TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 29-04-2004

Televisie
EEN STER IN 40 DAGEN
Vanaf vrijdag 7 mei
Nederland 2 - 20.27 uur

ERNST DANIEL SMID PRESENTATOR 'EEN STER IN 40 DAGEN'

Ernst Daniël Smid presenteert vanaf vrijdag 7 mei het nieuwe TROS-programma EEN STER IN 40 DAGEN. In dit programma strijden 40 beginnende artiesten van het levenslied om een optreden tijdens het TROS-jubileumfeest in de ArenA op 30 mei samen met onder anderen Frans Bauer, Marianne Weber, BZN en Vader Abrahams.

Ernst Daniël Smid presenteert bij de TROS sinds 1998 UNA VOCE PARTICOLARE, een talentenjacht voor klassieke zangers en zangeressen. Het presenteren van EEN STER IN 40 DAGEN vindt hij een logische stap. Ernst Daniël: "Nu het levenslied weer in het brandpunt van de belangstelling staat, beschouw ik het als een prachtige uitdaging om dit nieuwe tv-programma te mogen presenteren. Net als in Una Voce Particolare mag ik gepassioneerde zangers en zangeressen begeleiden op weg naar een groot podium. 50.000 toeschouwers in de Amsterdam ArenA! Ik heb er nooit gestaan, dus ik bedoel maar!!!"

Ernst Daniël is van kinds af aan bezig met muziek: "Mijn eerste kennismaking met zingen en muziek was, behalve de kerkmuziek, via singletjes. Kleine plaatjes die toen volgezongen werden met liedjes vol verdriet en zonneschijn. De smartlap, het levenslied. Van 'Achter de muur van het oude kerkhof' tot 'Witte Rozen', 'Hallo Bandoeng' en 'De Vlieger'. Van Willy Derby tot Willy Alberti en André Hazes. Van Zangeres zonder Naam tot Marianne Weber. Het is en blijft muziek van het volk. Ik ben het volk en schiet nog steeds vol als ik 'Witte Rozen' hoor. Deze levensoperaatjes mogen triviaal lijken... ze maken wel diepe waarachtige emoties in mensen los.”