Vlaamse overheid

Op voorstel van de Vlaamse minister van Onderwijs en Vorming Marleen VANDERPOORTEN keurde de Vlaamse regering het besluit inzake tijdelijke projecten voor initiatieven voor de transitie van moeilijk bemiddelbare jongeren in het deeltijds beroepssecundair onderwijs goed.

CDO's (centra voor deeltijdse opleiding) en CDV's (centra voor deeltijdse vorming) kunnen tot 1 juni 2004 projecten indienen om, in samenwerking met diverse partners, moeilijk bemiddelbare jongeren uit het DBSO (deeltijds beroepssecundair onderwijs) een arbeidsmarktgerichte invulling te geven naast hun vijftien wekelijkse opleidingsuren.

Deze projecten zijn nodig omdat niet alle jongeren uit het DBSO hun weg naar de arbeidsmarkt vinden of terecht kunnen in een brugproject of het alternerend leren. "Voor deze moeilijk bemiddelbare groep kunnen dergelijke projecten uitzicht geven op een toekomst met een job en meer zekerheid", zegt minister Vanderpoorten.

De centra moeten hun voorstellen indienen voor 1 juni 2004 zodat de projecten volgend schooljaar van start kunnen gaan. Omdat een goede begeleiding van groot belang is, krijgen de 20 beste projecten een full-time begeleider toegewezen.

Elk project is een samenwerkingsverband tussen minstens twee partners, waarvan minimum één uit de profit en één uit de non-profit sector. Die partners kunnen andere centra zijn, maar ook sectororganisaties, vzw's, openbare besturen, bedrijven,.

persinfo : Jo De Ro, woordvoerder van minister Vanderpoorten - tel. 02 553 99 11
e-mail: persdienst.vanderpoorten@vlaanderen.be

De persconferenties van de Vlaamse regering kunnen worden beluisterd op: www.vlaanderen.be/persconferenties


---