Provincie Utrecht

Persbericht

Streekvervoer Oost-Utrecht openbaar aanbesteed

Klantenpanel beslist mee over offertes bij aanbesteding streekvervoer

7-5-2004
De provincie Utrecht is bezig met de aanbesteding van de concessie `streekvervoer Oost-Utrecht'. Het is de eerste Europese aanbesteding van openbaar vervoer in de provincie. De concessie wordt per 12 december 2004 aanbesteed. Bij de beoordeling van de offertes kunnen vijftien inwoners van het gebied via een klantenpanel meebeslissen. Belangstellenden voor het panel worden via een advertentie geworven.

Niet alleen de bewoners en daarmee (potentiële) OV-gebruikers in het gebied mogen meebeslissen over de offertes. Er wordt ook een beoordelingsteam gevormd. Daarin zitten onder meer vertegenwoordigers van de reizigersvereniging ROVER, de bonden voor senioren SBO en het provinciale gehandicapten-platform PGU. Het is uniek in Nederland dat consumentenorganisaties naast het inspraakrecht op het Programma van Eisen ook nog een stem hebben bij de beoordeling van de offertes.

Tijdpad
Het proces van de aanbesteding is in volle gang. Het bestek is op 27 februari gepubliceerd en op 12 mei leveren geïnteresseerde vervoerders hun offerte in. Dan volgt het beoordelen van de uitgebrachte offertes. Dit gebeurt in twee etappes. De vervoerders lichten op 26 en eventueel 27 mei hun offerte toe en presenteren hun bus. Het klantenpanel geeft punten aan elke offerte. Vervolgens komt op 1 juni het beoordelingsteam bijeen om volgens een vastgelegde procedure de offertes te scoren. De waardering van het klantenpanel en het beoordelingsteam tezamen zorgen voor de eindcijfers. Eind juni wordt het gunningsadvies in GS besproken. Indien er geen bezwaar wordt ingediend, valt het definitieve besluit 6 weken later.

De concessie streekvervoer Oost-Utrecht betreft de gemeenten Amerongen, Baarn, Bunschoten, Doorn, Eemnes, Leersum, Leusden, Maarn, Renswoude, Rhenen, Soest, Veenendaal en Woudenberg.

Werving klantenpanel
Momenteel worden deelnemers aan het klantenpanel gezocht via een advertentie. Belangstellenden kunnen zich onder vermelding van naam, postadres en korte motivatie tot 17 mei opgeven. Dat kan per post: Provincie Utrecht, dienst WVV, t.a.v. mw. M. de Lijster, kamer J04.41, Postbus 80300, 3508 TH Utrecht; of per e-mail:
margret.de.lijster@provincie-utrecht.nl

Meer info
Hans Veld, communicatieadviseur a.i. bij de provincie Utrecht, telefoon (030) 258 3713
of hans.veld@provincie-utrecht.nl.

Laatst gewijzigd op 05/07/2004 09:26:08 AM. Paginabeheer: Wilma.Heideman@provincie-utrecht.nl