Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Koninklijk Horeca Nederland

Braakhekke en Klosse nieuwe 'markante' juryleden

WOERDEN, 6 mei 2004 - Jaarlijks wordt door Koninklijk Horeca Nederland en vakblad Horeca Entree de verkiezing van de Meest Markante Horecaondernemer georganiseerd. Dit is de enige sectorbrede prijs van de horeca. Kandidaten worden veelal voorgedragen door collega-ondernemers en organisaties en bedrijven, die betrokken zijn bij de horeca. De uiteindelijke winnaar wordt door een jury bepaald, waartoe horecazwaargewichten Joop Braakhekke en Peter Klosse nu zijn toegetreden.

Van hotelmanager van een vijfsterrenhotel tot de kleine ondernemer op de hoek, het trendy restaurant of het sfeervolle café, het hele scala aan horecabedrijven, ze komen allemaal in aanmerking voor de titel De Meest Markante Horecaondernemer. Het gaat hierbij om ondernemers en managers die niet alleen hun vak uitstekend verstaan, maar zich bovendien van hun collega's onderscheiden. De criteria waaraan zij moeten voldoen zijn een financieel gezond bedrijf, een goed personeelsbeleid, een vorm van samenwerking met collega's en een goede presentatie van bedrijf en product. Beleving en gastvrijheid zijn daarbij belangrijke waarden.

De toetreding van Peter Klosse (gepromoveerd doctor in de Smaak, eigenaar/ gastheer van restaurant De Echoput) en Joop Braakhekke (Kookgek, Tv-persoonlijkheid, eigenaar/ gastheer van restaurants En Pluche en Le Garage) voegt meer praktijkkennis en ervaring van het horecavak toe aan de jury. "Het is belangrijk dat ook vanuit de horeca zelf de uiteindelijke winnaar bepaald wordt," zegt Jeu Claes, directeur van Koninklijk Horeca Nederland.

Naast Peter Klosse en Joop Braakhekke bestaat de jury dit jaar uit voorzitter Guido van Woerkom (hoofddirecteur ANWB), Jeu Claes (directeur Koninklijk Horeca Nederland), Ben Rijgersberg (directeur Horeca Branche Instituut), Marjon Prummel (hoofdredacteur Horeca Entree) Jules Paradijs (verslaggever Stan Huygens Journaal) en Thierry Kamminga (Meest Markante Horecaondernemer 2003).

Kandidaten voor Markant kunnen nog steeds aangemeld worden. Dit kan via de website van Koninklijk Horeca Nederland www.horeca.org, maar ook rechtstreeks bij Truus Boone via 0348 - 489 456 of t.boone@horeca.org.


---

Noot voor de redactie -