Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, vrijdag 7 mei

Alkmaar 07-05-2004 - 16.00 uur

Aanrijding tussen fietsers

Alkmaar, donderdag 6 mei 2004.

Op het trottoir lans de Lambert Doomerstraat heeft een aanrijding tussen twee fietsers plaats gevonden rond 17.00 uur. Beiden reden over het voetpad, zij hadden elkaar niet opgemerkt, en kwamen met elkaar in botsing. Daarbij is een van de twee, een 57-jarige vrouw uit Alkmaar gewond geraakt. Zij is met letsel aan de ribben naar het MCA gebracht.

Motorrijder levert motor in

Heerhugowaard, donderdag 6 mei 2004.

Een 28-jarige motorrijder uit Uitgeest heeft op de Westtangent tot tweemaal toe het verkeer aan de linkerkant ingehaald. Bij staande houding bleek hij niet het vereiste motorrijbewijs te hebben. De man had al eerder een proces-verbaal hiervoor ontvangen.Nu kon hij zijn motor inleveren. Voor het inhalen aan de linkerkant kregen hij en een tweede, met hem optrekkende, motorrijder een bekeuring.

Controle visserijwet

Alkmaar, donderdag 6 mei 2004.

Tussen 19.00 en 21.30 uur zijn 14 vissers gecontroleerd langs het Zandputpad. Eenmaal is bekeurd voor het niet hebben van een visakte en eenmaal voor het vissen op snoek (snoeken), wat verboden is tot 1 juni. De controle gebeurde in samenwerking met controleurs van de visvereniging Alkmaar.

Verkeerscontroles

Noord-Scharwoude, donderdag 6 mei 2004.

Tussen 20.00 en 21.00 uur is het verkeer gecontroleerd op snelheid op de Schagerweg. Achtmaal is bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid en eenmaal vanwege het niet handsfree bellen.

Alkmaar, donderdag 6 mei 2004.

Op de Kanaaldijk is het verkeer gecontroleerd. Veertienmaal werd een bekeuring uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel, driemaal voor te hard rijden en eenmaal voor het niet handsfree bellen. Op de Johanna Naberstraat en Kanaaldijk werd ook een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden 60 bromfietsen gecontroleerd. 36 bekeuringen zijn uitgeschreven, waarvan 27 voor het overschrijden van de constructie snelheid.

Hardrijder raakt auto kwijt

Alkmaar, donderdag 6 mei 2004.

Een 32-jarige hardrijder moest zijn auto inleveren rond 22.10 uur, nadat hij met een gemiddelde snelheid van 170 km/u over de A9 reed ter hoogte van de afslag naar Heerhugowaard. De maximum snelheid bedraagt daar 80 km/u. Hij krijgt een proces-verbaal.

Ongeval met auto en gewonden

Alkmaar, donderdag 6 mei 2004.

Rond 22.15 uur is een auto met vier inzitenden van de weg geraakt en in een sloot beland. Dit was aan de Landman. De bestuurder reed te hard en verloor vervolgens de macht over het stuur in de bocht, waar de auto vervolgens in de sloot belandde. Twee inzittenden raakten gewond: een 16-jarige inwoner uit Alkmaar en een 17-jarige plaatsgenoot. De eerste heeft een gebroken been en is vervoerd naar het ziekenhuis in Beverwijk, de ander heeft aangezichtsverwondingen opgelopen en is met de ambulance gebracht naar het MCA. De nog onbekende bestuurder is vooralsnog met onbekende bestemming vetrokken. De auto is total loss.

Controle op de Achterdam

Alkmaar, donderdag 6 mei 2004.

Naar aanleiding van onlangs aangescherpt gemeentelijk beleid heeft de politie rond 22.00 uur op de Achterdam een controle uitgevoerd op documenten van daar werkende vrouwen. Van alle 33 aanwezige dames zijn de papieren ingenomen. Nader onderzoek zal uitwijzen of een en ander in orde is.

Schietincident, politie zoekt getuigen

Alkmaar, donderdag 6 mei 2004.

Op de Montalbaen heeft rond 23.00 uur een schietincident plaatsgevonden. Daarbij is een 31-jarige man uit Hillegom in zijn knie geschoten. De man is in het MCA aan zijn verwonding geholpen. De aanleiding van het schietincident is vooralsnog onbekend. De politie zoekt getuigen die rond het tijdstip en in de buurt van de Montalbaen iets hebben gezien of gehoord of anderszins op de hoogte zijn van het schietincident. Graag contact opnemen met het politiebureau aan het Mallegatsplein via telefoonnummer 0900-8844. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Inbraak woning

Sint Pancras, vrijdag 7 mei 2004.

In een woning aan de Ribeslaan is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. de dader heeft een raam aan de achterzijde van de woning geforceerd. Weggenomen zijn onder meer stereoapparatuur van het merk B&O, een mobiele telefoon en een sleutelbos.