Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 6 mei 2004

* JEUGDIGE BEROVER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield woensdagmiddag even na half zes op het Pijnackerplein op signalement een vijftienjarige jongen uit Rotterdam aan, verdacht van een even tevoren gepleegde straatroof in de Moerkapellestraat. Daar werd een dertienjarige jongen plotseling bij zijn keel gepakt en beroofd van zijn handtelefoon.
Toen politiemensen in de omgeving een onderzoek instelden zagen zij dat de vijftienjarige knaap het plotseling op een lopen zette. De jongen kon na een korte achtervolging worden aangehouden. In zijn bezit had hij de geroofde handtelefoon. Het slachtoffer kreeg zijn mobieltje terug, terwijl de vijftienjarige knaap in verzekering werd gesteld.


* OVERVALLER VLUCHT TIJDENS OVERVAL
ROTTERDAM - Woensdagochtend omstreeks half elf vond een poging overval plaats op een benzinestation aan de Vredenoordkade. Een nog onbekende man kwam de shop binnen en bedreigde een 25-jarige medewerkster met een mes. De vrouw werd echter zo boos, dat zij een breekijzer pakte en de overvaller te lijf ging. De man rende vervolgens, zonder buit, weg in de richting van de Gerdesiaweg. Hij werd na een door politiemensen ingesteld onderzoek niet meer in de omgeving aangetroffen. De recherche van district Oost stelt een nader onderzoek in.


* VROUW IN WONING OVERVALLEN
ROTTERDAM - Woensdagochtend omstreeks half twaalf werd een 78-jarige vrouw in haar woning aan de Pretorialaan overvallen. Het slachtoffer zat te lezen in haar woning toen er plotseling een man een mes tegen haar keel hield. De man was ongemerkt via de achterzijde haar woning binnen gedrongen en eiste de portemonnee van het slachtoffer. Nadat de overvaller de portemonnee van de vrouw had weggenomen ging hij er via de achterzijde van de woning vandoor. De recherche van district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in.
SCHIEDAM - Politiepersoneel van het district Schiedam stelde woensdagmiddag rond half vijf op grond van de Opiumwet een onderzoek in een woning aan de Lorentzlaan in. Twee kamers bleken te zijn ingericht als hennepkwekerij, waarbij zo'n vierhonderd hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag werden genomen. Twee in de woning aanwezige mannen, een 23-jarige man uit Barendrecht en een 26-jarige Rotterdammer, werden aangehouden. Na opgemaakt proces-verbaal werden zij in de loop van de avond weer op vrije voeten gesteld. De hennepplanten en de groei-apparatuur werden vernietigd.


* GETUIGENOPROEP NAAR AANLEIDING VAN AANTREFFEN ERNSTIG GEWONDE

ZEVENTIENJARIGE JONGEN
(Zie ook persbericht van 03/05/2004)
ROTTERDAM - Op zondagmorgen 2 mei j.l. omstreeks elf uur werd bij het gebouw 'Willemswerf' op de hoek van de
Boompjes/Boompjeskade-Verlengde Willemsbrug een zeventienjarige jongen uit Rotterdam zwaar gewond aangetroffen. Het slachtoffer, dat ernstig hoofdletsel had opgelopen en onderkoeld was, werd in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis, waar operatief moest worden ingegrepen. De jongen verblijft nog op de intensive-care-afdeling. De recherche gaat uit van een misdrijf. Bij onderzoek is gebleken dat het slachtoffer met vrienden onder meer een discotheek in de directe omgeving heeft bezocht en na het verlaten van die discotheek heeft deelgenomen aan een vechtpartij, die zondagmorgen tussen zes uur en kwart voor zeven plaatsvond. De recherche - bereikbaar via 0900-8844 - wil graag in contact komen met mensen die rond dat tijdstip op die lokatie iets hebben gezien dat in verband kan worden gebracht met deze vechtpartij en/of met het aantreffen van het slachtoffer. Tevens is het rechercheteam op zoek naar bezoekers van twee discotheken (Waterfront en Lo Maximo), die na sluiting niet direct naar huis zijn gegaan en in de omgeving zijn gebleven. Al door de politie gehoorde getuigen hoeven geen contact meer op te nemen.

Uitgave woensdag 5 mei 2004

* VEERTIENJARIG MEISJE VERKRACHT
ROTTERDAM - Woensdagavond 3 maart werd in een woning in de wijk Beverwaard een 14-jarig meisje uit Rotterdam verkracht. Het meisje was de woning binnengelokt door een vage bekende van haar. In de woning werd zij daarna verkracht door deze jongen en later nog door vier andere jongens die naar de woning waren gekomen. Het meisje, dat geruime tijd in de woning werd opgehouden, wist uiteindelijk weg te komen maar durfde pas later aangifte te doen.
Onderzoek door de afdeling Zedenzaken van het district Feijenoord-Ridderster leidde afgelopen maandag 3 mei tot de aanhouding van vijf verdachten, Rotterdammers in de leeftijd van 13 tot 16 jaar oud. De jongens hebben bekennende verklaringen afgelegd en zullen donderdag worden voorgeleid aan de officier van justitie.


* SCHIETPARTIJ
VLAARDINGEN -Dinsdagavond rond elf uur vond een een schietpartij plaats in het trappenhuis van een flat aan de Van Limburg Stirumstraat. Drie personen raakten hierbij gewond. In het trappenhuis was een onenigheid ontstaan tussen een zestal mannen, waarbij over en weer werd geschoten. Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam trof zij twee gewonde mannen, een 29-jarige Rotterdammer en een 36-jarige Vlaardinger in een flatwoning aan. Zij werden met een spoedtransport naar het Erasmus Medisch Centrum overgebracht en zijn inmiddels buiten levensgevaar. Buiten de woning werd een 29-jarige Vlaardinger met een schotwond in zijn bovenbeen aangetroffen. Hij werd in het Holy-ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld en vervolgens aangehouden. De recherche van district Waterweg stelt een nader onderzoek in naar de achtergrond van de schietpartij.