Ingezonden persbericht


TT Circuit Assen, 15 april 2004

25e Internationale Ducati Club Races

7, 8 & 9 mei 2004 op het TT Circuit Assen

WELLICHT HET BEST BEWAARDE GEHEIM IN DE VADERLANDSE WEGRACE SCENE

Dit jaar worden voor de 25e keer de Internationale Ducati Club Races verreden op het

TT Circuit Assen. Dit unieke wegrace-evenement is in de loop der jaren uitgegroeid tot een groots internationaal viertaktspektakel van Pan-Europese allure met bijna 600 rijders en meer dan 5.000 bezoekers.

Raceprogramma met alle merken

Het raceprogramma is dit jaar weer overvol. Smaakmakers zijn de internationale races in de zware viertakt klassen. In de Sound of Thunder strijden snelle één-, twee- en driecilinders uit binnen- en buitenland om de punten. De rijders komen uit Nederland, Duitsland, België, Engeland, Scandinavië, Frankrijk en natuurlijk Italië. Op de baan geweldig materiaal wat je nergens anders tegen komt. Op Assen worden dit weekeinde verder ronden verreden voor het goed bezette ONK Supermono en het ONK Classics. De clubraces blijven natuurlijk sterk verbonden met Ducati. Gestreden wordt in klassen met klinkende namen als Desmodue (tweekleppers), Desmoquattro (vierkleppers) en de Desmotwins (een combi-klasse). Daarnaast zijn er nog de Ducati Classics en een aparte Ducati ééncilinder-klasse met daarin prachtig gerestaureerde koningsassen-eenclinders. Om ook het racen met andere Europese merken mogelijk te maken hebben deze clubs zich verenigd in de Stichting Aanvullende Motorsport. Zij rijden in speciale SAM-klassen tot 700 en boven 700 cc.

Iedereen welkom in het rennerskwartier

De Ducati Club Race bezoek je niet alleen voor de wedstrijden maar ook voor het uiterst sfeervolle rennerskwartier. Hier ontmoet je de teams, de individuele deelnemers en vind je stands met onderdelen en ander toebehoren. Op vrijdag worden de circuitsessies gehouden (alleen voor straat legale motoren). Zaterdag s worden de tijdtrainingen afgewerkt. Zaterdag s avonds speelt er een vette band in het paddockrestaurant. Op zondag wordt er geracet in meer dan 10 klassen.Voor wie niets wil missen: er kan tegen een bescheiden vergoeding gekampeerd worden op het rennerskwartier nabij de fameuze oude Veenslang. Ook de kleintjes kunnen mee. Zij kunnen zich uitleven op diverse kinderattracties. De toegang voor kinderen tot 12 jaar is gratis.Overige bezoekers betalen op zaterdag 10 en op de wedstrijddag 15 euro.

Zelf racen op Assen

U kunt on-line inschrijven op de website, daar vind u ook uitleg over de diverse klassen en foto-impressies van voorafgaande edities: http://www.ducaticlub.nl/evenementen/clubrace/clubrace.htm


---

Noot,