Hogeschool van Amsterdam

Vermaarde buitenlandse gastsprekers bij UvA en HvA collegereeks 'Sex & Suits'

(03 mei 2004)

Het Amsterdam Fashion Institute (Hogeschool van Amsterdam) en de International School of Humanities & Social Sciences (Universiteit van Amsterdam) zijn begonnen aan een gezamenlijke collegereeks rond het thema 'Sex & Suits'. In mei treedt een zestal gerenommeerde buitenlandse gastsprekers op.

De collegereeks staat onder leiding van Pauline Terreehorst, directeur Amsterdam Fashion Institute (AMFI), en José Teunissen, lector modetheorie Artez, Arnhem, en conservator mode van het Centraal Museum Utrecht. 'Sex & Suits' gaat onder meer in op het nieuwe verschijnsel 'metrosexual', het belang van het kostuum voor de emancipatie van vrouwen in de 20e eeuw en de bijzondere plaats die het kostuum inneemt in de garderobe van beide seksen.

In mei geven verschillende gerenommeerde buitenlandse gastsprekers hun persoonlijke visie op het thema Sex & Suits. Op 7 mei spreekt de Engelse streetstyle-deskundige Ted Polhemus, op 14 mei is er een presentatie over ontwerper Alexander van Slobbe, op 19 mei geeft Laurence Benaïm (voormalig moderedacteur Le Monde, nu Stiletto) een lezing, en op 28 mei is er een gezamenlijke presentatie door Marco Bevolo (design director Philips) en de Italiaans/Belgische ontwerper Angelo Figus. Op 4 juni besluit de Engelse hoogleraar Elizabeth Wilson de lezingenreeks.

De openbare lezingen worden elke vrijdag van 13.00 tot 14.00 uur gehouden in de International School of Humanities & Social Sciences (ISHSS) aan de Prins Hendrikkade 189 B in Amsterdam, met uitzondering van de lezing van Laurence Benaim, die plaats vindt op woensdag 19 mei van 10.00 tot 12.00 uur. De lezingen worden georganiseerd met steun van de Premsela Foundation in Amsterdam. De voertaal is Engels. Na afloop van de reeks zullen de lezingen worden gebundeld. Belangstellenden wordt verzocht om van tevoren te reserveren bij Mirjam Berg van AMFI, telefoon 020 - 592 55 22, e-mail: m.berg@amfi.hva.nl.