenomen.

Harlingen: aanrijding met letsel
Woensdag omstreeks 20.20 uur vond op de Joost van den Vondelstraat een aanrijding plaats. Een 49-jarige automobilist uit Harlingen had zijn auto geparkeerd aan de rechterzijde van de weg. Toen hij het linkerportier opende, botste een achteroprijdende 20-jarige bromfietster uit Harlingen tegen het portier. Hierdoor kwam zij ten val en werd vermoedelijk met nekletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Leeuwarden: belediging politiemensen
Woensdag omstreeks 21.40 uur werd een 21-jarige inwoner van Boksum aangehouden in de Prinsentuin. Twee politieambtenaren te paard werden door hem beledigd.

Leeuwarden:verboden wapenbezit
Woensdag omstreeks 19.40 uur werd op de Noorderweg een 19-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd. Toen de bestuurder het kentekenbewijs uit het dashboardkastje wilde halen, viel een stroomstootapparaat eruit. Ook werd een radardetector aangetroffen. Beide goederen zijn in beslag genomen. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Leeuwarden: belediging politiemensen
Woensdag omstreeks 22.00 uur werd op het Wilhelminaplein door een 18-jarige inwoonster van Garyp tot tweemaal toe de middelvinger opgestoken naar een voorbijrijdende surveillanceauto. Hierop de vrouw aangehouden ter zake belediging.

Jelsum: alcoholcontrole
Woensdag tussen 21.00 uur en 22.00 uur werd op de Bredyk een alcoholcontrole gehouden. In totaal zijn 53 bestuurders gecontroleerd en niemand had teveel drank op. Wel een proces-verbaal voor APK.

Leeuwarden: bevrijdingsfeest
Met 21 mensen de dienst gedraaid. Gezellige sfeer. Diverse kleine vechtpartijtjes en ruzies in de kiem gesmoord. Zes keer bekeurt voor wildplassen en twee keer voor drinken alcohol op de weg.

Terschelling-West: rijden onder invloed
Donderdag omstreeks 00.05 uur werd op de Hoofdweg een 22-jarige automobilist uit Terschelling-West gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 250 ug/l, goed voor een rijverbod van 1 uur.

Heerenveen: rijden onder invloed
Woensdag omstreeks 23.50 uur werd na een korte achtervolging op het Meer een 21-jarige automobilist uit Sint Nicolaasga gecontroleerd. Hij had zeer agressief gereden en reed ook een tijd zonder verlichting. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 275 ug/l, goed voor een rijverbod van 1 uur.

Dokkum: Rijden onder invloed
Donderdag omstreeks 00.30 uur werd op de Kapellaan een 23-jarige automobilist uit Dokkum gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 355 ug/l, goed voor een rijverbod van 3 uur en in verband met herhaling van drankgebruik is zijn rijbewijs tevens ingevorderd.

Leeuwarden: touwendief aangehouden
Donderdag omstreeks 00.50 uur werd op de Eewal een 58-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor diefstal van 2 trossen scheepstouw. Even tevoren werd melding gemaakt dat er was ingebroken in een boot, die afgemeerd lag in de Prinsentuin ter hoogte van de Noorderbrug. De dader zou gekleed zijn in een groene regenjas. Op de Eewal werd de dader aangetroffen en aangehouden.

Drachten: aanhouding vernieler
Donderdag omstreeks 01.25 uur werd door twee medewerkers van de Stichting Veiligheidszorg Smallingerland een 35-jarige inwoner van Drachten staande gehouden. Zij zagen hem rommelen tussen autos bij een autobedrijf aan de Roef. Toen de politie ter plaatse kwam had de man niets bij zich. In eerste instantie laten lopen en toen werd in een greppel vlak bij de plaats van staande houding een afgebroken ruitenwisser aangetroffen. Op het bedrijfsterrein werd een auto aangetroffen, die een wisserblad miste. Hierop onmiddellijk een zoektocht naar de dader en op de Geeuw werd de dader weer aangetroffen. Hem aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op het bureau bekende hij de vernieling.

Leeuwarden: straatroof
Donderdag omstreeks 01.30 uur stond een 23-jarige inwoonster van Sneek te bellen in een telefooncel aan de Egelantierstraat. Op een gegeven moment wordt zij aangesproken door een manspersoon die een wapen op haar richt en geld wil. Zij geeft hem wat kleingeld Signalement dader: Turks uiterlijk, lengte ongeveer 1.70 m, normaal sportief postuur, glad kort donker, bijna zwart haar, eendagsbaardje. Droeg geen bril of sieraden. Hij was gekleed in een sportief joggingjack van stevige stof en van de kleur blauw met iets wits erop en een embleem. Hij droeg een spijkerbroek. Signalement wapen: zilverkleuring mat metaal. Een onderzoek in de buurt leverde helaas niets op.

Oosterwolde: graffitispuiter aangehouden
Donderdag omstreeks 03.15 uur reed een surveillanceauto over de Trambaan. Een viertal jongeren renden weg bij een muur. Hier was juist met rode verf op gespoten. Er stond een naam op. De kanpen verlieten de plaats per fiets. Een van de kanpen droeg een wit petje met diagonaal een zwart streepje. Toen wij bij een van de mogelijke dader bij zijn woning waren, zat een 17-jarige inwoner van Bakkeveen in de bosjes. Hij werd aangehouden voor vernieling Hij bekende de spuiterij en in zijn jas had hij nog de dop van de spuitbus. Een mogelijke twee verdachte zal binnenkort worden aangehouden. Een verder onderzoek zal worden ingesteld.

Leeuwarden: snelkraak
Donderdag tussen 01.00 uur en 01.10 uur werd door middel van een zware klinker een ruit van de toegangsdeur van een bedrijf aan de Voltastraat ingegooid. Uit de hal werd een beeldscherm en een computer weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 30-jarige inwoner van Beetgumermolen.

Heerenveen: dance party Liberation
Een prima georganiseerd feest. Ongeveer 3000 personen bezochten het feest. 16 personen zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau voor het voorhanden hebben van XTC-pillen. In totaal 26 pillen in beslag genomen. In totaal hebben 38 politiemedewerkers medewerking verleend aan dit feest.