Concours Hippique International Officiel (CHIO)
CHIO Rotterdam

Datum: 3 mei 2004

Samsung Super League seizoen van start in La Baule; Oranje kwartet in zeer sterke opstelling aan de start

ERMELO, 3 mei 2004 - De eerste wedstrijd in het kader van de Samsung Super League wordt komende vrijdag 7 mei verreden in de Franse badplaats La Baule, gelegen aan de Atlantische kust van Bretagne, iets ten westen van Saint Nazaire. Naast Nederland doen er nog zeven landen mee, te weten Frankrijk (winnaar van de Super League 2003), Duitsland, Groot-Britannië, Ierland, België, Italië en de naar de Super League gepromoveerde Amerikanen.

Voor Nederland heeft bondscoach Bert Romp vijf ruiters geselecteerd: Wim Schröder met Eurocommerce Berlin, Gert-Jan Bruggink met Joel (tweede op het NK in Mierlo), Albert Zoer met Lowina (vierde op het NK), Leopold van Asten met VDL Group Fleche Rouge (zevende op het NK) en Jan Tops met VDL Group Grande Dame. Tops trok zich terug in het Nederlands Kampioenschap, nadat hij op vrijdag na het eerste onderdeel nog tweede stond en in de eerste manche van de tweede wedstrijd drie foutjes maakte. "Ik heb toch geen kans meer om kampioen te worden en Grande Dame vloog als een vogeltje over de hindernissen. Waarom zou ik deze merrie niet sparen voor de wedstrijden wanneer het er weer werkelijk op aankomt?", verklaarde Tops. Wim Schröder werd in de wereldbekerfinale in Milaan met Eurocommerce Montreal achtste. "Ik denk dat we in La Baule met een zeer sterk team aan de start komen", vertelt bondscoach Bert Romp, die ook van mening is dat dit in zijn strategie past richting Olympische Spelen. De Samsung Super League wedstrijden zullen dit seizoen voor hem heel belangrijke selectiecriteria zijn om het Oranje kwartet voor Athene vast te stellen. Daarnaast ligt het in de bedoeling van Romp om, voordat hij zijn definitieve equipe voor Athene heeft vastgesteld, behoud van deelname aan de Samsung Super League 2005 zeker te stellen. "Op de maandag na Aken moet ik de equipe rond hebben die naar Athene gaat. Dan hebben we nog de Samsung Super League wedstrijden in Hickstead en Dublin, evenals de finale in Barcelona, waar de punten dubbel tellen. Voor die wedstrijden kan ik zeker niet beschikken over de paarden die in Athene lopen en dat houdt voor mij in dat ik op voorhand geen risico's wil lopen". Romp heeft de afgelopen maanden in diverse gesprekken met ruiters en eigenaren een koers uitgezet die breed door allen wordt gedragen. "We hebben goede afspraken gemaakt, waarin heel erg duidelijk is geworden dat iedereen het belang erkent om in Athene met de sterkst mogelijke equipe aan de start te verschijnen, en dat daarnaast in de Samsung Super League goed gepresteerd dient te worden om daarin ook op het voorste plan mee te strijden", aldus de bondscoach.

Programma La Baule:

Op vrijdag 7 mei gaat om 15.00 uur de eerste wedstrijd van start in het geheel gerenoveerde "Stade Equestre Francois Andre Measures", waar onder andere het afgelopen jaar een geheel nieuwe graspiste werd gelegd.

Op zondag 9 mei begint de eerste manche van de Grote Prijs om 12.00 uur, de tweede manche om 15.15 uur.

Meer informatie op: www.labaule-cheval.com