Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 6 mei 2004

(


Noordwijk Fietser gewond na aanrijding

Een 83-jarige man uit Noordwijk is woensdag 5 mei rond 22.45 uur ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op de Gladiolusstraat. De man stak onverwacht zijn hand uit naar links waarna hij gelijk over stak. Een 32-jarige automobilist uit Noordwijk die in dezelfde richting vlak achter hem reed, kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het slachtoffer is met ernstig hoofdletsel naar het LUMC in Leiden gebracht.


Lisse Rijbewijs kwijt

Op de Heereweg is gisterenmiddag, 5 mei rond 20.30 uur, een 52-jarige Hillegommer aangehouden wegens het rijden onder invloed. Tijdens een verkeerscontrole werd de man gecontroleerd omdat hij zonder gordel om reed. Toen de agenten bij de man een alcholhollucht roken, is hij naar het politiebureau gebracht waar hij 875 Ug/l blies op het ademanalyseapparaat. De man kreeg een procesverbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Leiden Aanhoudingen
De politie heeft op woensdag 5 mei drie Leidenaren van 18 (2) en 19 jaar aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging op vrijdag 30 april jl. Een 28-jarige plaatsgenoot kreeg op die dag in een horecagelegenheid op de Nieuwe Beestenmarkt een kopstoot en een klap in het gezicht. Door de kopstoot verloor de Leidenaar een tand. De mishandeling ontstond vermoedelijk nadat door de drukte in de zaak personen tegen elkaar begon te duwen. Op vrijdag 30 april hield de politie al een 19-jarige Leiderdorper aan.


Leiden Brandstichting auto

De politie onderzoekt een autobrand die plaats heeft gehad in de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 mei aan de Dennenrode. De brand werd rond 02.50 uur ontdekt door een buurtbewoner die zijn hond uitliet en direct het alarmnummer belde. De brand blijkt te zijn aangestoken. De politie doet onderzoek naar de brandstichting.

Leiden Diefstal uit woning
In een woning aan de Lange Lijsbethsteeg is op woensdagmiddag, 5 mei, ingebroken. Vermoedelijk kwam men binnen door insluiping of door het flipperen van de voordeur. Uit de woning werd een jas met onder andere een portemonnee en een mobiele telefoon gestolen.

Alphen aan den Rijn Tweede verdachte aangehouden van overval
De politie heeft op dinsdag 4 mei een tweede verdachte, een 21-jarige Alphenaar, aangehouden op verdenking van het plegen van een gewapende overval. Een 19-jarige inwoner van Alphen aan den Rijn werd op zondagochtend 2 mei omstreeks 3.45 op het Dijkslootpad onder dreiging van een pistool beroofd door twee mannen. Hij moest onder meer zijn schoenen, geld en een GSM afstaan. Diezelfde zondag hield de politie al op basis van een signalement een 20-jarige Alphenaar aan.


Alphen a/d Rijn Berovingen

Een 68-jarige vrouw uit Alphen a/d Rijn is gisterenmiddag, 5 mei rond 15.45 uur, in de parkeergarage van de Ridderhof beroofd van haar portemonnee. De vrouw had net geld in de parkeerautomaat gedaan, toen haar portemonnee werd weggepakt door een man die haar van achteren was genaderd. De man reed op een fiets weg in de richting van de roltrap bij de C1000.
Ook werd gisteren, 5 mei rond 16.50 uur, een 70-jarige vrouw in Alphen a/d Rijn op de Prins Hendrikstraat beroofd van haar tas. De dader reed weg op een herenfiets. De politie heeft de omgeving afgezocht maar heeft de dader niet aangetroffen. De politie heeft beide zaken in onderzoek.


Alphen a/d Rijn Paard valt op ruiter

Een 45-jarige man uit Alphen a/d Rijn is gisteren, 5 mei rond 17.30 uur, met hoofd- en rugletsel naar het LUMC gebracht, nadat hij van zijn paard was gevallen en vervolgens het paard op hem viel. De man reed op zijn paard op de Kromme Aardweg. Het paard verliet het pad om een electriciteitskast te ontwijken en liep daarbij het schuine talud op. De man dirigeerde het paard weer terug naar het pad, maar kwam daarbij op het talud ten val, waarbij het paard op de man viel.

Boskoop Diefstal uit woningen
Tussen dinsdag 4 en woensdag 5 mei is ingebroken in twee woningen aan het Noordeinde. In beide woningen wist men binnen te komen door het cilinderslot van de achterdeur af te breken. Uit de woningen werd onder andere een portemonnee, twee laptops en geld gestolen.


Gouda Aanhoudingen

De politie heeft in de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 mei twee mannen uit Gouda van 21 en 22 jaar aangehouden op verdenking van inbraak in een bedrijf aan de Zeugstraat. De politie kreeg rond 02.00 uur de melding dat twee mannen met elkaar vochten in de Zeugstraat. Toen de politie ter plaatse ging trof zij de beide verdachten aan, de 21-jarige met een snee in zijn zitvlak en de 22-jarige met een bebloede hand. Onduidelijk is hoe zij de verwondingen hebben opgelopen. Bij een van beide verdachten werden twee schroevendraaiers afkomstig uit het bedrijf aan de Zeugstraat waar was ingebroken. Een ruit van de winkel was vernield. Het tweetal is aangehouden en de politie heeft de zaak in onderzoek.

---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --