Nieuw-Vlaamse Alliantie


B-H-V: schandelijke hypocrisie van socialisten en liberalen (06/05/04)

In een gezamenlijke mededeling beloven de voorzitters van VLD en SP.A op hun communiezieltje dat ze Brussel-Halle-Vilvoorde zullen splitsen ná de verkiezingen. Als het communautaire Forum na de verkiezingen terzake geen resultaat oplevert, zijn beide partijen bereid om de gewone meerderheid in het parlement te gebruiken om de splitsing door te voeren.

De N-VA spreekt schande van zoveel hypocrisie. Wie gelooft er nu in godsnaam in de papieren belofte van de VLD en SP.A? De dringende splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde staat al jaren op papier in hun partijprogramma en staat al jaren op papier in hun Vlaams regeerakkoord. En toch verwerpen ze elk voorstel van de N-VA dat net die splitsing doorvoert. De afgelopen maanden heeft de N-VA de Vlaamse socialisten en liberalen al drie keer de kans gegeven om het kiesarrondissement B-H-V te splitsen. Drie keer stemden de socialisten en liberalen tegen.

Maar neen, pas wanneer de Franstaligen het bepalen, mag de Vlaamse meerderheid in het parlement gebruikt worden. Wie heeft er nu zoal iets gehoord? Waarvoor worden die liberale en socialistische parlementsleden dan nog verkozen? Want als het risico bestaat dat de Vlamingen een meerderheid zouden halen, moeten de socialistische en liberale parlementsleden tégen stemmen.

De afgelopen maanden hebben de socialistische en liberale parlementsleden zelfs twee keer tegen een splitsingsvoorstel gestemd, dat ze zélf samen met de N-VA en CD&V hadden ingediend.

De Vlaams-Brabantse burgemeesters vragen niet een zoveelste belofte op papier. Zij vragen dat het kiesarrondissement NU gesplitst wordt, niet tegen Sint-Juttemis.

Auteur:
Geert Bourgeois, Kamerlid, algemeen voorzitter
Nieuw-Vlaamse Alliantie

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.n-va.be