Provincie Utrecht

Persbericht

Provincie positief over subsidies wateroverlast

7-5-2004
Het college van gedeputeerde staten adviseert positief over de vijf subsidieaanvragen voor bestrijding van wateroverlast binnen de provincie Utrecht. Gemeenten en waterschappen kunnen daarvoor geld vragen aan het Rijk en de provincie geeft advies over de verzoeken. De gemeentes Utrecht en Amersfoort, waterschap Vallei en Eem en de hoogheemraadschappen De Stichtse Rijnlanden en Amstel, Gooi en Vecht hebben om de bijdrage gevraagd.

Het Rijk stelt voor het hele land in totaal 100 miljoen euro ter beschikking voor maatregelen tegen regionale wateroverlast. De vijf organisaties doen in totaal een beroep op bijna 10 miljoen euro voor maatregelen binnen de provincie Utrecht. Het Rijk beslist onder andere op basis van het provinciale advies of de subsidies worden verstrekt.

Eisen
De provincie controleert of de aanvragen voldoen aan een aantal criteria. De plannen moeten niet alleen daadwerkelijk een bijdrage leveren tegen regionale wateroverlast. Ze mogen ook niet strijdig zijn met vastgestelde beleidsplannen op het gebied van water, ze moeten zijn afgestemd met betrokken provincies, gemeenten en waterschappen en ze mogen ook niet strijdig zijn met plannen voor ruimtelijke ordening.

Volgens gedeputeerde staten voldoen de ingediende uitvoeringsplannen aan alle eisen.

De subsidieregeling is per 1 april opengesteld. Er is grote belangstelling voor; het ministerie van Verkeer en Waterstaat beoordeelt de verzoeken op basis van `wie het eerst komt, het eerst maalt'.

Laatst gewijzigd op 05/07/2004 11:26:04 AM. Paginabeheer: Jeroen.van.Houten@provincie-utrecht.nl