Politie Groningen

Persberichten donderdag 6 mei 2004

Provincie Groningen 06-05-2004 -

Groningen: aanhouding na vernieling snackluikjes
Een 22-jarige man uit Groningen werd woensdagnacht aangehouden bij een snackbar aan de Grote Markt voor vernieling. De man stond tegen een aantal snackluikjes te trappen en te slaan. Hij verklaarde in woede te zijn ontstoken nadat hij een muntstuk in de automaat had gestopt en een leeg luikje had opengetrokken. De man krijgt een proces-verbaal.

Groningen: rijden onder invloed
Agenten zagen donderdagnacht een 21-jarige snorfietser uit Groningen slingerend rijden over de Grote Markt. Bij de ademtest blies de man een promillage van 1.15. Zijn snorfiets bleek niet verzekerd en is op het bureau geplaatst. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Een 47-jarige bestuurder van een brombakfiets viel donderdagavond op de Oosterhamriklaan op omdat hij zonder verlichting reed en een fietser afsneed toen hij afsloeg. Bij de alcoholcontrole gedroeg de man zich recalcitrant en beledigde de agenten. Op het bureau blies hij een promillage van 1.05. Hij krijgt meerdere processen-verbaal.

Groningen: fietsdief betrapt
Een beveiligingsbeambte van een ziekenhuis aan de Van Ketwich Verschuurlaan betrapte woensdagavond een 48-jarige man uit Groningen op het stelen van een fiets. De man had de fiets weggenomen bij het ziekenhuis en liep met de fiets op zijn schouder weg. Hij bekende de diefstal en krijgt een proces-verbaal. De fiets is weer terug bij de eigenaar.

Groningen: drie mannen betalen taxirit niet
Een taxichauffeur sprak woensdagnacht politieagenten aan nadat drie passagiers bij de Naberpassage de taxi verlaten hadden zonder de rit te betalen. De mannen die hard hollend in de richting van de Peperstraat waren gegaan konden worden achterhaald. Op het bureau betaalden de 27-jarige Assenaar, 21-jarige Groninger en 22-jarige Eeldenaar alsnog de rekening van 110 euro.