Ingezonden persbericht


AVENUE CULINAIR
Vrijdag 7 mei 2004

PERSBERICHT

Extreem lekker eten tijdens Avenue Culinair

Op vrijdag 7 mei aanstaande vindt om 15.00 uur de feestelijke opening plaats van de Avenue Culinair. De presentatie van een culinair zeer verrassend stukje Den Haag aan de Dunne Bierkade. Langs deze 'wereldgracht' bevindt zich een aantal zeer exotische restaurants en eethuisjes, waar het aanbod varieert van trendy kwaliteitseten tot de bijzondere keuken van Ethiopië en Eritrea.

Onlangs werd het aanbod aangevuld met twee nieuwe restaurants: Bistro L'Orange en Winery de Fontaine en er zullen de komende tijd nog meer zaken hun deuren openen aan de Bierkade. Daarnaast is er de laatste maanden hard gewerkt aan de verbetering van de omgeving. Zo werd ondermeer de bestrating op de Dunne Bierkade vernieuwd en hebben enkele zaken net een verbouwing achter de rug.

Om de uitgebreide en vernieuwde Avenue Culinair op 7 mei extra feestelijk te maken pakt een aantal eetgelegenheden flink uit met speciale menu's. In Restaurant Basaal staat er een volledig driegangen aspergemenu klaar, uiteraard met een bijpassend wijnassortiment. Bistro L'Orange gaat volledig op de Franse toer met een eveneens driegangen Frans Bistro Menu. Een gang meer is er te krijgen in M restaurant, waar tijdens de vier gangen ondermeer gekozen kan worden voor een trio van gazpacho's, een piperade van gemarineerde groenten met saffraanmayonaise of een krokant gebakken jarabacca-filet. In Bierspeciaal-café De Paas kan men proeven van een plateau van trappistenkaas met roggebrood waarbij uiteraard het speciale Belgisch biertje niet zal ontbreken. In Winery de Fontaine presenteren Richard & Jeffrey (tevens eigenaren van Scallywags & Bistro L'Orange) een uitgekiende selectie wijnen van prijswinnende Franse wijnhuizen. En in De Pakschuit zijn er warme en koude 'pinchos', typische Spaanse hapjes uit de unieke Noord-Spaanse keuken. Restaurant Afasika biedt tenslotte een bijzonder driegangen menu met specialiteiten uit de Oost-Afrikaanse keuken.

Eten genoeg dus tijdens Avenue Culinair. Maar dat is niet alles. Op 7 mei kan het publiek ook kennismaken met de nieuwe open rondvaartboot van De Ooievaart, een replica van een ouderwetse groenteschuit. De eerste 96 mensen die zich op de loopplank melden krijgen een ticket voor een gratis rondvaart door de Haagse Grachten.

Voor mensen die de Avenue Culinair met de eigen boot bezoeken heeft het Havenkantoor nog een aardigheidje in petto: in de maand mei wordt er in de passantenhaven aan de Bierkade voor de eerste nacht geen liggeld in rekening gebracht.



Ingezonden persbericht