Politie Zeeland

R-4623-2004 AANGEKONDIGDE CONTROLES

Voor volgende week staan er weer controles gepland.
Radarsnelheidscontroles:
Maandag 10 mei tussen 08.00 uur en 17.30 uur in Oost-Zeeuws Vlaanderen.
Donderdag 13 mei tussen 06.00 uur en 15.30 uur op Walcheren.
Gordelcontrole:
Op Woensdag 12 mei tussen 08.00 uur en 17.30 uur in Zeeuws Vlaanderen.

W-4624-2004 RIJBEWIJS INGENOMEN

Van een 81-jarige Vlissingse automobilist is vrijdagmiddag het rijbewijs ingenomen.
De man reed over de Koudekerkseweg in zijn woonplaats en had te laat in de gaten dat de auto's voor hem afremden voor het overige verkeer. Vervolgens reed hij achter op de auto van een 35-jarige man uit de gemeente Veere. Beide voertuigen raakten licht beschadigd. Omdat de man bij het aanspreken een verwarde indruk maakte, werd uit voorzorg zijn rijbewijs ingenomen.

O-4625-2004 DUIKONGEVAL

Bij een duikongeval in de Gorishoek te Scherpenisse op het eiland Tholen is vrijdagavond een duiker overleden.
Rond 20.00 uur kwam de melding binnen dat drie duikers, een man en twee vrouwen uit België, in moeilijkheden waren geraakt. Zij konden niet meer terugkomen naar de kant en hadden zich vastgeklampt aan een boei. Door een boot van Rijkswaterstaat werden zij aan boord gehaald en overgebracht naar de wal waar zij werden onderzocht door ambulancepersoneel. Een van de vrouwen overleed ter plaatse, de andere twee werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom. De KLPD/Waterpolitie zal een onderzoek instellen naar de toedracht van het ongeval.

Z-4626-2004 DIERENMISHANDELING

Een 15-jarige jongen uit Terneuzen is vrijdagmiddag in zijn woonplaats aangehouden voor dierenmishandeling.
De jongen had een levende goudvis gevangen in de waterbakken van de gemeente en deze als grap door de brievenbus van een woning aan de Larixstraat geduwd en was vervolgens weggerend. De bewoonster hoorde gerommel aan de brievenbus, toen zij ging kijken zag zij de spartelende vis. Door de goudvis in een bak met water te stoppen kon deze worden gered. De jongen zal worden doorgestuurd naar bureau Halt.



Politie Zeeland