TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 31-03-2004

Televisie
EEN STER IN 40 DAGEN
Vanaf vrijdag 7 mei
Nederland 2 ­ 20.27 uur

WIE WORDT EEN STER IN 40 DAGEN?

Nederland kent een ongekend groot aantal artiesten die al lange tijd aan de weg timmeren, maar nog niet zijn doorgebroken. Het zijn zangers en zangeressen van het Nederlandstalige levenslied die al optreden, maar misschien nog net dat ene zetje nodig hebben om definitief door te breken. Deze artiesten krijgen nu de kans van de TROS om EEN STER IN 40 DAGEN te worden. Het programma EEN STER IN 40 DAGEN wordt vanaf 7 mei wekelijks op vrijdagavond uitgezonden en kent op 28 mei de spannende ontknoping. Dan wordt namelijk bekend gemaakt wie, net als onder anderen, Frans Bauer, Marianne Weber, BZN, Lee Towers en Lionel Richie een optreden mag verzorgen tijdens het TROS JUBILEUMFEEST, op 30 mei a.s. in de Amsterdam ArenA. Dan viert De Grootste Familie van Nederland haar 40-jarige verjaardagsfeest.

Nederlandstalige artiesten die EEN STER IN 40 DAGEN willen worden kunnen zich aanmelden via e-mail eensterin40dagen@tros.nl. Een nog nader te bepalen jury zal uit het ongetwijfeld groot aantal aanmeldingen een selectie van 8 kandidaten maken. Deze kandidaten krijgen vervolgens een intensieve training. Een van de onderdelen wordt een verblijf op het REM-eiland, waar de TROS haar oorsprong kent. Op het REM-eiland wordt men klaargestoomd met masterclasses van diverse grootheden op het gebied van het levenslied.

Behalve een deskundige jury, heeft ook het Nederlandse publiek een belangrijke stem in het programma. Het publiek bepaalt welk nummer de kandidaten zingen. Via internet wordt DE TROS 40 samengesteld, een lijst met 40 favoriete Nederlandstalige liedjes.